Logo-youngadults-site

5 series die gebaseerd zijn op een boek

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Nu het buiten kouder wordt, spendeer ik mijn avonden steeds vaker met mijn favoriete serie van het moment te bingewatchen. Wat nou als die serie een boekverfilming is? Yes! Daar ben ik he-le-maal voor te vinden. Lees hier van welke boeken een Netflixserie bestaat.

You

‘You’ van Caroline Kepnes

You vertelt het verhaal van Joe Goldberg (gespeeld door Penn Badgley, die we kennen als Dan van Gossip Girl). Joe Goldberg is een manager van een boekhandel. Hij wordt verliefd op de blonde schrijfster Guinevere Beck (gespeeld door Elizabeth Lail).

Joe raakt geobsedeerd door Guinevere Beck. Hij doet er alles aan om te zorgen dat Beck gelukkig is, zelfs als hij daarvoor mensen uit de wg moet ruimen. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Caloline Kepnes.

13 Reasons Why

’13 Reasons Why’ van Jay Asher

Hannah Baker heeft zelfmoord gepleegd. Ze had niet één reden om zelfmoord te plegen, ze had er dertien! Er zijn, volgens haar, dertien schuldigen. En die schuldigen klaagt ze persoonlijk aan. Dat doet ze met cassettebandjes die ze heeft opgenomen. Door de cassettebandjes wordt haar verhaal duidelijk. Waarom pleegde Hannah Baker zelfmoord?

De Netflixserie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jay Asher. Er zijn drie seizoenen en ze staan allemaal op Netflix.

Dare Me

‘Dare Me’ van Megan Abbott

Dare Me is gebaseerd op de spannende bestseller van Megan Abbot, die verscheen in 2012. Het verhaal gaat over een team cheerleaders van Sutton High die onder leiding staan van de uitgesproken Beth Cassidy en haar beste vriendin Addy Hanlon. Wanneer er een nieuwe coach arriveert om het team nog beter te maken, worden de onderlinge relaties flink op de proef gesteld. Waar Addy meteen onder de indruk van coach Colette French lijkt te zijn, zet Beth Cassidy van zich af en doet ze er alles aan om haar van haar troon te stoten. Want: draagt ze een groot geheim met zich mee? De bitterheid groeit steeds groter en de boel wordt rommeliger en donkerder dan ooit.

Er staat momenteel één seizoen van deze spannende thrillerserie op Netflix en die eindigt met een grote cliffhanger. Maar er is goed nieuws, een tweede seizoen komt er sowieso!

Tiny Pretty Things

‘Tiny Pretty Things’ van Sona Charaipotra en Dhonielle Clayton

Tiny Pretty Things zal vanaf 14 december op Netflix staan. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2015 van Sona Charaipotra en Dhonielle Clayton.

Tiny Pretty Things speelt zich af op de elite balletacademie Archer School of Ballet, een academie die ook nog eens nauwe connecties heeft met het befaamde dansgezelschap City Works ballet. Dansers vanuit verschillende achtergronden studeren aan de befaamde dansacademie waar ze met elkaar concurreren om het te maken in de wereld van dans. Het verhaal focust zich op drie van de danseressen: Bette, June en Neveah. Lees hier onze recensie.

The Umbrella Academy

The Umbrella Academy: Apocalypse Suite #1 - Comics by comiXology: Web UK

The Umbrella Academy is gebaseerd op de gelijknamige Dark Horse Comic bedacht en geschreven door Gerard Way en geïllustreerd door Gabriel Bá.

Het verhaal

In 1989 worden om 12 uur 43 kinderen geboren. Het opmerkelijke is dat al die vrouwen diezelfde ochtend niet eens zwanger waren. 7 kinderen worden geadopteerd door Sir Reginald Hargreeves. Hij leidt deze speciale kinderen op en traint hen in zijn eigen ontworpen Umbrella Academy om het kwaad te bestrijden en met het uiteindelijke doel om een toekomstige Apocalyps te voorkomen…

Dit waren 5 series die gebaseerd zijn op een boek. Ken jij nog andere series die gebaseerd zijn op een boek, laat het ons zeker weten!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.