Een nieuwe Selectie voor een nieuwe prinses

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
de-prinses
de-prinsesNu de Selectie is afgelopen en we allemaal hebben kunnen lezen hoe Maxon de ware vond, is het tijd voor een nieuw verhaal. En niet zomaar een verhaal: nee, het verhaal van de dochter van (pas op, spoiler!) Maxon en America. De Prinses speelt zich twintig jaar na de oorspronkelijke Selectie-trilogie af en heeft dus ook een totaal ander hoofdpersonage: Eadlyn Schreave, helft van een tweeling, achttien jaar oud en… een enorm verwend nest!

Eadlyn is zeven minuten ouder dan haar tweelingbroer, wat ervoor zorgt dat niet haar broer Ahren in aanmerking komt voor de troon, maar zíj. Daarom is ze haar hele leven lang al bezig met de voorbereidingen op haar toekomst als koningin. Ze weet hoe het ervoor staat met het land nu de kasten zijn afgeschaft en ze probeert zich onberispelijk te gedragen, zodat haar volk wel van haar móét houden. Er ontbreekt alleen één ding in haar leven: een man. Wat Eadlyn betreft totaal geen probleem. Zij gaat liever op die troon zitten zonder continu lastiggevallen te worden door zo’n irritante knul. Maar laten haar ouders, Maxon en America, nou net even andere plannen voor hun dochter hebben…

En ze leefden nog lang en…
Ondanks het feit dat De One toch wel een beetje als een afsluiter van de serie voelde, was ik zelf ontzettend blij dat er nóg twee delen zouden verschijnen. En het feit dat deze delen zich 20 jaar na de gebeurtenissen in De Selectie afspelen, maakte mijn nieuwsgierigheid alleen maar groter, want hoe zou het nu zijn met Maxon en America? Wat is er met Illea gebeurd nadat het kastensysteem werd afgeschaft? En hoe gaat het met alle andere bekenden uit de vorige boeken? De Prinses geeft op al die vragen antwoord, al is het nu natuurlijk wel vanuit het perspectief van Eadlyn, waardoor Maxon en America een beetje op de achtergrond blijven.

Echt lang en gelukkig leven zat er voor Maxon en America helaas niet in, aangezien het volk van Illea minder blij bleek te zijn met de afschaffing van de kasten dan verwacht. De onrust lijkt zelfs alleen maar groter te zijn geworden, want nu komt het volk ineens in opstand tegen de monarchie! Om voor wat rust in het land te zorgen, is er volgens Maxon en America dus wat afleiding nodig, en welke afleiding is nu interessanter voor het volk dan een nieuwe Selectie? Maar zou dit genoeg zijn om de onrust in het land de kop in te drukken?

Nieuwelingen en oude bekenden
Aangezien dit boek een nieuw hoofdpersonage heeft en over een nieuwe Selectie vertelt, staat het bol van de nieuwe personages. Allereerst heb je natuurlijk Eadlyn, een typisch gevalletje love her or hate her. Eigenlijk is ze gewoon een klein krengetje, wat het af en toe wat lastig maakt om met haar mee te leven. Het begin van het boek voelde echt een beetje als zo’n Home Alone-film, aangezien het Eadlyns doel is om de levens van de Geselecteerden zo zuur te maken dat ze uit zichzelf gillend wegrennen. Hierdoor bevat het verhaal eigenlijk ook nog maar vrij weinig romantiek, wat best wel jammer is. Wat overigens wel weer heel leuk aan haar is, is dat ze totaal niet op haar moeder lijkt. Het is afgelopen met al die wispelturigheid en twijfels, want prinses Eadlyn weet precies wat ze wil, en daar heeft ze geen man voor nodig!

De jongens blijken alleen toch wel erg leuk te zijn. Het is jammer dat we ze door Eadlyns terughoudendheid nog niet echt goed leren kennen, maar aangezien Eadlyn toch wel een flinke ontwikkeling doormaakt in het verhaal, zou het heel goed kunnen dat we haar en de jongens in het volgende deel een stuk beter leren kennen. Het feit dat het deze keer om 35 jongens gaat in plaats van om 35 meisjes, maakt van De Prinses overigens wel nog nét iets meer een meidenboek dan de vorige drie delen. Het was immers natuurlijk heel leuk om over 35 meiden te lezen die om het hart van een mysterieuze prins streden, maar lezen over 35 knappe, interessante jongens die er alles aan doen om Eadlyn te versieren is ook absoluut geen straf!

Helemaal nieuw zijn de personages in De Prinses trouwens niet, want het boek zit gelukkig ook nog vol met oude bekenden. Zo blijkt Marlee nog steeds in het paleis te wonen (met kinderen!) en komen ook bijvoorbeeld May, Aspen en Lucy nog regelmatig even langs. Zelf vond ik het in elk geval erg leuk om te zien hoe het nu met ze gaat.

Spannend eind
Net zoals het eerste deel in de serie, draait De Prinses voornamelijk om de Selectie en gebeurt er verder eigenlijk nog niet zoveel. Je hoort af en toe wat geruchten over wat er gaande is in Illea, maar daar blijft het ook wel bij. Ik ben benieuwd of we hier in het volgende deel ook weer wat meer over te weten komen, net zoals in de vervolgen op De Selectie het geval was. Het spannende einde maakt in elk geval erg nieuwsgierig naar meer, dus kom maar op met dat volgende deel!
 
Ik geef De Prinses 4 sterren, en ik denk dat ik ook al wel een ideetje heb over wie Eadlyn gaat kiezen op het eind, maar dat hou ik lekker nog even voor me. Wie denken jullie dat het gaat worden?
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Marije Kok

Marije Kok

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een antwoord

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.