Logo-youngadults-site

Reading journals voor het begin van het nieuwe boekenjaar

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Misschien ken je het al, maar misschien is dit de eerste keer dat je erover hoort: een reading journal. Mocht je het nog niet kennen, het is simpel gezegd een notitieboekje waarin je kunt bijhouden welke boeken je gelezen hebt en wat je ervan vond. Je kunt er een uitgebreide review bij schrijven of simpelweg alleen een sterrenbeoordeling geven. Het ligt er net een beetje aan wat je wilt doen en op basis daarvan kan je een reading journal uitzoeken.

Gelukkig zijn er veel verschillende opties als het aankomt op reading journals. Als je heel creatief bent en wilt zijn kan je naar de winkel gaan en een leeg boekje kopen. Dan kan je het er precies zo uit laten zien als jij wilt. Maar mocht je niet zo creatief zijn of gewoon willen genieten van iemand anders zijn creativiteit dan zijn er gelukkig verschillende opties om uit te kiezen.

Met kerst in de nabije toekomst kun je in dit artikel alvast inspiratie opdoen voor wat je op je verlanglijstje kunt zetten, zodat je met een verse reading journal het jaar in kan gaan.

Moleskine lege journal

Mocht je jezelf dit jaar echt willen uitdagen en je creativiteit willen laten vloeien kan je een heel leeg notitieboek kopen om je eigen journal op te stellen. Het leuke hieraan is wel dat je het echt helemaal je eigen kunt maken en precies zo kunt vormgeven zoals je wilt. Op youtube zijn er genoeg video’s te vinden ter inspiratie.

Bestel ‘m hier.

A clockwork reader journal

Deze reading journal is afgelopen jaar uitgekomen, maar nog steeds even relevant. Bij deze journal krijg je het idee alsof je het zelf had kunnen maken, alleen is het waarschijnlijk net iets mooier dan je van jezelf had verwacht. Je kunt 100 boeken erin zetten. Daarnaast staan er nog een hoop andere leuke dingen in die je kunt ontdekken.

Hier kan je deze bestellen:

Hier is een video van de journal waarbij je de binnenkant kunt zien. Zoals te zien kan je de titel invullen, een sterrenbeoordeling en staan er ook een paar vragen bij over het boek.

Chapter & Chill reading journal

Dit is de journal die de hoofdredacteur van onze website gemaakt heeft en verkoopt via ‘Chapter & Chill’. Op deze website zijn nog meer bookish goodies te vinden, dus neem daar vooral ook een kijkje. Deze journal is speciaal voor het jaar 2023 gemaakt dus er zitten ook pagina’s in waarin je kunt invullen op welke data verschillende boeken waarin je interesse hebt uitkomen zodat je dat helemaal kunt bijhouden!
Bestel de Chapter & Chill reading journal hier.

Chapter & Chill reading journal

Mijn wereld vol boeken reading journal

Deze vrolijke, overzichtelijke reading journal heeft ruimte voor 75 boekenrevieuws. Je kunt je leesjaar makkelijk bijhouden in mooie schema’s. De journal heeft een ringband die ervoor zorgt dat je ‘m makkelijk kunt openslaan en open laten liggen op de pagina waarmee je bezig was. Op de website van Mijn wereld vol boeken kan je deze journal los bestellen, maar voor een paar euro extra kan je er ook eentje bestellen met een aantal goodies erbij!

Bestel de Mijn wereld vol boeken reading journal hier.

Mijn wereld vol boeken reading journal

Ik hoop je een beetje te hebben kunnen inspireren met deze voorbeelden. Natuurlijk kan je online nog verder zoeken naar andere opties. Ik heb hier in ieder geval alvast wat extra tips om je reading journal bij te houden:

  • Zet direct na het uitlezen van een boek een herinnering in je agenda. Het is logisch dat je nog even wilt nadenken over het boek en je mening misschien niet gelijk wil opschrijven, maar zo kan je voorkomen dat je het vergeet.
  • Zet direct als je begint met lezen de titel en auteur alvast in je reading journal. Mocht je het dan vergeten, maar toch in je journal kijken, zal je je herinneren dat je dat boek nog erin moet zetten.

Ben jij van plan een reading journal aan te schaffen? Laat me weten welke je hebt uitgekozen! Happy journaling!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.