Logo-youngadults-site

Teken de petitie: 21% btw, een waardeloos idee

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Wat is er aan de hand?

De nieuwe Nederlandse regering wilt de btw op boeken verhogen van 9% naar 21%. Dat vinden de boekensector én heel wat boekenliefhebbers een slecht idee: het zou er namelijk voor zorgen dat Nederlandstalige boeken nog een stuk duurder worden waardoor ze minder toegankelijk worden. En dat terwijl geletterdheid net zo belangrijk is: voor de samenleving, het onderwijs en op de arbeidsmarkt. Vandaar werd er een petitie opgestart om de geplande verhoging niet te laten doorgaan.

Verhoging btw op boeken

Teken de petitie

Ben jij ook tegen het voornemen om de btw te verhogen? Teken dan mee de petitie via onderstaande link, net als zo’n 200.000 anderen. Wil je graag meer lezen of het hoe en waarom van deze actie? Dan kan je terecht op de website van Hebban die het initiatief lanceerde.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.