Geplaatst op Geef een reactie

Pelckmans Uitgevers neemt Baeckens Books over

Baeckens Books

Belangrijk nieuw in het Belgische boekenland: uitgeverij Pelckmans Uitgevers neemt Baeckens Books over. Gisteren heeft Pelckmans de aandelen van de voormalige aandeelhouders van Baeckens overgenomen. Alle medewerkers van Baeckens zullen ook in Pelckmans tewerkgesteld kunnen blijven.

Over Pelckmans en Baeckens Books

Pelckmans biedt een brede waaier aan boeken uit: zowel educatief als recreatief. Op Young Adult vlak werd recent Zout van Doreen Hendrikx en Lily van radiopresentator Tom de Cock. Baeckens Books is vooral bekend van onder andere Geronimo Stilton, Warrior Cats en Team Mortis series. Daarnaast geven ze ook de boeken van Neal Shusterman uit. Zo kwam in de zomer van 2019 de vertaling van Dry uit en verscheen onlangs Zeis, dat in Nederland verdeeld wordt door Blossom Books. Sinds kort verdelen ze ook dvd’s, speelgoed en gezelschapsspellen.

De overname

De reden dat Pelckmans Baeckens gaat overnemen is omdat ze een complementair boekenaanbod aanbieden. Samen willen ze zo een grote speler worden in de Belgische boekensector. Verder zal ook de kinderboekhandel Pardoes, die in 2022 verhuist naar het generenoveerde stationsgebouw van Mechelen, verzelfstandigd worden.

Bron: Pelckmans

Geef een reactie