Logo-youngadults-site

Recensie: No escape – Cis Meijer

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
No escape

Cis Meijer staat bekend om haar jeugdthrillers. Deze boeken maken deel uit van de serie “politie niet betreden” en hebben dus altijd de ondertussen bekende rode band om zich heen.

Verhaal

Het boek vertelt het verhaal van Ivy. Op een dag stuurt de lievelingsdocent van Ivy een ludieke afscheidsmail naar school en verdwijnt. Iedereen vindt het een geslaagde grap, behalve Ivy… Zij vindt het raar, omdat hij haar nog zou helpen voor de aankomende toets. Als haar vriendin Bella na een hypnose-act op het schoolfeest ook spoorloos verdwijnt, gaat Ivy op onderzoek uit. Ze ontdekt een foto waarop Bella zoent met Ivy’s crush. Hoe kan ze! Wil Bella hun vriendschap kapotmaken? Heeft haar verdwijning iets te maken met die van hun docent?

Mening

De twee hoofdpersonages (Ivy en Bella) zijn twee verschillende meisjes en kampen ook ieder met hun eigen problemen. Ivy probeert de dood van haar broer te verwerken en Bella ervaart druk en stress vanuit de verwachtingen die haar ouders bij haar leggen.

Als je het begin van het verhaal en de achterflap leest, denk je dat hypnose een zeer grote rol in het boek zal spelen. Dat valt echter tegen…

De vorige boeken van Cis Meijer vond ik wel beter, omdat het in dit boek allemaal net niet spannend genoeg is voor mij. Meijer levert normaal razend spannende boeken die een superhoog tempo hebben en dat bleef hier wat liggen. Dat neemt niet weg dat de hedendaagse gebeurtenissen en vooral de herkenbare situaties ervoor zullen zorgen dat het verhaal zeker zal aanspreken voor de beoogde doelgroep.

In No escape wisselt het verhaal af tussen het perspectief van Bella en Ivy. Ondertussen lees je ook over Ivy’s verleden en wat ze daar meemaakte. Uiteindelijk vond ik de ontknopingen net niet sterk genoeg en miste er voor mij iets in het boek…

Conclusie

No escape is een jeugdthriller die zeker zal aanspreken voor de wat jongere doelgroep, lezers tussen de 12 en 16 jaar, oftewel de beoogde doelgroep. Ik vond dit boek niet het beste boek van Cis Meijer, omdat het allemaal wat op een laag pitje bleef. Het boek krijgt daarom van mij 2 sterren; vermakelijk om te lezen, maar niet spannend genoeg.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (29) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.