Logo-youngadults-site

Get to know: Astrid Boonstoppel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Deze week interviewde wij Astrid Boonstoppel. Het laatste boek dat uitkwam van Astrid Boonstoppel is De Academie. Lees hier onze recensie.

Met welk boek debuteerde je?

Ik debuteerde bij Blossom Books met Dit is hoe het ging. Mocht je het boek niet kennen: Dit is hoe het ging is het verhaal van Cato Schmidt, een meisje dat alles lijkt te hebben maar eigenlijk worstelt; met zichzelf en met haar pijnlijke verleden.

Ben je momenteel bezig aan een nieuw boek? Welk? Wat kan je ons er al over vertellen?

Ja, daar ben ik nét mee begonnen! Maar ik kan en durf daar nog niets over te vertellen. Enerzijds omdat ik bang ben dat het ongeluk brengt, anderzijds omdat ik nog niet precies weet hoe dit boek gaat worden. Sorry!

Wat zijn jouw 3 favoriete Young Adult boeken van het moment?

Carlie van Tongeren – Het zusje van

Lisa van Campenhout – Bijna echt

Pamela Sharon – Wie ik gisteren was

Ik moet er wel bij zeggen dat ik lang niet alle Young Adult boeken die verschijnen lees, want ik lees ook heel graag thrillers en romans voor volwassenen, dus ik ben over het algemeen niet helemaal up-to-date haha.

Wie is jouw grootste schrijfinspiratie?

Mag ik ook twee schrijvers noemen? Margaret Atwood en Stephen King. GE-WEL-DIG. Allebei.

Doe je nog een andere job, naast schrijven?

Jazeker, ik heb ook nog een heel leuke baan als communicatieadviseur. Maar stiekem is het nog steeds mijn droom om te kunnen leven van het schrijven alleen.

Hield je vroeger van lezen?

Absoluut. Ik las alles wat los en vast zat.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Poeh… dat is best een lastige vraag! Vijf jaar voelt als best wel ver weg. Ik hoop dat ik dan nog twee nieuwe boeken heb geschreven. En een vertaling van een van mijn boeken of een verfilming, daar zeg ik ook zeker geen nee tegen!                           

DILEMMA

Liever 5 sterren voor je boek, zonder een recensie of liever 1 ster voor je boek met een goed onderbouwde recensie?

Een gewetensvraag… maar wel een hele goeie. Dus ik zal compleet eerlijk zijn. Ik kies voor 5 sterren zonder recensie. Ik hoop nu eenmaal dat mensen mijn boeken mooi vinden… zo simpel is het vrees ik.

[Bron foto: Bianca Toeps]

FUN FACTS

Geboortedatum: 27 december, 1983
Lievelingseten: Asperges (maar eigenlijk eet ik ALLES)
Lievelingsdier: Kat
Ochtend- of avondmens: Avondmens
Teenage crush: Leonardo DiCaprio
Favoriete serie: Op dit moment The Handmaid’s Tale en This Is Us
Favoriete film: Help! Een onmogelijke keuze (en het ligt ook heel erg aan mijn stemming). Maar vandaag? Brokeback Mountain. Prachtig triest liefdesverhaal met fantastisch acteerwerk. Tranen. Elke keer.
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.