Logo-youngadults-site

De Boekenweek van Jongeren 2021 is begonnen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Vandaag op 17 september is de Boekenweek van Jongeren 2021 – vroeger de Boekenweek voor Jongeren – van start gegaan. Tijdens die week krijgen boeken voor jongeren extra aandacht. Zo wordt er onder andere de prijs voor het Beste Boek voor Jongeren uitgereikt en vinden er allerlei evenementen plaats.

Beste Boek voor Jongeren 2021

Voor de prijs van het Beste Boek voor Jongeren 2021 werden vijf boeken genomineerd in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig en vijf boeken in de categorie Vertaald. De nominaties ontdek je hier. Afgelopen maandag werd bekendgemaakt dat Confrontaties van Simone Atangana Bekono de prijs in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig heeft gewonnen. Eerder viel de schrijfster ook al in de prijzen met de Hebban Debuutprijs.

Vandaag heeft Nura van Vliet de winnaar in de categorie Vertaald onthuld, namelijk Stilte heeft een eigen stem van Ruta Sepetys. Dat boek, dat vertaald werd door Aleid van Eekelen-Benders, speelt zich af tijdens de Spaanse burgeroorlog in 1957. Eerder kwamen ook al Schaduwliefde en Zout van de zee van dezelfde schrijster uit bij LS Amsterdam.

3PAK

Ook een jaarlijkse traditie is het verdelen van de 3PAK-bundel. Dit jaar schreven Khalid Boudou, Aimée de Jongh en Splinter Chabot de verhalen. De bundel is gratis op te halen bij boekhandels en bibliotheken in heel Nederland. Verder is het luisterboek ook te luisteren. Een voorproefje van de bundel vind je op de website van Hebban.

Activiteiten

Literatour

Uiteraard worden ook enkele activiteiten georganiseerd tijdens de Boekenweek van Jongeren. Zo gaan heel wat schrijvers van eigen bodem langs in de scholen om jongeren enthousiast te maken voor het lezen van boeken. Dit jaar vindt de Literatour plaats in februari.

Yalfu

Op het einde van de Boekenweek vindt Yalfu 2021 plaats. Onder andere Angie Thomas (digitaal), Christelle Dabos en Ciara Smyth zullen er komen vertellen over hun boeken. Je kan hiervoor nog steeds kaartjes kopen op de website van Ilfu.

Signeersessies

Ook heel wat uitgeverijen organiseren signeersessies gedurende deze week. Zo vindt er een evenement plaats van Hamley Books op 25 september in Boekhandel Dominicanen in Maastricht. Lisa van Campenhout, die eerder dit jaar de Jonge Jury Debuutprijs won, gaat dan weer op 18 september. bezoek bij Boekhandel Roodbeen in Nijkerk. Daarnaast geeft Pamela Sharon (Wie ik gisteren was) een masterclass over schrijven op 25 september.

Wat ga jij doen tijdens deze Boekenweek van Jongeren 2021?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.