Logo-youngadults-site

Duologieën om te binge-readen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Soms moet je erg lang wachten tot er een nieuw deel verschijnt in een serie. Gelukkig zijn er ook duologieën die al afgerond zijn en die je dus meteen aan elkaar kan lezen. We lichten er in dit artikel enkele uit die de moeite waard zijn! Zo heb je meteen heel wat leesvoer voor deze zomer.

Als de nacht eindigt & Als de morgen begint

Beginnen doen we met een duologie van eigen bodem, namelijk van Laura Diane. Dit is een dystopische serie die zich afspeelt over een wereld die verandert is na de klimaatverandering. Lya Marlow heeft nog nooit de zon gezien en besluit te ontsnappen, maar is de zon wel zo dodelijk als mensen haar al die tijd hebben wijsgemaakt?

Wat als dit het is & Zo moet het zijn

Twee bestsellerauteurs die samenwerken, dat kan alleen maar een goede samenwerking opleveren. Becky Albertalli die we onder andere kennen van Love, Simon werkte samen met Adam Silvera die bekend werd door Op het einde gaan ze allebei dood. Het resultaat: een duologie over Arthur en Ben die elkaar tegen het lijf lopen in een postkantoor en ze elkaar steeds beter leren kennen.

Tiny Pretty Things & Shiny Broken Pieces

Fan van de balletwereld, maar dan met een thrillersausje erover? Dan is deze duologie wellicht iets voor jou. Van het eerste boek werd inmiddels ook al een serie gemaakt voor Netflix (het vervolg werd helaas gecancelled). De duologie wordt beschreven als een ideale mix tussen Pretty Little Liars en Black Swan.

A Song of Wraiths And Ruin & A Psalm Of Storms And Silence

Op zoek naar een Engelstalige fantasieserie? Dan is deze debuutserie van Roseanne A. Brown misschien wel iets voor jou. Deze New York Times bestsellers zijn geïnspireerd door West-Afrikaanse folklore. De duologie wordt aangeraden voor fans van Angie Thomas, Renée Ahdieb en Sabaa Tahir.

These Violent Delights & Our Violent Ends

Deze serie speelt zich af in Shanghai in 1926 en is een hervertelling van Romeo en Julia. We volgen Juliette Cai en Roma Montagov die beiden onderdeel zijn van een andere bende. Naast de machtsstrijd tussen de bendes lijkt er ook nog iets geks aan de hand waarbij mensen ziek worden. Is het een besmettelijke ziekte of een monster? De duologie is ook als vertaling verschenen bij Boekerij onder de titel Dochter van de Scharlaken Rozen en Zoon van de Witte Magnolia’s.

Welke duologie ga jij verslinden?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.