Logo-youngadults-site

Girl 6 – Mirjam Mous

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Girl 6 MIrjam Mous

Mirjam Mous is de schrijfster van vele kinder- en jeugboeken over allerlei onderwerpen. Ik ken Mirjam Mous vooral van de technothriller Boy 7. Een boek dat ik zo sterk geschreven vond en me enorm aan het denken heeft gezet. Toen bekend werd dat Girl 6 uit zou komen wilde ik dat erg graag lezen. Hieronder vertel ik je wat ik er van vond!

GIRL 6

Wanneer Dez op het strand een meisje ziet lopen is zijn interesse gewekt. Het meisje lijkt wel te schuilen, maar voor wie? Omdat Dez de journalistiek in wil lijkt het hem wel interessant om met haar het gesprek aan te gaan voor zijn blog. Wanneer Mayca, het meisje, hun afspraak niet nakomt baal Dez enorm. Hij had beter moeten weten. Maar dan komt er een nieuw meisje op zijn school. Summer heet ze, maar wat lijkt ze veel op Mayca, en zelfs hun littekens zijn identiek. Hier lijkt wel iets vreemds aan de hand, dat wil Dez uitzoeken! Samen met Summer gaat hij op onderzoek uit en ontdekken ze een web van leugens, en wie is Girl 6?

PERSONAGES

Je leest Girl 6 afwisselend vanuit verschillende personages, Dez, Summer en Mayca. Mayca en Summer kennen elkaar niet, maar ze lijken sprekend op elkaar. Doordat je vanuit drie perspectieven leest schakel je steeds tussen de hoofdpersonen. Dat zorgt er voor dat je het verhaal vanuit alle kanten beleeft. Summer is de enige kleindochter van het echtpaar Rogers, die we al kennen uit het boek Boy 7. Ze is vaak wat onhandig, maar verder een echte tiener. Wanneer Summer hoort dat haar opa ziek is vertrekt ze met haar moeder, Lara Rogers naar Amerika. Daar ontmoet ze Dez. Een jonge blogger die bij haar op school zit, en graag de journalistiek in wil. Dez vindt Summer verdacht veel vindt lijken op Mayca, een meisje wat hij maanden eerder ontmoette op het strand. Mayca is een schutere tiener maar was dakloos en op de vlucht voor haar stiefvader die zijn handen niet thuis kan houden. Dez wilde haar helpen maar Mayca kwam hun afspraak niet na. Dez laat het hier niet bij rusten en wil koste wat kost ontdekken wat de connectie is tussen Mayca en Summer.

SCHRIJFSTIJL

Mirjam Mous zorgt er in dit boek weer voor dat je meteen meegetrokken wordt in het verhaal. Je moet goed op blijven letten want sommige dingen lopen door elkaar heen of je gaat terug in de tijd. Door de korte hoofstukken en directe conversaties leest het boek vlot en makkelijk. Het boek is dun en het verhaal heeft veel vaart. Doordat het boek een kleine omvang heeft gebeurt veel in korte tijd en er staan geen bijzaken in het verhaal. Hoewel de personages voor mij best wat meer diepgang zouden mogen krijgen stoort het niet dat ze wat aan de oppervlakte blijft en zich focust op de spanning. Door te werken met verschillende perspectieven eindigen hoofdstukken soms op spannende momenten en wordt er overgeschakeld naar een ander personage. Op die manier blijf je in afwachting hoe het bij de andere hoofdpersoon verder zal gaan en daarmee houdt Mirjam Mous de spanning goed vast.

Ondanks dat Girl 6 een vervolg is op Boy 7 kun je het boek makkelijk los lezen. Wel geeft Boy 7 je net wat meer informatie en kun je wanneer je dat boek gelezen hebt situaties beter plaatsen. Ik zou je aanraden om eerst Boy 7 te lezen, niet alleen omdat Girl 6 dan net iets lekkerder leest maar omdat Boy 7 ook een top boek is!

CONCLUSIE

Wederom is het Mirjam Mous gelukt een spannende young adult neer te zetten die bij velen in de smaak zal vallen. Girl 6 is een mooi vervolg op Boy 7 en ook dit verhaal blijft door je hoofd spoken. Het onderwerp is erg interessant maar ook verontrustend. Want gaat dit toekomst zijn? En wat vinden we daar dan van?

Hoe ver ga je om iemand te redden van wie je houdt?

Voor mij is Girl 6 een goed vervolg op Boy 7, en ik ben zeer benieuwd wat voor vreemde praktijken Mirjam Mous de volgende keer voor ons in petto heeft.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Manon Megens

Manon Megens

Als kind hield Manon Megens al enorm van het lezen van boeken. Elke zaterdag was ze wel in de bibliotheek te vinden. Nog steeds kan ze zichzelf verliezen in de mooie verhalen, genietend met een kop thee op de bank. Ze leest graag verschillende genres, maar een thriller blijft toch haar favoriet. Manon heeft twee kinderen en is juf op een basisschool. Ze vindt het geweldig om het leesvirus over te brengen aan de kinderen. Naast lezen gaat ze ook erg graag wandelen en houdt ze van lekker eten. Maar wanneer ze tijd over heeft, vind je haar toch echt met een boek op schoot!

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.