Logo-youngadults-site

Filmrecensie: Shawn Mendes: In Wonder

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Sinds maandag 23 november staat er een nieuwe documentaire op Netflix, Shawn Mendes: In Wonder. De 22-jarige zanger ken je vast en zeker van zijn grote hits zoals Señorita, Treat You Better en In My Blood.

In Wonder

In Wonder volgt Shawn Mendes tijdens zijn wereldtour in 2019, het tourleven en de rustigere momenten met de zanger zijn gefilmd bij zijn thuis in Ontario, Canada. We krijgen ook heel wat scènes te zien van zijn opnames van zijn nieuwste album, Wonder.

Shawn Mendes vertelt in deze muziekdocumentaire over zichzelf en hoe zijn nummers zijn ontstaan. Maar nog meer krijgt de kijker te zien hoe intens zijn leven op sommige momenten kan zijn. “Dit is geen verhaal over een beroemde muzikant; dit is een verhaal over een man die opgroeit,” aldus Mendes.

Makkelijk parcours

Shawn Mendes heeft het succes waar veel muzikanten jaloers op zijn. De jongen ging na zijn eerste album van YouTuber singer-songwriter razendsnel naar een popidool die de harten steelt van duizenden jonge meiden en jongens.

Ik had verwacht te zien hoe Shawn Mendes moeilijkheden overwon en toch een moeilijk pad bewandelt/bewandelde om te komen waar hij staat. Eigenlijk gaat alles prima met Shawn in de documentaire, op stemproblemen na. Natuurlijk zijn stemproblemen wel een groot probleem voor een zanger en ik voelde ook enorm mee tijdens deze scènes. Daardoor moest hij tijdens zijn wereldtour in Brazilië twee shows cancelen, omdat hij geen geluid meer kon maken. Een ramp dus voor een zanger.

Echte diehard fans

Voor de diehard fans van de zanger, Mendes Army, is deze documentaire zeker een enorme aanrader! Nog meer omdat het wel een kijkje geeft in zijn leven en zijn vriendin Camila Cabello komt er ook in voor. Zo bekent Shawn: “elk lied dat ik heb geschreven gaat over haar.” Ook voor de niet diehard fans, is het wel een leuke documentaire om te kijken. Mij sprak de documentaire vooral aan omdat het toont hoe Shawn altijd een mens blijft en de roem niet naar zijn hoofd laat stijgen.

Flashback naar zijn wereldtour

Heb jij Shawn Mendes wereldtour “Shawn Mendes: The Tour” live gezien dan heb je zo weer het gevoel dat je in die concertzaal staat als je naar de documentaire kijkt. Het zal sowieso voelen alsof je daar terug staat en een geweldige flashback zijn voor jou.

Als je het hele concert nog eens écht wil herbeleven dan kan je dat ook op Netflix vinden. Shawn Mendes: Live in Concert staat nu ook op Netflix en toont zijn hele show in het Rogers Centre in Toronto. Zo heb je een beetje het gevoel dat je in het Antwerps Sportpaleis staat en kan je Shawn’s show ook meemaken, en dat vanop de eerste rij!

Conclusie

Ik ben zelf geen grote fan van Shawn Mendes, maar vond het interessant om te beseffen dat Shawn 5 jaar geleden nog gewoon naar school ging. De tijd vliegt zo snel en je leven kan snel veranderen. Ook de sprekende quotes van Shawn Mendes vond ik mooi om te zien. Mooi om te zien hoe hij gewoon mens blijft.

Shawn Mendes: In Wonder duurt anderhalf uur en staat nu op Netflix.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (29) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Filmrecensie: Shawn Mendes: In Wonder

  1. […] het jaar nadert, maar er is nog een lichtpuntje deze maand! Vorige maand kwam Netflix al met een documentaire over Shawn Mendes en daarna plaatste Netflix ook zijn hele concertvideo op Netflix. Nu komt ook […]

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.