Logo-youngadults-site

Recensie: Hoe dan ook – Kara McDowell

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Dagelijks maken we gemiddeld ongeveer 35.000 beslissingen, maar dat vindt Paige in de YA-roman Hoe dan ook veel te veel. Ze is steeds bang om de verkeerde beslissing te nemen. Als ze moet kiezen tussen meegaan met haar moeder naar New York of met haar beste vriend (en stiekeme crush) Fitz naar zijn familie in de bergen tijdens de kerstvakantie weet ze helemaal niet wat te kiezen. Tot het lot ervoor zorgt dat ze in twee parallele werelden op beide plekken kan zijn. In het ene leven zit ze in New York en in het andere in de bergen met haar beste vriend Fitz.

Het ideale kerstboek

Hoe dan ook is een heerlijk kerstboek en is daardoor een ideaal boek om te lezen in deze periode van het jaar. Doordat het verhaal zich afspeelt in twee werelden leest het erg vlot en wil je weten hoe het verder gaat. Zeker omdat de meeste hoofdstukken eindigen met een cliffhanger. Het is ook een erg origineel en uniek concept dat Kara McDowell heeft neergezet door het leven van Paige zich te laten afspelen in twee werelden. De twee werelden zijn ook mooi op elkaar afgestemd. Het boek bevat de nodige romantiek die je kan verwachten van een kerstboek, maar bevat ook zoveel meer.

Herkenbaar

Het boek stipt namelijk ook belangrijke thema’s aan. Hoofdpersonage Paige heeft heeft een angststoornis en heeft daardoor veel paniekaanvallen. Ze is bang om de foute keuzes te maken, want wat als die ene keuze een grote impact zal hebben op haar leven? Het feit dat we veel beslissingen moeten nemen en niet altijd goed weten wat de juiste is, is erg herkenbaar. Ook persoonlijk krijg ik vaak te maken met keuzestress. Paige is niet perfect en dat maakt haar zo eerlijk en herkenbaar. Net omdat het zo realistisch is, is het meer dan enkel en alleen een liefdesverhaal. Het verhaal verkondigt ook een belangrijke boodschap.

“Het is geen wedstrijd in lijden, een of andere grens van pijn waaraan je moet voldoen. Iedereen verdient hulp.”

Conclusie

Hoe dan ook is een heerlijk, realistisch en romantisch kerstboek en is zeker een aanrader. Als je nog een cadeautje voor de feestdagen zoekt voor een young adult liefhebber, overweeg dan zeker dit boek. Dit boek verdient dan ook de volle vier sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.