Logo-youngadults-site

11x nieuwe young adult boeken in september 2022

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Er breekt weer een nieuwe maand aan! De zomervakantie is helaas voorbij, maar gelukkig verschijnen er komende maand weer heel wat nieuwe boeken in de boekhandel.

De laatste zet

De maand begint alvast met een klepper van formaat: het derde deel in de Hawthorne-trilogie verschijnt bij Blossom Books. Let op voor spoilers bij het lezen van de achterflap!

De laatste zet - nieuwe young adult boeken september 2022

Jennifer Lynn Barnes heeft met het Hawthorne-mysterie een van de meest verslavende series van het jaar geschreven. Met ‘De laatste zet’ komt deze fantastische reeks tot een eind en krijgen we (hopelijk) alle antwoorden op de raadsels die we al twee epische boeken lang proberen te ontwarren.
Laat je opnieuw meeslepen door list en bedrog, raadsels, mysteries, de ondoorgrondelijke Hawthorne-broers en kom er eindelijk achter of de opzet van de oude Tobias Hawthorne is geslaagd toen hij al zijn miljarden naliet aan de onbekende Avery Grambs.

Ik wens je het allerbeste

Een tijdje geleden maakte Dutch Venture Publishing bekend dat ze I wish you all the best gingen vertalen en nu is het eindelijk zo ver!

Ik wens je het allerbeste - nieuwe young adult boeken september 2022

Wanneer Ben De Backer bij hun ouders uit de kast komt als non-binair, wordt hen uit hun huis gegooid en gedwongen in te trekken bij hun oudere zus Hannah en haar man Thomas, die Ben nog nooit heeft ontmoet. Ben worstelt met een angststoornis die nog verergerd wordt door de afwijzing van hun ouders. Hen komt alleen bij Hannah, Thomas en hun therapeut uit de kast en probeert zich gedeisd te houden op hun nieuwe school.

Maar Bens pogingen om de laatste helft van het laatste jaar onopgemerkt door te komen, worden gedwarsboomd wanneer Nathan Allan, een grappige en charismatische leerling, besluit om Ben onder zijn hoede te nemen. Terwijl de vriendschap tussen Ben en Nathan groeit, beginnen hun gevoelens voor elkaar te veranderen, en wat begon als een rampzalige wending van gebeurtenissen, lijkt ineens een kans op een gelukkiger nieuw leven.

Sterrenjager

Bij Hamley Books komt er een nieuw boek uit van Jen Minkman, die eerder onder andere al Mijn hart van ijs en Het licht van lorelei, waarover we een tijdje geleden een leesclub hielden, schreef.

Sterrenjager - nieuwe young adult boeken september 2022

‘Jullie zijn Sterrenjagers. Jullie dragen de Vonk in je.’ Berry Taylor woont met haar broer Ozan en opa Terrence op het eiland Jersey. Berry en Ozan schrijven een bekend blog over allerlei bovennatuurlijke verschijnselen. Als ze op een dag vreemde lichten boven een graancirkel waarnemen en hun opa tegelijkertijd door een ongeluk in het ziekenhuis belandt, komt hun leven in een stroomversnelling terecht. Berry en haar tweelingbroer blijken deel uit te maken van een familie die al eeuwenlang een belangrijk geheim bewaart, en de tijd is aangebroken dat geheim te onthullen. Samen met de mysterieuze Roth gaan ze op weg. 

Gelukkig tegen de wereld

Met De bijzondere woorden van Gioia slaagde de Italiaanse Enrico Galiano er onder andere in om genomineerd te worden voor het Beste Boek voor Jongeren. Verder schreef hij ook het geprezen Sterker dan elk afscheid. Nu verschijnt het langverwachte vervolg. Het boek is daarnaast ook los te lezen van het eerste deel.

Gelukkig tegen de wereld - nieuwe young adult boeken september 2022

De wereld is niet te vertrouwen en daarom kun je maar beter nergens meer in geloven, vindt Gioia. Uiteindelijk verlaat iedereen je toch – zoals haar vriend Lo heeft gedaan. Wanneer ook haar filosofiedocent haar vertrouwen beschaamt, stopt ze met school. Haar notitieboekje met bijzondere woorden ligt vergeten in de vuilnisbak. Het enige waar ze nog op lijkt te kunnen rekenen zijn de geheimzinnige telefoontjes van een anonieme beller, die ze de Zwijger noemt. Ze vindt de telefoontjes niet vervelend, en stort zelfs af en toe haar hart bij hem – of haar? – uit. Maar wie is hij? En wat wil hij toch van haar?

Echo Boy

Ook uitgeverij Moon komt het een nieuw Young Adult boek. Ze vertalen het in 2015 verschenen boek van Matt Haig, die onder andere bekend is van het veelgelezen TikTok-boek Middernachtbibliotheek.

Echo Boy - nieuwe young adult boeken september 2022

Audreys vader heeft haar geleerd menselijk te blijven in de moderne wereld waarin ze leven. Ze heeft een muur om zichzelf heen gebouwd; een muur van boeken en muziek, filosofie en dromen. Een muur die Audrey onderscheidt van echo’s: verfijnde, emotieloze machines die zijn ontworpen om sprekend op mensen te lijken en voor mensen te werken, maar die niet menselijk zijn.
Daniël is een echo, maar hij is niet zoals de andere echo’s. Hij voelt een connectie met Audrey, een gevoel dat niet past in het ontwerp van Daniël. Hij kan het dan ook niet begrijpen of uitleggen. En wanneer Audrey zich in verschrikkelijk gevaar bevindt, weet hij dat hij haar móét redden.

Wat we niet zeggen

Goed nieuws voor de fans van de boeken van Nadine Swagerman: er komt opnieuw een Kluitman novelle van haar uit. Eerder schreef ze ook al de novelle Maar ik ben jou niet.

0000447469_Wat_we_niet_zeggen_2_710_130_0_0

Drie maanden na de dood van zijn vader verhuizen Tobias, zijn moeder en zijn zusje naar een dorp aan de andere kant van het land. Hier komt hij al gauw in aanraking met de waanzinnig knappe Jones, op wie hij meteen een oogje krijgt. Maar zijn nieuwe vrienden waarschuwen hem dat hij uit zijn buurt moet blijven. Tobias weet niet wat hij moet geloven. Hij wil op zijn eigen oordeel afgaan, maar kan zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. En dat terwijl hij zelf ook een groot geheim met zich meedraagt…

Bloem 2

Een aanrader voor de fans van de Heartstopper graphic novels is deze graphic novel van Kevin Panetta. Het vervolg op Bloem verschijnt op 15 september.

Bloem (deel 2)

Een zomerliefde bloeit op tussen twee jongens die in een bakkerij werken.

Ari werkt Hector in als die wordt aangenomen om in de bakkerij van Ari’s ouders te helpen en de twee worden vrienden. Vrienden worden is echter niet het enige wat op het menu staat voor Ari en Hector. De twee jongens realiseren zich dat ze misschien meer gemeen hebben dan ze zouden denken… zoals langzaam opbloeiende gevoelens voor elkaar, waardoor ze zich afvragen of ze hun vriendschap naar het niveau van een romantische relatie kunnen tillen.

Wanneer zich in de bakkerij echter een tragedie voordoet, weten zowel Ari als Hector niet zeker hoe ze verder moeten, waardoor er een breuk tussen hen ontstaat. Is die breuk nog te lijmen?

De kring

Nog bij Dutch Venture Publishing verschijnt De kring van de Amerikaanse Shelena Shorts. Eerder schreef zij al de Momentum-serie.

De Kring

Al eeuwenlang beschermt de familie Petrescu de samenleving tegen een gevaar dat zich onopgemerkt onder de mensen bevindt: de Halfbloeden.

De achttienjarige Vasi Petrescu heeft nooit problemen gehad met het uitvoeren van zijn plicht, maar wanneer hij de opdracht krijgt een meisje van zijn eigen leeftijd uit de weg te ruimen, heeft hij het daar moeilijk mee. De Kring heeft nog nooit een vrouw als doelwit gehad, maar toch is Riley op de een of andere manier op hun hitlijst terechtgekomen.
Vasi wil graag begrijpen waarom, maar misschien is er wel geen tijd om dat uit te zoeken. Al snel moet hij beslissen of hij Riley ombrengt of laat leven, zelfs als dat laatste betekent dat hij tegen de wensen van zijn eigen familie ingaat…

IJzer

Het is ook uitkijken naar het derde en laatste deel van de Faerie-trilogie die vertaald wordt naar het Nederlands. Ook deze wordt uitgegeven in limited edition met sprayed edges.

Ijzer

ls je bij Faeries denkt aan zachtaardige sprookjesfiguren, dan moet ik je teleurstellen. Deze Faeries zijn sinistere, verwilderde schepsels die enkel chaos aanrichten. Chaos die je met een beetje pech je leven kan kosten.

In het rijk van de Faeries is het moment van Roibens kroning aangebroken. Kaye is van één ding zeker – haar liefde voor deze koning. Maar als ze, dronken van de Faeriewijn, hem haar liefde verklaart, stuurt hij haar op een onmogelijke queeste. Ze zal hem nooit meer kunnen zien of spreken, tenzij ze datgene kan vinden wat absoluut niet bestaat: een Faerie die een leugen kan vertellen.

Verslagen besluit Kaye naar huis te gaan en de waarheid aan haar moeder te vertellen – dat ze een wisselkind is dat jaren geleden is omgeruild voor Ellens menselijke dochter. Woedend stuurt haar moeder Kaye terug naar de Fairiewereld om het mensenkind te vinden waarmee zij is verwisseld. Maar aan het hof van de Faeries gonst het van de intriges en leugens, en al snel is Kaye wederom een pion in een veel groter complot.

Kan een enkele pixie het, in een machtsspel van listen en wapens, opnemen tegen een koninkrijk?

If

Lydia Rood heeft al heel wat boeken op haar palmares staan zoals Blauwtje en Niemands meisje. Nu voegt ze daar nog een nieuw boek aan toe over Ifigenia die zich alleen voelt.

If

Ze volgt de strepen op het midden van de weg. Een spoor het donker in. Als hij haar komt halen, zal hij haar zien in het licht van de koplampen.
Als hij niet komt: ook goed. De kunst van het weglopen: altijd rechtdoor blijven gaan.

Liesbeth schrijft. Haar hoofdpersoon If (Ifigenia) voelt zich alleen en onbegrepen. Bij vrienden thuis ziet ze hoe het óók kan: ouders die opblijven tot je veilig thuis bent, een moeder die condooms voor je koopt. Ouders die er voor je zijn. En haar vriendje Giovanni? If heeft voor hem gekozen, maar passen ze wel bij elkaar? Hoop en wanhoop – If kan ze niet uit elkaar houden. Ze loopt de donkere nacht in en wacht. Hoe laat Liesbeth dit verhaal eindigen?

Het gefluister achter de deur

Nog niet zo lang geleden verscheen Het weeshuis van de azuurblauwe zee, de vertaling van de New York Times bestseller The house in the Cerulean Sea, van TJ Klune bij Volt. Nu verschijnt ook de vertaling van Under the whispering door!

Het gefluister achter de deur

Wallace Price is een gehaaide advocaat voor wie macht en aanzien de belangrijkste ingrediënten zijn voor een geslaagd leven. Wanneer Wallace plotseling overlijdt en als geest zijn eigen uitvaartdienst bijwoont, komt een gids hem halen en brengt hem naar een ongewoon theehuis.
Hugo, de eigenaar van het theehuis die over bijzondere gaven beschikt, belooft hem te helpen bij het maken van de passage naar het hiernamaals. Wallace accepteert niet zonder slag of stoot dat hij dood is, maar dankzij Hugo en de andere markante bewoners van het theehuis leert hij op wonderbaarlijke wijze als geest menselijker te zijn dan tijdens zijn leven.
Het gefluister achter de deur is een meeslepend en bij vlagen hilarisch verhaal over de verrassende wendingen die het leven na de dood nog kan nemen.

Naar welk nieuwe young adult boeken die in september 2022 verschijnen kijk jij het meeste uit?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.