Logo-youngadults-site

Pelckmans Uitgevers neemt Baeckens Books over

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Belangrijk nieuw in het Belgische boekenland: uitgeverij Pelckmans Uitgevers neemt Baeckens Books over. Gisteren heeft Pelckmans de aandelen van de voormalige aandeelhouders van Baeckens overgenomen. Alle medewerkers van Baeckens zullen ook in Pelckmans tewerkgesteld kunnen blijven.

Over Pelckmans en Baeckens Books

Pelckmans biedt een brede waaier aan boeken uit: zowel educatief als recreatief. Op Young Adult vlak werd recent Zout van Doreen Hendrikx en Lily van radiopresentator Tom de Cock. Baeckens Books is vooral bekend van onder andere Geronimo Stilton, Warrior Cats en Team Mortis series. Daarnaast geven ze ook de boeken van Neal Shusterman uit. Zo kwam in de zomer van 2019 de vertaling van Dry uit en verscheen onlangs Zeis, dat in Nederland verdeeld wordt door Blossom Books. Sinds kort verdelen ze ook dvd’s, speelgoed en gezelschapsspellen.

De overname

De reden dat Pelckmans Baeckens gaat overnemen is omdat ze een complementair boekenaanbod aanbieden. Samen willen ze zo een grote speler worden in de Belgische boekensector. Verder zal ook de kinderboekhandel Pardoes, die in 2022 verhuist naar het generenoveerde stationsgebouw van Mechelen, verzelfstandigd worden.

Bron: Pelckmans

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.