HBO werkt aan verfilming van Pride

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Onlangs maakte Deadline bekend dat HBO aan het werken is aan een verfilming van Pride, geschreven door Ibi Zoboi. Het boek is een hedendaagse versie van Pride & Prejudice, dat in 1813 gepubliceerd werd door de Britse schrijfster Jane Austen. Daarnaast gaf Uitgeverij Balzer + Bray het boek in 2018 uit in het Engels. Een vertaling is er op dit moment (nog) niet.

Over Pride

Amazon.com: Pride: A Pride & Prejudice Remix (9780062564047): Zoboi, Ibi:  Books

Pride gaat over Zuri Benitez met Afro-Amerikaanse roots. Wanneer de rijke Darcy-familie hun nieuwe overburen worden, wilt Zuri helemaal niets met hen te maken hebben. Zelfs niet wanneer haar zus Janae begint te vallen voor Ainsley. Ze kan het totaal niet vinden met de arrogante Darius. Wanneer Zuri en Darius echter gedwongen worden om elkaar beter te leren kennen, blijken ze elkaar toch beter te kunnen vinden dan eerst gedacht. Zuri zoekt haar weg in het veranderende klimaat van Bushwick. Met sollicitaties die ze moet doen voor de universiteit, zussen die haar verschillende richtingen uitstuurt en de schattige jongen Warren die haar aandacht vraagt.

Over de verfilming

Tot nu toe is geweten dat Alloy Entertainment, producer van Gossip Girl en Pretty Little Liars, de film zal produceren. Verder doen ze dit in samenwerking met Warner Bros. Aziza Barnes schrijft het script en zal ook uitvoerend producent zijn, samen met Natasha Rothwell. Op dit moment is er echter nog niets geweten over de acteurs.

Bron: https://deadline.com/2020/10/hbo-ibi-zobois-pride-aziza-barnes-natasha-rothwell-alloy-entertainment-warner-bros-1234596543/

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 19 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Momenteel studeert ze Toegepaste Economische Wetenschappen. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Heb je het al gehoord? De Ash Princess-serie van Laura Sebastian wordt toch nog afgemaakt in het Nederlands! Wil jij een exemplaar kopen plus originele boekenlegger en artwork-kaart? Klik op onderstaande knop.

Of bestel hem bij je favoriete boekhandel!

Volg ons

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een antwoord

Join us

Get your account today