Logo-youngadults-site

Best of YA XS schrijfwedstrijd: publiceer je eigen novelle

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Ben je een schrijver in hart en nieren en droom je ervan om je eigen novelle te publiceren? Dan is er goed nieuws voor jou: Best of YA houdt namelijk een schrijfwedstrijd. De novelle van de winnaar zal effectief worden uitgegeven bij de uitgeverij als de nieuwste Best of YA XS-novelle. Zoek je dus nog een project voor Nanowrimo? Dan kan deze wedstrijd je een duwtje in de rug geven! Wie weet verschijnt er van jouw boek wel een recensie op onze website, zoals bij de Best of YA XS-novelles Voor Yasmin van Esther Walraven en De laatste uren van Josephine Donkers van Daniëlle Bakhuis.

Hoe werkt het?

Bedenk een verhaal dat in de Best of YA XS-reeks zou passen. Dat verhaal mag maximum 20.000 woorden bevatten zodat het binnen de reeks past. Bij je inzending moet je onderstaande dingen meesturen:

  • Een begeleidende brief over wie je bent en waarom je dit boek schreef
  • De eerste 5000 woorden van je verhaal
  • Een outline voor de rest van het verhaal
  • Een overzicht van de belangrijkste personages 

Je kan je inzending sturen tot 30 november naar Schrijfwedstrijd @ BestOfYABooks.nl. In januari 2024 zal de bekendmaking plaatsvinden van de longlist, shortlist én de winnaar.

Alle voorwaarden nalezen? Dat kan op de website van Best of YA.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.