Logo-youngadults-site

Boeken om te lezen voor de verfilming verschijnt

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Van Young Adult worden vaak films of series van gemaakt, maar soms duurt het wel even voor een verfilming te zien is op een streamingplatform of in de bioscoop. In dit artikel lijsten we elke boeken op die hopelijk binnenkort verschijnen.

Al die tijd

Al die tijd

Rachael Lippincott werd wereldberoemd door Vijf stappen van jou en de bijbehorende verfilming. Het script van de film werd toen geschreven voordat het boek geschreven werd. Ook Al die tijd, dat ze samen schreef met Mikki Daughtry, wordt wellicht verfilmd. Het gaat over Kyle en Kimberly die het perfecte stel lijken te zijn, tot Kimberly het uitmaakt op het eindexamenfeest. Diezelfde avond belanden ze in een auto-ongeluk en wanneer Kyle ontwaakt uit zijn coma, ontdekt hij dat Kimberly de crash niet heeft overleefd. Niemand begrijpt hem nog, tot hij Marley tegenkomt.

Dor

Dor, Neal & Jarrod Shusterman | 9789059246676 | Boeken | bol.com

Van de boeken van Neal Shusterman wordt onder andere een verfilming verwacht van Dor dat in de zomer van 2019 bij Baeckens Books verscheen. Het boek van zo’n kleine vijfhonderd pagina’s is een belangrijk verhaal over het klimaat. Na de Tap-Toe, waardoor er geen stromend water meer is, verandert het dorpje waar Alyssa woont in een oorlogsgebied en wordt er gevochten voor elk flesje water.

Zeis

Zeis - verfilming

Ook van zijn eerdere trilogie Scythe, waarvan de vertaling van het eerste deel net is verschenen bij Baeckens Books, zijn de rechten verkocht om er een verfilming van te maken. Zeis gaat over een maatschappij waar niemand meer sterft, alleen Zeisen bepalen wie er blijft leven. Citra en Rowan worden uitgekozen om de opleiding tot Zeis te starten, maar het is het laatste wat ze willen. Als ze echter zelf niet in staat zijn om te doden, zullen ze zelf gedood worden.

The diabolic

The Diabolic NL, S.J. Kincaid | 9789025870553 | Boeken | bol.com

Het eerste deel van The diabolic verscheen in 2016 in het Nederlands. In datzelfde jaar werd ook bekendgemaakt dat de boeken verfilmd worden, maar het is nog steeds niet duidelijk wanneer we die verfilming kunnen verwachten.

Nemesis lijkt een doodgewoon meisje, maar niets is minder waar. Ze is een Diabolic, gemaakt om te doden. Op jonge leeftijd wordt ze gekocht door een adellijke familie om hun dochter Sydonia te beschermen – zo nodig met haar leven. Als Sydonia zich moet melden aan het hof van de keizer, die duidelijk kwaad in de zin heeft, neemt Nemesis haar plaats in. Niemand mag ontdekken wie en wat ze werkelijk is. Maar dan ontmoet ze Tyrus, de toekomstige opvolger van de keizer. Is het wel waar wat haar altijd is verteld? Hebben Diabolics dan toch gevoel, ergens diep vanbinnen?

Wat als dit het is

Wat als dit het is, Becky Albertalli | 9789463491297 | Boeken | bol.com

Na de verfilming van Love, Simon wordt er wellicht een nieuw boek van Becky Albertalli verfilmd. Zo werd eerder aangekondigd dat De voordelen van onbeantwoorde liefde verfilmd wordt, alsook het boek dat ze samen schreef met Adam Silvera: Wat als dit het is. Anonymous Content kocht de rechten. Dat is het bedrijf dat eerder ook al 13 Reasons Why omtoverde tot een TV-serie.

Bloed en beenderen

Bloed en beenderen | Tomi Adeyemi | Lezen | 9789402701081 | Standaard  Boekhandel

We zijn ook heel benieuwd naar de verfilming van Bloed en beenderen van Tomi Adeyemi. De verfilming zal in de toekomst te zien zijn op Disney+. Disney maakte dat nieuws namelijk eind 2020 bekend op hun Twitter-account. Inmiddels verscheen ook al het vervolg, Vrees en wraak. Het slotdeel zou dit jaar nog verschijnen.

Een bijna eindeloze afstand

Een bijna eindeloze afstand, Tahereh Mafi | 9789463491280 | Boeken | bol.com

Ook het aangrijpende Een bijna eindeloze afstand van succesvolauteur Tahereh Mafi, die bekend werd door de Vrees me-serie, wordt verfilmd. Het speelt zich af in 2002, een jaar na de aanslagen en gaat over Shirin die het beu is om altijd aangestaard te worden vanwege haar hoofddoek. Ze verliest zichzelf in de wereld van breakdance en leert Ocean James kennen.

Het omgekeerde van altijd

Het omgekeerde van altijd, Justin A. Reynolds | 9789402702842 | Boeken |  bol.com

Nog een verfilming om naar uit te kijken is Het omgekeerde van altijd, de vertaling van The opposite of always van Justin A. Reynolds. Het omgekeerde van altijd gaat over Jack die op een feestje de mooie, grappige Kate ontmoet. Wanneer ze sterft, wordt hij zes maanden terug in de tijd geteleporteerd en krijgt hij een nieuwe kans. Kan hij Kate deze keer wel redden?

Niet te stoppen

Niet te stoppen, Angie Thomas | 9789048848324 | Boeken | bol.com

Na het succes van de verfilming van The hate U give wordt er nog een boek van Angie Thomas verfilmd: Niet te stoppen. Hierin volgen we hoe Bri ervan droomt om één van de grootste rappers ter wereld te worden. Wanneer haar moeder haar baan verliest, zit er nog maar één ding op: ze moet het maken in de muziekwereld.

67 seconden

67 seconden (ebook), Jason Reynolds | 9789463490382 | Boeken | bol.com

In 2017 werd aangekondigd dat 67 seconden, of in het Engels: Long Way Down, verfilmd zal worden door Universal. Onder andere singer en songwriter John Legend zal meewerken aan de verfilming. We zijn in ieder geval heel benieuwd hoe de film eruit zal zien aangezien het boek slechts over één minuut gaat. Onlangs verscheen trouwens ook de graphic novel van 67 seconden.

Bron: Riveted Lit & Epic Reads

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.