Recensie Het hart van de adelaar – Emmelie Arents

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Het hart van de Adelaar

Joana Skye, lichaamsbewerker woont in een land waar het bewerken van mensen verboden is. Ze wordt gepakt voor een hartbewerking en ter dood veroordeeld. Maar de koning heeft andere plannen met Joana. Hij neemt haar mee net voor haar executie en leidt haar op om alle rebellen die hij te pakken krijgt te vermoorden.

Het verhaal

Voor mijn gevoel begint het verhaal heel snel. Ik werd meteen in het verhaal getrokken. Waarom werd Joana tot dood veroordeeld? Was dit terecht? Ik zat meteen al vol met vragen. Maar langzaam aan hoe verder je in het verhaal komt hoe meer vragen er beantwoord worden. Hoe verder ik kwam hoe leuker ik het begon te vinden. Ik werd echt een Joana fangirl. Zij heeft enorm veel pit en daar hou ik wel van. Daarnaast wordt de spanning steeds verder opgebouwd. Hoe langer Joana in training is hoe meer aanvallen van de rebellen plaats vinden.

Dat Joana een bewerker is en met behulp van wensstenen iemand iets kan verwensen vind ik interessant. Dat maakt Het hart van de adelaar uniek. Het is een fantasy verhaal maar net weer anders dan alle andere boeken die ik gelezen heb. Het is niet nummer zoveel op de lijst die hetzelfde doet.

De schrijfstijl

Toen ik met Het hart van de adelaar begon had ik niet echt verwachtingen van het verhaal. Ik kende de schrijfstijl van Emmelie Arents nog niet, ik volgde haar op Instagram, hoe ik ook voor het eerst hoorde over haar debuut. Ik hoorde veel positieve reacties waardoor ook mijn nieuwsgierigheid gewekt werd.

Het hart van de adelaar heeft heel veel korte hoofdstukken. In het begin dacht ik een hoofdstuk tussendoor. Dat was ideaal om even tussen twee taken door iets te lezen. Maar toen ik verder in het verhaal kwam, toen het verhaal spannender werd zag ik het eigenlijk ook als iets positief. Elke keer nog een hoofdstuk lezen. Maar na elk hoofdstuk kon ik niet stoppen met lezen en las Het hart van de Adelaar heel snel uit.

Emmelie Arents met Het hart van de adelaar een prachtig debuut heeft neergezet. Ik heb enorm genoten van haar boek. Het was alles wat ik in een boek zoek. Het was spannend, er zat een beetje humor in en er zat een vleugje romantiek in. Ik kan hem daarom ook aanrader. Als er nog een boek van haar verschijnt zal ik deze zeker ook gaan lezen.

Ik heb Het hart van de adelaar als recensie exemplaar mogen ontvangen. Dit heeft op geen enkele mogelijke manier mijn mening beïnvloed. Ik wil uitgeverij Hamley bedanken voor mijn exemplaar van Het hart van de adelaar.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Jaike van den Burgh

Jaike van den Burgh

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Recensie Het hart van de adelaar – Emmelie Arents

  1. […] Deze auteur kan je kennen van haar boek ‘Het Hart van de Adelaar’. Onze recensie kan je hier […]

Geef een antwoord

Join us

Get your account today