Logo-youngadults-site

De winnaars van de Thea Beckmanprijs 2023

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

In Archeon werden de winnaars bekendgemaakt van de Thea Beckmanprijs voor de beste historische jeugdboeken. Die prijs wordt elk jaar uitgereikt in het derde weekend van september.

Juryprijs: Lida Dijkstra – Schaduw van Toet

Thea Beckmanprijs 2023

De juryprijs was dit jaar voor Schaduw van Toet van Lida Dijkstra. Die prijs is goed voor een bedrag van 1500 euro. Schaduw van Toet gaat over de jonge farao Toetanchamon en zijn halfzus die als een schaduw aan zijn zijde leefde. Het boek bevat ook illustraties van de hand van Djenne Fila. Van Lida Dijkstra en Djenné Fila verschenen eerder ook al enkele andere jeugdboeken, waarvan een boek over Theseus en de Minotaurus genomineerd werd voor de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (nu: de Leesjury) en de Boekenleeuw 2020.

Kinderjury: Astrid Sy – Noem geen namen

Thea Beckmanprijs 2023

Er was ook een kinderjury van 14 enthousiaste jongeren. Zij kozen het Young Adult boek Noem geen namen van Astrid Sy als winnaar van de Jonge Thea Beckmanprijs 2023. Astrid Sy won hierbij 1000 euro. In het boek volgen we enkele vrouwen die joden onderdak geven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Eerder viel het boek ook al in de prijzen vanwege de cover (Mooiste Boekomslag 2021) en won het de 25ste Kleine Cervantes, de jeugdliteratuurprijs van de stad Gent. Die prijs werd, net zoals de Jonge Thea Beckmanprijs, verkozen door een groep van jonge lezers.

Heb jij deze winnende boeken van de Thea Beckmanprijs 2023 al gelezen?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.