Shadow and Bone: april 2021 op Netflix

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Netflix maakt elk jaar enkele steengoede originele series. Volgend jaar in april verschijnt er alvast een veelbelovende serie op Netflix.

De serie waarover ik het heb is: Shadow and Bone. Deze week kregen we een Announcement Teaser voorgeschoteld. De serie is gebaseerd op de boeken van Leigh Bardugo. De fantasyserie zal bestaan uit 8 afleveringen.

Het verhaal

Het eerste youngadult-fantasyboek speelt zich af in Ravka en vertelt het verhaal van Alina die een onbekende kracht in zichzelf ontdekt als haar beste vriend tijdens een aanval gewond raakt. Die kracht zou weleens de redding van het koninkrijk kunnen zijn. Ze wordt meegenomen naar het hof, waar ze wordt getraind als lid van de Grisha, een magisch elitekorps.

Twee boeken samen

Aanvankelijk staan de verhalen van de Shadow and Bone trilogie en The Six of Crows duologie los van elkaar. Ze spelen zich wel in hetzelfde universum af, maar op verschillende tijdlijnen. In de serie zien we hoe de twee verhalen samen komen om een nieuw samenhangend verhaal te vormen.

Volgens Burgado worden de personages van de twee boekenreeksen samengebracht op een onverwachte manier. Er is iets helemaal nieuw gebouwd dat op de een of andere manier nog steeds trouw blijft aan de personages en aan de kern van de verhalen.

De boeken

Omdat het nog een tijdje duurt voordat de serie op Netflix staat, kan je de boeken gerust nog een keer (her)lezen. Heb je ze nog niet gelezen? Misschien is dit dan een uitstekende kans. Daarom laat ik je graag weten dat je hier de volledige trilogie kan kopen voor 23,99 euro.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (25) komt uit een stadje in België. Momenteel studeert ze lerarenopleiding secundair onderwijs in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Shadow and Bone: april 2021 op Netflix

  1. Ik kan echt niet wachten tot ik deze serie eindelijk kan kijken! Toen ik het eerste deel las, wist ik, als het verfilmd wordt, dan wordt Ben Barnes de Duisterling! 🙂

Geef een reactie

Join us

Get your account today

BOOK BOX

1. Into the woods

2. Flames of Fire

Bestel vandaag jouw eerste boekenbox!

Young adults is begonnen met het samenstellen van onwijstoffe boekenboxen. De eerste twee boxen kun je al aanschaffen in onze shop!

Boekenboxen in maart:

Into the Woods 
Flames of Fire