Logo-youngadults-site

Recensie: Niemand behalve jij – Anica Mrose Rissi

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Niemand behalve jij

Op 8 december kwam Niemand behalve jij van Anice Mrose Rissi uit bij uitgeverij De Fontein.

Achterflap Niemand behalve jij

Kayla heeft totaal geen zin in zomerkamp, maar als ze op de eerste dag de populaire Lainie ontmoet, verandert alles. De meiden worden onafscheidelijk en Kayla’s zomer kan niet meer stuk.

Ook niet als ze Lainie steeds vaker op leugentjes betrapt. En zelfs niet als Kayla ziet hoe haar beste vriendin in de ban raakt van Jackson. Hun geheimen zijn veilig bij elkaar, toch? Want beste vriendinnen verraden elkaar niet, zelf niet als er een moord wordt gepleegd…

Vertelperspectief

Het boek is zeer vlot geschreven, maar was helemaal anders dan ik had verwacht. Ik dacht dat ik zou lezen hoe het op het kamp eraan toe ging en dat er dan opeens een moord zou gepleegd worden. Nee, het verhaal begint met de moord en laat dan door middel van brieven die Kayla schrijft aan Lainie zien wat er gebeurd is tijdens het zomerkamp. De brieven die Kayla schrijft, wisselen af met posts die mensen op het internet schrijven over de hele zaak en met nieuwsfragmenten met de laatste nieuwtjes over de moord.

Doordat het verhaal verteld wordt door brieven die Kayla schrijft, lees je zowel hoe Kayla zich op dit moment voelt als wat er gebeurd is tijdens het zomerkamp. Ze vertelt namelijk over hoe het met haar gaat op school en hoe ze Lainie mist en dan blikt ze terug op herinneringen van tijdens de zomer. Door deze manier van vertellen, moest ik in het begin wennen aan het verhaal. Eens ik erin zat, was het wel erg goed en kon ik niet meer stoppen. Het einde is wel voorspelbaar, maar daarom niet minder goed.

Roddels

Door de verschillende meningen van andere jongeren die op het kamp aanwezig waren, wordt je als lezer af en toe op het verkeerde been gezet. Je weet niet wie er helemaal naast zit, of wie misschien wel een stukje waarheid verteld. Ik vond het een zeer toffe toevoeging aan het boek dat we ook konden lezen wat de andere jongeren op het kamp van de situatie dachten en wie volgens hun de moordenaar was.

Conclusie

De grote hamvraag in Niemand behalve jij van Anica Mrose Rissi is: wie spreekt de waarheid? Het is een spannende thriller voor fans van Mel Wallis de Vries en Abigail Haas. Van mij krijgt deze jeugdthriller 3,5 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.