Boekenketen BoekenVoordeel vraagt faillissement aan

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Boekenwinkelketen BoekenVoordeel heeft zijn faillissement aangevraagd. De keten telt 86 winkels in Nederland en 27 in België. Door de gedwongen sluiting vanwege de lockdown kwam het bedrijf in de problemen. Ondanks de steun van de overheid, een flexibele opstelling van leveranciers en extra investeringen van de eigenaar is het volgens de keten niet meer verantwoord om verder te gaan.

De afgelopen weken zijn alle scenario’s tegen het licht gehouden en is er nog een ultieme poging gedaan om met de Nederlandse verhuurders tot een oplossing te komen, laat de onderneming weten. “Helaas is recent duidelijk geworden dat hoewel een deel van de verhuurders bereid was tot een overeenkomst, er niet voldoende draagvlak was voor de geboden oplossing.”

Ontstaan van BoekenVoordeel

BoekenVoordeel is 37 jaar geleden ontstaan in Amsterdam. Tegenwoordig is het hoofdkantoor in Almere. Het bedrijf verkoopt niet alleen boeken, maar ook onder meer wenskaarten, puzzels, hobbyartikelen, bordspellen en sinds enige tijd ook mondmaskers. De winkels willen zich onderscheiden door hun producten voor lage prijzen aan te bieden.

De keten besloot een aantal jaren geleden om verder te gaan met het failliete Free Record Shop. Daardoor verkochten veel BoekenVoordeel-winkels vanaf 2014 ook artikelen die voorheen bij de platenzaak te vinden waren.

Belgische winkels

De Belgische tak van BoekenVoordeel valt buiten de faillissementsaanvraag. De 27 winkels die in België gevestigd zijn, vallen dus buiten de aanvraag tot faillissement. Op dit moment staat er op de Belgische website wel dat “door omstandigheden” momenteel geen bestellingen worden aangenomen.

Zonder afspraak

Voorlopig zijn de winkels in Nederland nog open. Klanten kunnen zonder afspraak de winkel binnenstappen en er producten kopen. Via internet kunnen geen boeken en hobbyartikelen meer worden besteld.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (26) komt uit een stadje in België. Momenteel studeert ze lerarenopleiding secundair onderwijs in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Heb je het al gehoord? De Ash Princess-serie van Laura Sebastian wordt toch nog afgemaakt in het Nederlands! Wil jij een exemplaar kopen plus originele boekenlegger en artwork-kaart? Klik op onderstaande knop.

Of bestel hem bij je favoriete boekhandel!

Volg ons

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een antwoord

Join us

Get your account today