Logo-youngadults-site

YA boeken die in juli uitkomen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Er komen weer heel wat leuke young adult boeken uit in juli. Wij sommen ze op voor jou.

De laatste uren van Josephine Donkers – Daniëlle Bakhuis

Op de laatste dag van de zomervakantie wordt het levenloze lichaam van Josephine Donkers aangetroffen onder aan een Spaanse klif. Is ze gevallen? Gesprongen? Geduwd? Wat is er in haar laatste uren gebeurd? Lucy en Isolde, twee vriendinnen van Josephine, worden enkele uren nadat het lichaam is gevonden verhoord door de politie. Maar wie van hen spreekt de waarheid? Brave meisjes zwijgen over de foute dingen die ze doen…

In deze razendspannende short-read worden de laatste uren van Josephine Donkers gereconstrueerd. Kan alleen Josephine de waarheid achter haar dood aan het licht brengen? Als doden toch eens konden praten…

Dit boek komt uit op 1 juli.

Wattek en Wente – Frans Rouwhorst

Wattek en Wente is een hilarische en tegelijkertijd grimmige roman die zich in de nabije toekomst afspeelt. Het is een verhaal over jongeren en verzet, prille liefde en opstandigheid in een wereld zonder franje. Hier wordt de strijd om opvolging en de macht zonder compassie gestreden. Na een ellendige onderlinge strijd tussen burgers besluit het leger in te grijpen. Het land wordt nu geregeerd door officieren die onder leiding staan van een duistere figuur die de Landsvader wordt genoemd.

Tegenstanders worden opgepakt en naar modderige velden gestuurd, waar ze in roestige containers moeten wonen. Deze kampen worden Subsoles genoemd. Wente groeit op in zo’n troosteloos oord. Ze is een aantrekkelijk meisje dat de aandacht trekt van een belangrijk man. Tot haar verbazing ontvangt ze van meneer Detlev toestemming om naar het deftige Omnia Fausta te gaan, een school voor bevoorrechte tieners. Daar ontmoet ze Wattek, een rebelse jongen die familie is van de Landsvader. Maken deze tieners deel uit van een vooropgezet plan? Krijgt hun liefde een kans in een meedogenloze tijd?

Verschijnt vanaf 1 juli.

Smash – Margje Woodrow

Smash

Luna gaat met haar vrienden naar een populaire jongerencamping op Terschelling. Ze willen feesten en relaxen. Op de avond voor vertrek zoeken ze via Zoom contact met een medium. Voor de grap laten ze de ene na de andere foto lezen. De stemming verkilt als ze een akelige waarschuwing krijgen: ‘Blijf thuis! Een van jullie heeft dodelijk karma…’ De spanningen in de groep lopen op. Moeten ze dit serieus nemen? Wie kan het zijn? Durven ze nog wel te gaan? Zijn ze met en voor elkaar wel veilig?

Te koop vanaf 6 juli.

Het meisje dat kon vliegen – Victoria Forester

Het meisje dat kon vliegen

Vliegen, het lijkt een gave maar het is een levensgroot gevaar. Haar ouders houden haar kracht streng geheim, maar Piper blijft stiekem oefenen: ze móét vliegen, ze kan niet anders.
In het diepste geheim wordt ze uitgenodigd voor een school voor kinderen met buitengewone gaven. Al snel ontdekt ze echter dat de directrice een duister plan heeft: de school is niet bedoeld om kinderen met speciale gaven te helpen, maar om hen die gaven voor altijd te ontnemen… Piper wil koste wat het kost ontsnappen voordat ze haar bijzondere talent voorgoed kwijtraakt.

‘Ik kon niet ophouden met glimlachen terwijl ik het las (behalve wanneer ik af en toe moest huilen). Dit is een boek voor alle generaties. Bereid je voor op een hartverwarmend avontuur.’ – Stephenie Meyer (auteur van (Twilight)

Het meisje dat kon vliegen is bekroond met de Bank Street Best Children’s Book of the Year, Black Eyed Susan Award en Booklist Editor’s Choice en was genomineerd voor de Florida Sunshine State Young Readers Award, Young Hoosier Award en de Utah Beehive Book Award.

Het boek is verschenen in vijftien landen en verschijnt in België op 7 juli.

Mijn nacht met Vedder – Buddy Tegenbosch

‘Ik wil ervoor zorgen dat ik niet vergeten word.’ Eigenlijk bedoelt Noor hiermee niet zichzelf, maar haar vader. Hij is plotseling overleden en hoewel Noor hem ontzettend mist, merkt ze tot haar schrik dat ze soms een paar uur niet aan hem heeft gedacht. De angst om haar vader te vergeten wordt steeds groter. Dan klopt Vedder op haar slaapkamerraam. Hij neemt haar een nacht mee op zijn Harley en zorgt ervoor dat ze het verlies van haar vader letterlijk een plek kan geven. Mijn nacht met Vedder is het verhaal van twee jongeren die elkaar weten te vinden tijdens een nacht die ze nooit zullen vergeten.

Beschikbaar vanaf 8 juli.

Geheimen van het tuinhuis – Rihana Jamaludin

Geheimen van het tuinhuis

Deze historische roman speelt zich af in 1870, in Suriname. Het is zeven jaar na de afschaffing van de slavernij, maar er is nog steeds veel ongelijkheid.
De zestienjarige Alexandra Belgrave groeit op in de kleurlingenelite. Een leven in slavernij is haar familie door hun witte voorouder bespaard gebleven, maar toch is het toekomstperspectief van Alex beperkt. Als meisje zal ze nooit kunnen studeren, hoe intelligent ze ook is. Tijdens de vakantie die ze samen met haar beste vriendin Jo op plantage Het Schoone Land doorbrengt, ontmoet ze Ernst Martzil, die in het geheim een machine aan het bouwen is. Hij zit niet direct te springen om een meisje dat hem daarmee wil helpen, maar dan merkt hij hoe slim en vindingrijk Alex is. Zouden Ernst en Alex met de nieuwe uitvinding hun eigen toekomst kunnen veranderen?

Deze roman is beschikbaar vanaf 13 juli.

De expeditie van Felicity Montague – Mackenzi Lee

De Montague-kronieken 2 -   De expeditie van Felicity Montague

In dit geweldige vervolg op de New York Times-bestseller ‘De grand tour van Henry Montague’, moet Henry’s zus Felicity Montague al haar vrouwelijke charmes, gezond verstand en listigheid inzetten om haar grootste droom na te jagen: dokter worden. Iets wat nooit makkelijk is, maar zeker niet in de bekrompen achttiende eeuw waarin mannen werden gezien als de beschermers van de wetenschap. Een must-read voor alle fans van historische romans met een quirky twist.

Dit boek komt uit op 20 juli.

Cinder & Ella – Kelly Oram

Cinder & Ella 2 -   Lang en gelukkig?

Eindelijk hebben Cinder en Ella elkaar gevonden! Ella met haar brandwonden en Cinder, de hotste auteur van Hollywood. Maar is hun liefde sterk genoeg om de druk van de spotlights aan te kunnen?

Lang en gelukkig? van Kelly Oram is het vervolg op Cinder & Ella, dat in Nederland en Vlaanderen lovend werd ontvangen. Een heerlijk en meeslepend verhaal voor iedereen van 13 jaar en ouder.

Eindelijk hebben Cinder – echte naam Brian – en Ella elkaar gevonden! Maar al gauw dringt de buitenwereld zich op. Brian is de hotste auteur van Hollywood en iedereen wil alles over hem weten. Dat merkt ook Ella, die plotseling – met brandwonden en al – in de belangstelling staat. Daarbij komt dat haar familie de relatie afkeurt. Is hun liefde sterk genoeg om de druk van de spotlights aan te kunnen? Of bestaat ‘lang en gelukkig’ alleen in sprookjes?

Overal te koop vanaf 20 juli.

Geheime strijd – Cliff de Rouw

Geheime strijd

Het is oorlog en boerenzoon Toon begint steeds meer mee te helpen in het verzet. Maar naast alle spanningen van de oorlog is Toon ook nog altijd een opgroeiende jongen en dat levert al genoeg problemen op: hij kijkt op tegen zijn grote neef, zijn vriendschap wordt op de proef gesteld, hij wordt voor het eerst verliefd en zelfs het vertrouwen in zijn eigen familie staat op het spel. Een spannend oorlogsverhaal van de jonge auteur Cliff de Rouw, winnaar van de verhalenwedstrijd rondom het thema ‘Bevrijding’ die in 2020 door KokBoekencentrum werd georganiseerd.

Beschikbaar vanaf 20 juli.

Sadie – Courtney Summers

Sadie

Sadie heeft geen makkelijke jeugd gehad. Sinds haar moeder uit beeld raakte, voedt Sadie haar zusje Mattie zelf op in hun afgelegen dorpje, en doet ze haar best om Mattie een normaal leven te bieden. Wanneer Mattie op een dag dood wordt aangetroffen, stort Sadies wereld in elkaar. Na een mislukt politieonderzoek is Sadie vastbesloten om haar zusje te wreken en gaat ze zelf op pad om Matties moordenaar te vinden. Wanneer West McCray – een radiopersoonlijkheid die werkt aan een programma over kleine, vergeten steden in Amerika – Sadies verhaal op een lokale nieuwszender hoort, raakt hij geobsedeerd met het vermiste meisje. Hij begint zijn eigen podcast om Sadies sporen te traceren en haar te vinden voordat het te laat is.

Beschikbaar vanaf 22 juli.

Een tweede aarde – Alexandra Monir

Een tweede aarde

Een bloedstollend sciencefictionboek voor young adults

De droom is om een nieuwe kolonie te stichten in de ruimte en de mensheid te redden, maar in het tweede deel slaat deze droom om in een angstaanjagende nachtmerrie. Voor de laatste zes barst een spannende race tegen de klok los om de waarheid over Europa – de maan van Jupiter – te ontdekken. Leo ontrafelt steeds meer geheimen maar kan hij vanaf de aarde Naomi en de crew op tijd waarschuwen voordat zij voet zetten op de maan? De genadeloze strijd drijft Leo en Naomi tot het uiterste …

Wie is er nog te vertrouwen? ‘Alexandra Monir laat je nadenken over onze planeet en wat wij daar allemaal mee aanvangen. De mysterieuze verhaallijn en de grote cliffhanger maken dat je niet zal kunnen wachten om het vervolgboek te lezen!’ – Samantha (chicklit.nl) ‘”De laatste zes” is een prachtig meeslepend verhaal, ik heb het boek in twee dagen uitgelezen en kan niet wachten tot “Een tweede aarde” uit komt.’ – Zam

Te koop vanaf 23 juli bij uitgeverij ImageBooks Factory BV.

Ivelle – Laura Diane

IVELLE is een verrassend verhaal dat bewijst dat iedereen meer is dan wat je ziet. Een ontroerende urban fantasy voor young adults. ⁣

Groen is angst. Blauw is verdriet. Oranje is blijdschap. In Pagdama vertelt de kleur van je ogen precies hoe je je voelt. De negentienjarige Ivelle ziet het rood van de liefde echt overal om zich heen. Naar haar heeft er echter nog nooit een jongen met rode ogen gekeken. Maar als ze een jaar na hun eerste ontmoeting de charmante Renzo weer tegenkomt neemt ze een beslissing die alles kan veranderen. ⁣

Dit boek verschijnt op 26 juli bij uitgeverij Clavis.

Een intens gelukkig gevoel – Tahereh Mafi

Een intens gelukkig gevoel

‘Het is alsof je bij het lezen van deze roman terechtkomt in het alledaagse leven van een moslimfamilie in het Amerika van na 9/11.’ – Kirkus

Nadat Tahereh Mafi de Touching Juliette-trilogie afsloot, begon zij met het schrijven van verhalen die deels op haar eigen leven zijn gebaseerd. Als islamitisch meisje groeide zij op in de Verenigde Staten en beleefde zij haar puberteit vlak na de aanslagen op de Twin Towers, wat zijn sporen heeft nagelaten.

In ‘Een intens gelukkig gevoel’ schrijft ze over hoe het is om op te groeien tussen twee culturen, tussen verwachtingen van ouders en de wereld op school. Ze omschrijft hoe het is om als persoon aangekeken te worden op een oorlog die de overheid heeft besloten te voeren. En bovenal beschrijft ze hoe het is om verliefd te worden op de momenten waarop je bijna niet meer in jezelf gelooft. Een prachtig liefdesverhaal over verwachtingen, identiteit, religie en geloven in jezelf.

Dit boek verschijnt 27 juli bij uitgeverij Blossom Books.

Naar welk boek dat in julie uitkomt kijk jij het meest uit? Laat het ons zeker weten!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.