Logo-youngadults-site

Smash-Margje Woodrow

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Smash Margje Woodrow

Smash is de nieuwe spannende jeugdthriller van Margje Woodrow. Een echt jeugdboek waarin ze het leven van huidige jeugd beeldend beschrijft en vastlegt in een enorm spannend avontuur wat zich grotendeels afspeelt op een populaire jongerencamping op Terschelling.

SMASH-HET VERHAAL

Luna en Ilan gaan met hun vriendengroep een weekje op vakantie naar Terschelling. Even lekker losgaan samen. De avond voordat ze vertrekken nemen Luna en haar vriendin Tamar contact op met een medium. Gewoon even om te kijken hoe de toekomst van hun liefdesleven er voor staat. Maar het medium krijgt een andere boodschap door en waarschuwt de vriendinnen en vertelt hen dat ze beter niet op vakantie kunnen gaan omdat een van hen een fout karma heeft, een dodelijk karma zelfs. Tamar en Luna schrikken enorm maar besluiten toch lekker van hun vakantie te gaan genieten. Eenmaal daar zijn er veel spanningen in de groep. Het ongeluk van hun vriend Dani vlak voor hun vakantie zit hen ook niet lekker. Waarom doet Ilan zo raar, en waarom hoort Luna steeds een mysterieuze stem?

DE COVER

De cover van Smash laat een meisje zien wat in een spiegel kijkt. Een gebroken spiegel, en dat schept meteen de vraag waarvoor de gebroken spiegel zal staan. Is dit meisje gebroken? Wat valt er te lezen in haar blauwe ogen? De titel Smash laat nog veel te raden over. De reden om dit boek op te pakken en er snel in te beginnen.

PROLOOG

De proloog, geschreven op een zwarte pagina, zorgt meteen dat mijn nieuwsgierigheid gewekt is. Het beschrijft het ongeval van Dani, een jongen uit de vriendengroep. Dani raakt met zijn scooter te water, en het is niet duidelijk of hij het overleeft. Ook is niet duidelijk vanuit wie dit stuk wordt geschreven. De spanning zit er meteen in! En waar staat de titel Smash voor

Smash-Margje Woodrow

PERSONAGES

Je leest Smash vanuit verschillende perspectieven. De hoofdpersonages Luna en Ilan nemen het grootste deel voor hun rekening, maar de zwarte pagina’s worden geschreven vanuit een derde mysterieuze hoofdpersoon. Je vraagt je het hele verhaal af wie dit zal zijn.

Luna is een pittige en populaire meid. Ze ligt goed in de groep en haar vriendinnen zijn graag bij haar. Tamar en Sietske zijn haar beste vriendinnen en sinds het ongeval van Dani is ook Dani’s zus Malika aangesloten bij hun groepje. Toch kan Luna het niet altijd even goed vinden met Malika en zijn er dan ook onenigheden. Woodrow zet deze spanningen mooi neer in haar verhaal, het is voelbaar dat deze twee meiden elkaar niet helemaal liggen. Ook hoofdpersoon Ilan is sterk neergezet als karakter. Je voelt met hem mee en hebt snel in de gaten hoe hij over Luna denkt. Zijn vrienden behoren tot een typische vriendengroep die wel zin hebben in een relaxte feest vakantie.

De geheimzinnige derde persoon wordt stukje bij beetje ontrafeld en geeft steeds kleine stukjes prijs van zijn of haar (ik verklap niks) persoonlijkheid. Dat maakt Smash extra spannend, je wil zo graag ontdekken over wie dit gaat!

SCHRIJFSTIJL

Smash lees je in een rap tempo. De korte hoofdstukken, de dialogen en de jeugdige benadering door het gebruik van App-teksten en herkenbare woorden zorgen er voor dat dit boek de jeugd zal aanspreken. Er zit veel vaart in het verhaal en mede door de verschillende perspectieven die steeds afwisselen in korte hoofdstukken, zorgt het ervoor dat je steeds wil doorlezen en je aandacht wordt vastgehouden.  Door de proloog wordt er meteen spanning gebracht en is de toon voor het verhaal gezet. Margje Woodrow schrijft zo, dat het lijkt of je je te midden van deze vriendengroep bevindt en onderdeel bent van hun vakantie. De mysterieuze derde persoon, de onduidelijkheid over het ongeval ,maar ook de onenigheden in de groep zorgen er voor dat de spanning voelbaar blijft gedurende het hele verhaal.

Aan het einde is er zelfs de mogelijkheid om via een QR-code het verhaal te beluisteren, wat de ontknoping van Smash nog een extra dimensie geeft.

CONCLUSIE

Wederom heeft Margje Woodrow een laagdrempelige, maar mega spannende jeugdthrilller geschreven die je pas weglegt als hij uit is. Smash heeft op mij weer een verpletterende indruk gemaakt en tot op de laatste bladzijde heb ik genoten van dit verhaal. Een echte young adult, Woodrow weet hoe ze de jeugd kan pakken met haar spannende verhalen. De fans van echte jeugdthrillers zullen weer razend enthousiast zijn.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Manon Megens

Manon Megens

Als kind hield Manon Megens al enorm van het lezen van boeken. Elke zaterdag was ze wel in de bibliotheek te vinden. Nog steeds kan ze zichzelf verliezen in de mooie verhalen, genietend met een kop thee op de bank. Ze leest graag verschillende genres, maar een thriller blijft toch haar favoriet. Manon heeft twee kinderen en is juf op een basisschool. Ze vindt het geweldig om het leesvirus over te brengen aan de kinderen. Naast lezen gaat ze ook erg graag wandelen en houdt ze van lekker eten. Maar wanneer ze tijd over heeft, vind je haar toch echt met een boek op schoot!

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.