Logo-youngadults-site

Deze young adult boeken verschijnen in augustus 2022

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Er breekt weer een nieuwe maand aan: een maand waarin heel wat nieuwe young adult boeken in de boekhandel liggen. Ontdek hier welke boeken er zoal verschijnen!

X-scape

Met X-scape komt auteur Michael Sels met een nieuw Young Adult boek. Het gaat over vier lotgenoten die elk wakker worden op een onbekende plek terwijl er iets rond hun hand knelt.

X-scape

Amber wordt wakker op een onbekende plek. Het is er pikdonker en ze weet niet hoe ze daar beland is of hoe ze er wegkomt. Bovendien knelt er iets om haar pols. Een vreemde, metalen band die ze maar niet uitkrijgt.

Een vrouw, een man en twee jongens delen haar lot. Zelfde metalen polsband, zelfde angstige gevoelens, zelfde prangende vragen. En toch kennen ze elkaar niet. Wie heeft die vijf onbekenden daar samengebracht? En waarom?

Intussen heeft Amber andere kopzorgen. Net voor ze ontvoerd werd, vertelde haar beste vriendin Laura dat ze niets meer met haar te maken wil hebben. Amber weet wel wat er speelt, maar ze begrijpt niet waarom dat ertoe doet.

Terwijl haar vier onbekende lotgenoten op zoek gaan naar de uitgang, gaat Amber op zoek naar zichzelf.

Enkele reis Brugge

Nog een boek van Vlaamse bodem: Enkele reis Brugge van Hilde E. Gerard verschijnt komende maand bij uitgeverij Davidsfonds.

Enkele reis Brugge

Een jaar na de diefstal van de Heilige Sandalen van Christus wordt de kapelaan van de Sint-Salvatorbasiliek in het Duitse Prüm vermoord. In Trier verdwijnt op dat moment de Tunica Christi. Verdachte nummer één is professor Michael Holzberger, de laatste die de kapelaan levend heeft gezien. Maar er speelt meer. Zo vermoedt Holzberger dat zijn dochter Kerstin in gevaar is. Hij dwingt haar om Duitsland te verlaten en haar toevlucht te zoeken in Sint-Niklaas, bij Michaels oude vriend Jan Christiaensen. Als ook daar gevaar dreigt, zit er voor Kerstin niets anders meer op dan verder te reizen. Met Jans zoon Sebastiaan spoort ze naar Brugge. Daar wil ze bewijzen verzamelen en haar vader vrijpleiten. Maar op de trein gebeurt er een moord. Een getuige beschuldigt Kerstin en Sebastiaan ervan. De twee tieners moeten samenwerken, om uit handen van de misdadigers te blijven, om de politie te vlug af te zijn en om hun vaders te redden. Ondertussen tikt de klok. Zullen Kerstin en Sebastiaan tijdig in hun opzet slagen? Zullen ze hun avontuur overleven?

Buiten het veld

Querido vertaalt het in maart verschenen The wrong side of the court. Deze jeugdroman is ideaal voor sportliefhebbers en gaat over belangrijke thema’s zoals geloven in jezelf.

Buiten het veld

Jeugdroman over sport, liefde en geloven in jezelf ook als je omgeving dat niet doet.
Fawad is gek op basketbal. De hele zomer heeft hij getraind om komend schooljaar goed genoeg te zijn voor het basketbalteam op school. Sporten is voor hem een manier om de minder leuke dingen in zijn leven even te vergeten. Dat zijn vader twee jaar geleden is overleden bijvoorbeeld, en dat zijn moeder maar blijft proberen hem te koppelen aan een nichtje in Pakistan. Daar komt nog bij dat zijn beste vriend Yousuf een heel andere jongen is geworden sinds diens oudere broer is neergeschoten. Van hun vriendschap is weinig over en Fawad voelt zich alleen en onbegrepen.
Maar hij heeft grote dromen. Hij wil de eerste Pakistaanse speler in de NBA worden, en hij gaat het knapste meisje van zijn school voor zich winnen, ook al is ze nog zo anders dan hij. Eerst nog even toestemming van zijn moeder krijgen om mee te doen aan de selecties voor het schoolbasketbalteam.
Hoe moeilijk kan dat zijn…

Escape Room 2.0

Na het succes van het in 2017 verschenen Escape Room komt Maren Stoffels met een vervolg. Opnieuw komen jongeren in een escape room terecht die helemaal anders uitdraait dan ze initieel hadden verwacht.

Escape Room 2.0

‘Jullie zijn uitverkoren om deel te nemen aan dit nieuwe spel: Escape Room 2.0. Je mag één persoon meenemen. Degene die je het meest vertrouwt. Je allerbeste vriend.’
Nordin krijgt een uitnodiging voor een nieuwe escape room. Hij neemt zijn beste vriendin Zora mee. Eenmaal binnen blijkt dat je moet wisselen met een ander team. Nordin moet niet samen, maar tégen Zora spelen. Wat moet je doen als je beste vriend plotseling je grootste tegenstander wordt? Elke keuze die je maakt heeft gevolgen voor de ander. Hoe ver ga je om te winnen?
Kies je voor jezelf of offer je jezelf op?
Vijf jaar na het succesvolle Escape Room komt Maren Stoffels met Escape Room 2.0, over vier tieners in een levensgevaarlijke escape room en een game master met duistere motieven.

De verrader van Evalon

Een limited edition kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Zo verschijnt bij Boekerij het vervolg op De genezer van Zalindov en De gevangene van Vallenia.

De verrader van Evalon

Kiva dacht dat ze wist wat ze wilde – wraak. Maar haar tijd in Vallenia heeft alles veranderd. Na de gebeurtenissen in het paleis probeert Kiva er wanhopig achter te komen of haar vrienden en familie veilig zijn en, nog belangrijker, of ze haar ooit kunnen vergeven voor wat ze heeft gedaan. Maar in het koninkrijk van Evalon staat de oorlog op het punt van uitbreken en Kiva, die hieraan heeft bijgedragen, besluit haar gebroken hart opzij te zetten om te helpen.

Haar voornemen resulteert in een zoektocht die Kiva en haar bondgenoten door heel Wenderall zal voeren. Lukt het hen, met Kiva’s verraad nog vers in hun geheugen, om de missie te volbrengen voordat het te laat is?

Ontstaan

Daarnaast verschijnt er ook van een andere serie het derde deel. Zo verschijnt er ook een nieuw boek van Esmeralda Van Belle, het vervolg op Openbaring en Opstand.

Ontstaan

Het ontstaan van een geheime orde, een zoektocht naar de waarheid, een meisje dat alleen haar doel bereikt door als jongen door het leven te gaan.

Als Hilletjes broer Vranck na een lange tijd van afwezigheid weer voor haar neus staat, start een nieuw leven vol gevaar en mysterie. Het onwaarschijnlijke verhaal waar Vranck mee thuiskomt, brengt hen op het spoor naar de oorzaak van de pestepidemie die gaande is. Een kleine groep mannen trekt eropuit om de mythische wereld ter verantwoording te roepen, om zo een stop te zetten op de ziektegevallen. Voor Hilletje en Vranck zich bij hen kunnen voegen, krijgt Hilletje een waarschuwing: Vanaf nu zul je door het leven gaan als Hille. Je zet de toekomst op het spel als je onthult dat je van het vrouwelijke geslacht bent. Op het moment dat ze zich bij de mannen aansluiten, heeft Hilletje de identiteit van Hille al aangenomen, de identiteit die zij de rest van haar leven blijft behouden. Een gevaarlijke missie volgt, verraad ligt op de loer en banden die zijn ontstaan worden bruut verbroken door de dood. Kunnen Hilletje en Vranck hun missie volbrengen en zo de mythische en de menselijke wereld in balans brengen?

Ordo Entia| Ontstaan is een Young Adult Mythische Fantasy die je meeneemt in een wereld vol mythische wezens, naar het ontstaan van een geheime orde en een plek waar een verborgen identiteit de sleutel naar succes is. Heiligt het doel de middelen?

Vergelding

Nog bij Godijn Publishing verschijnt Vergelding, deel drie van de Mianara-reeks. Dit boek wordt op 6 augustus gelanceerd op Castlefest.

Vergelding

Wanneer het lot Malika een tweede kans geeft, richt ze al haar pijlen op een goede afloop, maar haar lot is niet het enige dat meeweegt. In zowel Noord als Zuid hebben verschillende verhalen nog een plaats in het grote geheel. Oude en nieuwe vrienden zetten alles op alles om de oorlog tot een goed einde te brengen. Malika weet dat ze het niet alleen kan, maar ook dat ze niet alleen is. Ze heeft Najeer aan haar zijde, familie om zich heen en vrienden die achter haar staan. Alle paden leiden naar de ontknoping: een laatste krachtmeting met het grote kwaad.

Niets meer te zeggen

Tot slot verschijnt er ook een nieuwe YA-thriller van New York Times bestseller auteur Karen McManus, die we onder andere kennen van Een van ons liegt en Jij wordt nog eens mijn dood. Dit belooft weer een spannende thriller te worden!

Niets meer te zeggen

Vijf jaar geleden verliet Brynn Saint Ambrose School na de schokkende moord op haar favoriete leraar. Het lichaam van meneer Larkin werd door drie studenten gevonden in het bos achter hun school. De zaak werd nooit opgelost. Nu Brynn met haar droomstage bij een misdaadshow begint, is ze vastbesloten om de waarheid te achterhalen. Zonder de getuigenis van een van de drie leerlingen, Tripp Talbot, waren de andere twee misschien veroordeeld voor de moord. Tripp is nooit vergeten wat hij die dag voor hen heeft gedaan. Net zomin is hij vergeten dat alles wat hij de politie vertelde gelogen was. Terwijl Brynn onderzoekt wat er die dag in het bos is gebeurd, ontdekt ze geheimen die alles zouden kunnen veranderen. Vijf jaar geleden kwam iemand weg met moord. En die moordenaar loopt nog steeds vrij rond…

Naar welke nieuwe young adult boeken die in augustus 2022 verschijnen kijk jij het meeste uit?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.