Logo-youngadults-site

Get to know: Elin Meijnen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Elin Meijnen

Het is weer maandag en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe Get to know. Deze week is het de beurt aan niemand minder dan Elin Meijnen. Je kan haar kennen van haar boek De tweede stem. Lees onze recensie hier.

Met welk boek debuteerde je?

De tweede stem

Ben je momenteel bezig aan een nieuw boek? Welk? Wat kan je ons er al over vertellen?

Ja, ik ben al best ver. Het is weer een verhaal over een meisje met bijzondere ouders, een geheim en (te) veel zelfstandigheid. Verder: gescheiden ouders, liefde, zelf je groenten verbouwen!  Ik weet nog niet wanneer het uitkomt.

Wat zijn jouw 3 favoriete Young Adult boeken van het moment?

Zonder titel van Erna Sassen, Koningskind van Selma Noort en Adres onbekend van Susin Nielsen.

Wie is jouw grootste schrijfinspiratie?

Ik ben erg onder de indruk van Guus Kuijer. Hij schreef de Madeliefboeken, Polleke en veel meer. Het is eenvoudig en altijd ‘raak’. Ik hou van sobere taal die toch een hele gevoelswereld met zich meebrengt. Dat kan hij heel erg goed. Recentere voorbeelden van diezelfde puurheid vind ik Anna Woltz en Erna Sassen.

Doe je nog een andere job, naast schrijven?

Ik geef Nederlands op een middelbare school in Nijmegen. Ben altijd bezig met lezen, boeken uitlenen en leestips geven. Vooral YA want ik geef hoofdzakelijk les in de onderbouw.

Hield je vroeger van lezen?

Ik was verslaafd aan lezen, het was mijn escape, mijn verstopplek. Ik las altijd! En later ben ik afgestudeerd op YA en jeugdliteratuur. Ik ben dus nooit gestopt met dat genre!

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Ik ben al best waar ik wil zijn, maar ik hoop dat ik meer boeken heb mogen schrijven en uitgeven. En ik wil wel meer naar buiten treden als leesbevorderaar en -expert (dus ook vanuit mijn vak als docent Nederlands)

DILEMMA:

Altijd hetzelfde verhaal moeten lezen of altijd alles vergeten wat je leest?

Sorry, echt géén idee!

FUN FACTS

Geboortedatum: 9 november, 1971
Lievelingseten: pasta met veel boerenkaas en groente
Lievelingsdier: schaap
Ochtend- of avondmens: ochtendemens
Teenage crush: Annie, Dolly Dots (ik was jong in de 80er jaren)
Favoriete serie: Sex Education
Favoriete film: Annie, Sound of music, The perks of being a wallflower…
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (29) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.