Logo-youngadults-site

10x nieuwe young adult boeken in september 2021

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

September is traditioneel het begin van het nieuwe schooljaar, maar ook verschijnen er heel wat nieuwe young adult boeken op de markt. Zo verschijnen er enkele vervolgdelen, boeken van eigen bodem én een nieuwe hertaling van een wereldklassieker. In dit artikel sommen we ze voor je op!

De verloren erfgenaam

Eerst en vooral verschijnt het vervolg op De erfenis: De verloren erfgenaam. Dit is het tweede deel van de serie, aangezien Jennifer Lynn Barnes onlangs aankondigde dat er ook een derde deel zal verschijnen.

De verloren erfgenaam - nieuwe young adult boeken september 2021

Waarom zou een Texaanse miljardair met meerdere privéchefs tot zijn beschikking gaan eten in een goedkoop café in een plaatsje in Connecticut waarvan niemand ooit gehoord heeft? Wat als hij daarheen ging om Toby te zoeken en jóú vond?’

Het mysterie rondom de familie Hawthorne is in ‘De erfenis’ nog niet opgelost. Sterker nog, het is juist groter geworden. Avery en Jameson hebben ontdekt dat het absoluut geen toeval is dat Tobias Hawthorne haar zijn vermogen heeft nagelaten. Hij houdt Avery al jaren in de gaten. Maar waarom? Hoopt hij dat ze zijn versplinterde familie weer bij elkaar zou kunnen brengen, of zit er meer achter? Avery is vastbesloten om antwoorden te vinden, maar dat is niet makkelijk met Jameson en Grayson in de buurt. Bovendien zijn er nog steeds mensen die haar het liefst zien verdwijnen…

Trots en vooroordeel

Nog bij Blossom Books verschijnt in september een nieuwe wereldklassieker. Eerder verschenen al hertalingen van Romeo & Julia, Frankenstein, Dr. Jekyll & de heer Hyde en De Hel.

Trots en vooroordeel - - nieuwe young adult boeken september 2021

“Meneer Darcy is één en al beleefdheid,’ zei Elizabeth met een licht sarcastisch glimlachje.’

Wereldklassiekers: boeken die je gelezen moét hebben. Met deze lijn hopen we sinds 2019 meer jongeren te interesseren in en kennis te laten maken met de klassieke wereldliteratuur. De nieuwe hertalingen blijven dicht op het origineel maar zijn tegelijkertijd zo bewerkt dat ze voor jongeren dé opstap vormen naar ander klassiek werk.

De Wereldklassiekers zijn uitgerust met een linnen omslag met folieopdruk. Sophie Pluim verzorgde ook voor dit vijfde deel weer de paginavullende zwart-wit-illustraties en illustreerde de beginkapitalen.

Wens voor de wereld

Verder verschijnen er ook boeken van eigen bodem, zo verschijnt het nieuwste young adult boek van Manon Visser. Zij debuteerde eerder dit jaar met In de spotlights.

Wens voor de wereld - - nieuwe young adult boeken september 2021

Kayla Hollis’ wereld valt in stukken als haar tweelingbroer Xavier overlijdt. Onophoudelijk denkt ze aan Xavier, die elke dag vroeg: ‘Als jij een wens voor de wereld mocht doen, wat zou je dan wensen?’ Kayla sluit zich af van iedereen. Totdat ze naar een praatgroep voor rouwende jongeren gaat. Daar ontmoet ze Oliver. Samen met hem doet ze waar Xavier nooit de kans voor kreeg: ze laten zijn wensen voor de wereld uitkomen.

Steen voor steen

Ook van eigen bodem: de nieuwste van Jacodine van de Velde. Na Wat je zegt zie je zelf en De stilte zegt genoeg gaat haar nieuwste boek over Iris die enkele jaren geleden in een pleeggezin terecht is gekomen.

Steen voor steen - nieuwe young adult boeken september 2021

De zeventienjarige Iris heeft al heel wat meegemaakt. Sinds een aantal jaar woont ze in een pleeggezin, maar de zomers brengt ze met haar opa en oma door op camping Le Tournesol. Wanneer ze daar noodgedwongen het personeelsappartement moet delen met de negentienjarige Maduro, lijkt hij erop gebrand te zijn haar muren neer te halen, iets waar Iris absoluut niet van is gediend. Er zit dus maar een ding op: terugslaan.

Een eigentijdse roman over jezelf afsluiten en jezelf openstellen. Over muren opbouwen en muren afbreken.

Tot uw dienst

Verder verschijnt ook het vervolg op Zoals u wenst! Let op voor spoilers bij het lezen van de korte inhoud.

Tot uw dienst

Wanneer Jules – als vriendin en rechterhand – met prinses Constance mee naar de privé-universiteit van Yadiel gaat, genieten ze daar volop van het elitaire studentenleven. Maar dan duikt er een groot geheim op. Terwijl Constance zich laat meeslepen door een onmogelijke liefde, doet Jules er alles aan om de leugens te ontrafelen en de waarheid te achterhalen. Zeker als blijkt dat het lot van de hele koninklijke familie in haar handen ligt.

De meesterdief

Ook De meesterdief van Emmelie Arents is een vervolgdeel, namelijk het vervolg op De Woestijndief. De schrijfster debuteerde met Het hart van de adelaar.

De Meesterdief

Taran is klaar om een nieuw leven op te bouwen en zijn pijnlijke verleden een plaats te geven. Wanneer de prins wordt vermist en Saradan ten onder dreigt te gaan aan Dode Magie, schakelt de sultan Tarans hulp in. Taran reist naar het verlaten eiland Turat om de zeldzame qalzarabloem te vinden, die het hart van de prins en het lot van Saradan kan redden. Maar het eiland is niet verlaten. Niets is wat het lijkt. Niemand is te vertrouwen. Een nieuw, dodelijk spel gaat van start…

Het geheim dat we delen

Ook verschijnt bij Hamley Books het young adult debuut van schrijfster Anne van Meij. Zij debuteert dit jaar maar liefst in drie verschillende genres bij verschillende uitgeverijen.

Het geheim dat we delen

Sam en Reva waren vroeger hartsvriendinnen, maar hebben elkaar de afgelopen jaren nauwelijks gesproken. Als Sam een overlijdenskaart krijg, beseft ze dat dat ook nooit meer gaat gebeuren. De zeventienjarige Reva nam tijdens een avondje stappen een xtc-pil die haar fataal werd.

De politie denkt aan een noodlottig ongeval, maar Reva’s broer vermoedt dat er opzet in het spel is. Ook Sam heeft haar twijfels en gaat op onderzoek uit. Ze raakt echter steeds meer verstrikt in de leugens rondom haar vroegere vriendin. Was Reva nog wel hetzelfde meisje dat Sam kende van de basisschool of is er iets gebeurd waardoor zij voorgoed veranderde? En in hoeverre is Sam daar zelf de oorzaak van?

Lock Down

Ook één van de nieuwe young adult boeken die in september verschijnen is het nieuwste boek van Maren Stoffels, wiens boeken al in verschillende talen vertaald werden. Op 1 september verschijnt het spannende Lock Down.

Lock Down

Ik weet waar jij mee bezig bent.
Denk maar niet dat je bij die boerderij van me af bent.

Drie vrienden huren midden in het bos een boerderij, zonder internet. Telefoons en social media zijn deze week verboden. Hun zelfverzonnen lock down moet ervoor zorgen dat ze zich goed kunnen concentreren op de naderende examens. Maar al snel blijkt dat zij niet alleen zijn. Iemand houdt hen vanuit het bos in de gaten. Iemand die al hun geheimen kent. Iemand die wel héél ver gaat voor wraak…

Uit bloed en as

Voor de fans van Jennifer L. Armentrout verschijnt op 7 september een nieuw boek van haar. Dit 600-pagina’s tellende boek is ook meteen het eerste deel in een nieuwe serie. De schrijfster won met dit boek in 2020 de Goodreads Choice Award Best Romance. Dit is dan wel geen young adult boek, maar het mag hoe dan ook niet ontbreken in dit lijstje.

Uit bloed en as

‘Uit bloed en as’ van Jennifer L. Armentrout gaat over Poppy, die nooit zeggenschap heeft gehad over haar eigen leven. Als Maiden leeft ze alleen: ze wordt nooit aangeraakt, nooit naar haar omgekeken en nooit met haar gesproken. De hele toekomst van het rijk rust op haar schouders, want ze moet tijdens haar Ascension waardig worden bevonden door de goden. Hoe kan ze ooit aan die verwachtingen voldoen? Dan ontmoet ze Hawke, een bewaker die ervoor moet zorgen dat Poppy haar Ascenion zal volbrengen, én iemand die haar hoofd en hart totaal op hol brengt. ‘Uit bloed en as’ is het eerste deel van de bloedstollende nieuwe Blood and Ash-serie van Armentrout.

Sex education – De roadtrip

Fan van de serie Sex education op Netflix? Dan is er goed nieuws voor jou: in september verschijnt er een fictieboek dat gebaseerd is op de serie bij Moon Young Adult.

Sex Education - De roadtrip

Als Maeves broer Sean gearresteerd wordt, is zij de enige die hem kan helpen. Maar met Otis, de onwaarschijnlijke seksgoeroe, aan haar zijde, haar loyale vriendin Aimee achter het stuur en Otis’ vrijgevochten beste vriend Eric op sleeptouw, zal Maeve dit niet alleen hoeven doen. Zelfs als ze dat wél had gewild…

Het blijkt dat Sean heeft gefeest met een groep rijke jongeren die hem nu beschuldigen van een misdrijf. En er is veel bewijs tegen hem… Kunnen Maeve en haar vrienden als ware detectives alle geheime angsten, verborgen liefdes en obscure motieven ontrafelen en zo de waarheid boven tafel krijgen?

Naar welke nieuwe young adult boeken die in september verschijnen kijk jij het meeste uit?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.