Logo-youngadults-site

Filmrecensie: The Princess Switch: Switched Again

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Sinds 19 november staat The Princess Switch: Switched Again, het vervolg op The Princess Switch (2018) op Netflix. The Princess Switch 2: Switched Again werd geregisseerd door Mike Rohl, die gebruikmaakte van een scenario van Robin Bernheim Burger en Megan Metzger. In de eerste film zagen we Vanessa Hudgens twee rollen spelen. Hoe kan deze film dan nóg beter zijn? Juist, door Vanessa Hudgens drie rollen te laten spelen!

The Princess Switch: Switched Again is de sequel waarvan niemand wist dat we hem nodig hadden, maar waar we wel echt heel erg blij mee zijn.

Het verhaal

In deze sequel keert Vanessa Hudgens terug als Stacy en Margaret. Deze keer speelt ze nog een derde dubbelganger: Fiona, een bad girl die plannen heeft om iedereen op te lichten en Margaret’s titel als koningin wil stelen. Dat allemaal terwijl er een relatie te redden valt.

De hele Princess Switch serie bestaat uit een vrij simpel plot: drie random mensen kunnen letterlijk identiek zijn aan elkaar en iedereen rondom hen zegt “wow, zij lijken echt op elkaar”. Maar als je niet te veel nadenkt dan val je helemaal voor de vertederende en oprechte charme van de personages.

Vanessa Hudgens

Vanessa Hudgens speelt de drie rollen goed. Een echte criticus zal waarschijnlijk wel wat commentaar kunnen leveren, maar voor een gewone kijker die een avondje wil ontspannen is het echt goed gedaan. De rollen zijn duidelijk gespeeld met veel plezier en Hudgens geeft zich ook echt volledig in de drie rollen. Ze moet drie verschillende accenten aannemen om de rollen nog geloofwaardig over te kunnen brengen en dat doet ze zeer geloofwaardig.

Even goed als de eerste

Is de film even goed als de eerste film? Natuurlijk! Je moet ook rekening houden dat als je The Princess Switch kijkt, je weet waar je naar gaat kijken en weet wat je kan verwachten.

Het tempo van de film is perfect. Het gaat snel genoeg zodat je blijft kijken, maar niet te snel dat je in de war geraakt, zelfs niet met een derde dubbelganger. Het verhaal is vrij voorspelbaar, maar niet zo voorspelbaar dat het saai wordt.

De film duurt 1 uur en 37 minuten en staat sinds 19 november op Netflix. Benieuwd welke kerstfilms dit jaar nog op Netflix verschijnen? Hier kan je er alles over lezen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (29) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.