Het Hawthorne-mysterie 1 – De Erfenis – Jennifer Lynn Barnes

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
De erfenis van Jennifer Lynn Barnes

‘“Gloeiende mot, siste Max. “Gloeiende mot, modderfaxende elf.”’

En gloeiende modderfaxende elf, wat was dit een ontzettend tof boek. Een ontzettend tof boek waar ik echt enorm van genoten heb. Genoten, omdat het mij zoveel ontspanning gaf. En naar die ontspanning ben ik nú ook op zoek… Het is zó lastig om nu niet te gaan ratelen op papier. Ik wil namelijk zóveel vertellen. Vertellen over ‘De erfenis’, geschreven door Jennifer Lynn Barnes, en ik weet gewoon even niet zo goed waar ik moet beginnen. Dus ik begin maar ergens en dan hóóp ik dat er iets samenhangends op het virtuele papier mag verschijnen. Dus daar gaan we, op hoop van zegen.

Een paar dagen geleden plofte ‘De erfenis’ bij mij op de deurmat. Het is altijd een momentje waarop mijn hartslag net wat sneller gaat. Het blijft gewoon fijn. Zo’n nieuw boek. Zo vers van de pers. Een nieuw avontuur dat ik beleven mag. Een avontuur waar ik zeer benieuwd naar was. Want zou het verhaal net zo mooi zijn als de buitenkant? En over die buitenkant wil ik het eerst even hebben.

Want die buitenkant is echt prachtig. Hardcover, love it. De illustratie op de cover, de ballerina, het mes. Zoals ik al zei: prachtig. Ik hou van die details. Lees het verhaal en dan weet je ook meteen waarom. Maar dat is alleen nog maar de buitenkant. Sla je het boek open dan zie je die prachtige schutbladen waar de stamboom van de familie Hawthorne op wordt weergegeven… Het heeft écht een wauw-factor en nodigt uit om meteen het verhaal in te duiken. En dat is dan ook wat ik gedaan heb, de afgelopen dagen.

De afgelopen dagen heb ik namelijk mogen vertoeven in het Hawthorne House. Een huis, nee wacht, een landhuis met allemaal geheime gangen. En o ja, er wonen ook nog eens vier knappe jongemannen. Van die heerlijke foute mannen, stuk voor stuk heerlijk mysterieus. Niet heel erg vervelend, kan ik je vertellen.

‘Verlies nooit je hart aan een Hawthorne’

En in het huis was niets wat het lijkt. De afgelopen dagen las ik dan ook een escape room op papier. Een escape room… Ik heb hem helaas niet zelf bedacht, maar deze mooie vergelijking van Myrthe Spiteri (Eigenaar en uitgeefdirecteur van Blossom Books) kan ik alleen maar beamen. Want zo voelde het echt.
Tijdens het lezen maken je hersenen echt overuren. Alle radertjes gaan draaien. Je wilt de raadsels oplossen, je vraagt je continu af wie je kunt vertrouwen, wat de waarheid is. En iedere keer komt er weer een puzzelstukje bij. De vraag: waarom Avery? Blijft de hele tijd in je hoofd spoken.

‘Alles is een spelletje. Zelfs dit. Júíst dit.’

Tijdens het lezen, ging ik steeds een versnelling hoger. Een versnelling hoger, omdat ik dit verhaal zo snel mogelijk tot mij wilde nemen. I needed answers.
En dankzij de fijne, beeldende, schrijfstijl kwam dat helemaal goed. Je ziet het helemaal voor je en het is alsof je daadwerkelijk in Hawthorne House aanwezig bent. In het Hawthorne House aan de zijde van Avery. Die stoere Avery. Een lieve meid. Altijd eerlijk en ontzettend grappig. En als zij met Max in gesprek was, moest ik met enige regelmaat even grinniken. Ik hou gewoon van die dubbelzinnige grappen.

“‘Ik zeg alleen maar dat hij eruitziet alsof hij wel raad weet met een faxapparaat. Waarschijnlijk is hij een kei in het draaien van nummers. Ik wed dat hij zelfs weleens een langeafstandsfax heeft gestuurd.’”

Helaas heb ik alleen niet het gevoel dat ik Avery echt heb leren kennen. En ook wat betreft de vier broers bleef het een beetje oppervlakkig. Ik had soms wat moeite om ze uit elkaar te houden en dat vond ik wel jammer. Het verhaal draaide voornamelijk om het mysterie rondom de erfenis, waardoor de personages wellicht nog het gróótste mysterie zijn.

Desondanks vond ik ‘De erfenis’ echt een verademing om te lezen. En zeker een aanrader als je van escape rooms houdt. Het is spannend, mysterieus, bevat humor, intriges, drama én het is een echte mindfax. Ik kan niet wachten op het vervolg en geef dit boek 4 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Iselle Koopmans

Iselle Koopmans

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Join us

Get your account today

BOOK BOX

1.The Ones We Lost

2. Books & Boys

Bestel vandaag jouw eerste boekenbox!

Young adults is begonnen met het samenstellen van onwijstoffe boekenboxen. De eerste twee boxen kun je al aanschaffen in onze shop!

Boekenboxen in april:

The Ones We Lost – Gesigneerd
Books & Boys – Bookplate