Logo-youngadults-site

Recensie: Homebody – Theo Parish

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Recent verscheen bij Best of YA het debuut van Theo Parish: Homebody. In deze graphic novel lezen we over de zoektocht die Theo heeft afgelegd naar hun eigen identiteit en plek in de wereld. Hoewel er thuis openlijk gesproken wordt over gender en identiteit, wordt hen in de buitenwereld vaak geconfronteerd met stereotiepe beelden.

Een belangrijk verhaal

In deze graphic novel vertelt Theo Parish een belangrijk verhaal. We volgen de zoektocht van Theo: van de stereotypen waar hen van kinds af mee geconfronteerd wordt tot op het moment dat hen beseft non-binair te zijn. Door in het hoofd van Theo te kruipen kan je je beter inleven in hoe het is om te twijfelen over je gender en geaardheid. Daarnaast kan het boek op die manier ook jongeren helpen door de boodschap te geven dat het helemaal oké is om te zoeken naar wie je bent. De representatie in het boek is ook van belang voor de Nederlandstalige boekenwereld aangezien er nog veel te weinig boeken zijn met non-binaire personages.

Ondersteund door prachtige illustraties

Een graphic novel wordt natuurlijk gekenmerkt door illustraties om het verhaal te ondersteunen. Die illustraties zijn prachtig vormgegeven en zorgen ervoor dat je het verhaal helemaal voor je ziet. Ook de kleuren die de auteur gebruikt zijn heel consequent waardoor het mooi één geheel vormt. Door deze illustraties heeft de auteur weinig woorden nodig om een sterk verhaal neer te zetten dat nog lang bijblijft.

Een graphic novel die je gelezen moet hebben

Homebody is een graphic novel die je gelezen moet hebben. Ik geef het boek dan ook vier sterren. Het is een aanrader voor lezers die Gender queer van Maia Kobabe hebben verslonden. Ook dat boek bespreekt op een gelijkaardige manier de zoektocht naar identiteit. Het boek belicht belangrijke thema’s en kan jongeren helpen om zelf op zoek te gaan naar hun eigen identiteit. Het maakt duidelijk dat het oké is om te zoeken en je niet te kunnen vinden in hoe de maatschappij jou ziet.

Extra leuk: Theo Parish komt op 30 juni naar Yaltival in Eindhoven (de tickets zijn helaas al wel uitverkocht)!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.