Eerste beelden van de Netflix serie ‘Shadow and Bone’

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Netflix serie Shadow and Bone

Ongeveer twee jaar geleden kondigde Leigh Bardugo aan dat haar boeken vertaald zouden worden naar een Netflix-serie genaamd Shadow and Bone. De wereld die ze geschept heeft in haar boeken komen naar het witte doek. De Grisha-trilogie en de Kraaien-duologie (Six of Crows) worden samen in één serie verwerkt. Dit was groot nieuws binnen het fandom en de verwachtingen waren hoog.

cast shadow and bone

De spanning over wanneer er nieuws zou komen was dan ook tergend. Ongeveer een jaar geleden werd de cast bekend, maar veel meer dan dat kwam er niet los van Leigh Bardugo of Netflix. Tot er vorige maand een Teaser trailer uitkwam. Veel mensen hoopte dan ook snel de officiële trailer te zien te krijgen, maar die laat nog even op zich wachten.

Eerste beelden

Wel werden we deze week getrakteerd op de eerste officiële foto’s van de serie! Zo zijn er foto’s vrijgekomen van alle karakters, en foto’s van de set! Op de officiële instagram pagina van de serie verscheen een reeks aan foto’s. Er zijn promotiefoto’s van elk van de karakters, en er zijn een aantal foto’s van de serie vrijgegeven. Ook op de Twitter-pagina van de serie zij foto’s verschenen. Persoonlijk ben ik altijd een beetje huiverig als het gaat om verfilmingen van boeken, maar als ik zo de personages zie word ik toch ontzettend blij.

Attributen

Het is duidelijk dat Leigh Bardugo zelf dicht betrokken is geweest bij het proces en dat er veel details uit de boeken al goed opgenomen zijn in de serie. Zo zie je bijvoorbeeld al hoe de meerdere messen die Inej bij zich draagt in de boeken werkelijk in haar kleding verwerkt zitten. En ook de stok die Kaz gebruikt om te lopen ziet er precies zo uit als omschreven in de boeken.

Release datum en de boeken

De serie zal vanaf 23 april te zien zijn op Netflix. Persoonlijk kan ik niet wachten tot ik de serie kan kijken. Tot die tijd is het altijd een leuk idee om de boeken te lezen. Volgens Bardugo zal het eerste seizoen de gebeurtenissen uit de twee boeken Schim en Schaduw en List en Leugens combineren. Ga jij een of beide series (her)lezen voordat de serie online komt? En laat ons vooral weten waar jij naar uitkijkt in de serie!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Fleur de Haas

Fleur de Haas

Fleur (1998) is een enorme boekenliefhebber. Lezen en schrijven is haar grote passie en recenseren voor Young Adults vindt zij dan ook hartstikke leuk! Haar favoriete boekengenre is fantasy. Naast lezen zijn haar hobby's piano spelen en schilderen. Ze is vaak knuffelend met haar katten op de bank te vinden.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Heb je het al gehoord? De Ash Princess-serie van Laura Sebastian wordt toch nog afgemaakt in het Nederlands! Wil jij een exemplaar kopen plus originele boekenlegger en artwork-kaart? Klik op onderstaande knop.

Of bestel hem bij je favoriete boekhandel!

Volg ons

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

2 gedachten over “Eerste beelden van de Netflix serie ‘Shadow and Bone’

  1. […] uit de twee boeken Schim en Schaduw en List en Leugens combineren. Bekijk hier nog eens de eerste beelden die op sociale media gedeeld […]

  2. […] en de kraaien duologie zouden samen verwerkt worden in één serie. Een maand geleden kregen we de eerste beelden van de serie te zien, maar fans hoopte op meer. En dat werd geregeld. Gisteren onthulde IGN tijdens […]

Geef een antwoord

Join us

Get your account today