Logo-youngadults-site

Aanraders om deze zomer te lezen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Het is zomer en daar horen natuurlijk passende boeken bij! In dit artikel geven we je aanraders in verschillende genres.

Wegzwijmelen

Wil je lekker wegzwijlen in een romantisch verhaal? Dan is één van deze boeken vast wel iets voor jou. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Evie in Dansen voor beginners die elke keer wanneer ze een koppel ziet kussen ziet hoe hun relatie afloopt. Of ga je toch liever voor When it’s real waarin Vaughn doet alsof ze de vriendin is van popster Oakley? Tot slot hebben we ook nog De falling in love montage waarin Saoirse niet meer gelooft in de liefde, tot ze Ruby tegenkomt. Ze spreken af om een zomer lang te daten zoals in de films, maar zodra de zomer gedaan is, stoppen ze ermee.

Op vakantie

Of je nu al dan niet op reis gaat komende zomer: ook met een boek kan je op vakantie gaan. Zo zou je kunnen gaan voor de thriller van Tamara Arts waarin vijf vrienden hun vakantie doorbrengen in een huis in de Ardennen. Als je toch liever voor een verdere bestemming wilt gaan, dan kan je kiezen voor Als vuur waarin Anna en Lou elkaar tegenkomen op een eilandje voor de Zweedse kust. Als laatste hebben we ook nog de trilogie van Jenny Han over een zomer waarin alles verandert die onlangs werd heruitgegeven.

Roadtrip

Heel wat boeken vertellen het verhaal van een onvergetelijke roadtrip. In De zomer dat we Parijs bestormden rijden Mireille, Astrid en Hakima met hun fiets naar Parijs. Het doel: partycrashen op het grote feest van de president én bewijzen dat ze meer zijn dan ‘de drie lelijkste meisjes van de school’. Verder is er ook nog Onverwacht waarin Veronica met haar vroegere beste vriendin naar een abortuskliniek reist. Het ziekenhuis is maar liefst op 1600 kilometer afstand. Dit boek werd onlangs ook verfilmd. De laatste in deze categorie is Dreaming of the boy next door waarin Chloe auditie wilt doen voor een balletschool in New York, maar haar moeder verbiedt haar te gaan.

De spannendste thrillers

Ga je toch liever voor een thriller? Dan is Boy 7 misschien iets voor jou. Vervolgens kan je meteen het vervolg lezen, Girl 6. Als je meer fan bent van podcasts, dan kan je gaan voor Moordgids voor lieve meisjes. Daarin onderzoekt Pippa voor haar profielwerkstuk de moord op Andie Bell. Dit is het eerste boek in een trilogie. Ook het tweede deel verscheen al in het Nederlands. Om af te sluiten hebben we nog Onze eerste zomer samen over Daniel die wakker wordt als gevangene van een sekteleider.

Welke boeken ga jij deze zomer lezen?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.