Recensie: Tiny Pretty Things (Netflix)

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Vanaf 14 december 2020 staat het eerste seizoen van Tiny Pretty Things op Netflix. Tiny Pretty Things wordt beschreven als de ultieme combinatie tussen Pretty Little Liars en Black Swan.

Het verhaal

Het verhaal speelt zich af op de fictieve Archer School of Ballet. Een van de beste balletdanseressen Cassie Shore wordt van het dak van de eliteballetschool geduwd door iemand in een zwarte hoodie. Dat is goed nieuws voor Neveah Stroyer, want zo komt er en plaats vrij op de prestigieuze dansschool. Al snel blijkt dat de val van Cassie nog maar het begin is van allerlei dramatische gebeurtenissen, want de moordenaar loopt nog vrij rond.

In het boek – waarop de serie gebaseerd is – volgen we drie danseressen: Bette, June en Neveah (in het boek Gigi). Ook in de serie zijn dat de drie belangrijkste (vrouwelijke) personages. Voor Bette lijkt alles mee te zitten, maar zij wil haar talentvolle zus overtreffen en dat brengt een gevaarlijke kant van haar naar boven. June is perfectionistisch en moet die jaar een hoofdrol zien te bemachtigen, anders maakt haar moeder voorgoed een einde aan haar danscarrière.

Recensie Tiny Pretty Things: PLL meets Black Swan | Superguide

De serie

Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen van elk ongeveer 60 minuten. De eerste aflevering laat meteen zien hoe Cassie van het dak van de school geduwd wordt. We weten niet waarom of door wie. Kort daarna wordt Neveah toegelaten tot de school. Neveah is er enkel omdat ze heel graag danst, maar deze school draait rond meer dan het dansen.

Meerdere verhaallijnen

De belangrijkste verhaallijn lijkt wel rond Cassie te draaien: wie is de persoon die de grijze hoodie met rode rits droeg en haar van het dak duwde? Maar dat is lang niet de enige verhaallijn in de serie. Er zit zoveel meer in de serie van rivaliteit in de danswereld, een leraar die zijn studenten ‘mishandeld’ tot nog veel meer drama. Ook krijgt ieder personage zijn eigen achtergrondverhaal, waardoor de rode draad soms net iets te veel naar de achtergrond verschuifd.

Minder mooie kant van ballet

Tiny Pretty Things laat geen mooi plaatje van de balletwereld zien. De lelijke kant die de Netflixserie toont gaat verder dan alleen de ongezonde rivaliteit tussen ambitieuze dansers. Ballet is een topsport en dat brengt de serie soms op een iets wat gruwelijke wijze in beeld. Non-stop spierpijn en afgescheurde teennagels zijn de normaalste zaak van de wereld.

Steamy seks

Het is een Young Adult serie die boordevol seks zit. Ik wil dit toch graag even vermelden, omdat de serie zowel tussen vrouwen en mannen seks laat zien, maar even vaak seks tussen dezelfde genders. Deze seks wordt op dezelfde manier in beeld gebracht, met evenveel bloot. En zelfs tijdens de hot en steamy-scènes wordt er over ballet gepraat!

Het verdict

Het verhaal heeft een spannende verhaallijn en laat de ‘echte’ wereld van het ballet zien. Maak je klaar voor spanning, roddels, rivaliteit en vooral mooie danschoreografieën. Ik hoop alvast op nog een tweede seizoen en nog veel meer rivaliteit tussen de dansers. Van mij krijgt de serie 4 sterren!

Everything We Know About Netflix's 'Tiny Pretty Things' - PureWow

Twijfel je nog of je de serie wil kijken? Kijk dan nog even naar de trailer en laat je overtuigen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (25) komt uit een stadje in België. Momenteel studeert ze lerarenopleiding secundair onderwijs in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Recensie: Tiny Pretty Things (Netflix)

  1. […] de wereld van dans. Het verhaal focust zich op drie van de danseressen: Bette, June en Neveah. Lees hier onze […]

Geef een reactie

Join us

Get your account today

BOOK BOX

1.The Ones We Lost

2. Books & Boys

Bestel vandaag jouw eerste boekenbox!

Young adults is begonnen met het samenstellen van onwijstoffe boekenboxen. De eerste twee boxen kun je al aanschaffen in onze shop!

Boekenboxen in april:

The Ones We Lost – Gesigneerd
Books & Boys – Bookplate