Logo-youngadults-site

Filmrecensie: One of Us is Lying – seizoen 2

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Iets meer dan een halfjaar na het verschijnen van het eerste seizoen van ‘One of Us is Lying’ is het tweede seizoen van deze spannende serie al te bingewatchen. Ik vond seizoen 1 geweldig en kon niet wachten om te ontdekken hoe het verder zou gaan met Cooper, Nate, Bronwyn en Addie. Want dat zij hun levens weer op zouden kunnen pakken na de ontmaskering van de moordenaar van Simon, bleek een farce…

Let op! Dit artikel bevat spoilers van het eerste seizoen van ‘One of Us is Lying’!

Na het ontmaskeren van Jake hopen de jongeren eindelijk het normale leven weer op te kunnen pakken. Helaas blijkt niets minder waar….Cooper, Nate, Brownyn, Addie en Janae ontvangen vlak na die vreselijke Halloween-avond allemaal hetzelfde berichtje van een afzender genaamd ‘Simon Says’. Hoewel ze de berichtjes eerst niet serieus nemen, blijkt ‘Simon Says’ heel wat nare informatie over de jongeren te hebben en niet bang te zijn het leven van de moordclub compleet te verwoesten. Alsof dat nog niet genoeg is, speelt er nog veel meer drama in het leven van de tieners. Zo werkt Cooper aan zijn carrière als gay-honkballer, maar is zijn relatie met Kris allesbehalve rooskleurig te noemen. Ambitieuze Brownyn houdt haar perfecte reputatie maar met moeite in stand door alles wat er gebeurt en gepubliceerd is in de media over de ‘moordclub’ en Addie wordt verteerd door schuldgevoelens. Nate worstelt met zijn gevoelens voor Brownyn en heeft thuis ook een hoop ellende te verduren. Genoeg ingrediënten voor een flinke dosis drama dus…

‘One of Us is Lying’ zit gewoon heel goed in elkaar: de combinatie van spanning, mysterie, drama en romantiek en dat alles in de belevingswereld van tieners maakt een succesformule van de serie. Het doet een beetje denken aan een samensmelting van ‘Pretty Little Liars (maar dan wat minder uitgekauwd)’, ‘Elite (maar dan wat preutser)’ en ‘Gossip Girl (maar dan minder gericht op de rijken)’, waardoor je deze serie zeker weten in een zit zult uitkijken.

Alle personages worden geloofwaardig neergezet en ik vond het leuk dat de rollen van Maeve en Janae dit seizoen wat uitgebreid zijn. Hierdoor krijgen deze personages meer ruimte om zich te ontwikkelen en een betekenisvolle rol in het verhaal te gaan spelen. De familieband tussen Maeve en Brownyn blijft ook interessant om te zien.

‘One of Us is Lying’ heeft naar mijn mening op een mooie en respectvolle manier diversiteit in het verhaal verwerkt. Zo valt Cooper op jongens (in de sportwereld waarin dit niet gebruikelijk is) en ontstaat er ook iets moois tussen Janae en Maeve. Ik denk dat voor jongeren in een soortgelijke situatie, de gevoelens en gebeurtenissen rondom deze personages realistisch en herkenbaar overkomen.

De actie, spanning en drama volgen elkaar snel op in de acht afleveringen van de serie en dus wil je graag alle afleveringen achter elkaar kijken. Ik deed zelf helemaal mee in de zoektocht naar ‘Simon Says’ en baalde dan ook echt dat ik vooraf niet geraden had wie het was. Het verhaal zit erg goed in elkaar en iedereen lijkt verdacht. Aan het einde vindt nog een mind-blowing plottwist plaats waarvan ik even moest bijkomen. Het einde van seizoen 2 laat dan ook meer dan genoeg ruimte over voor een derde seizoen.

Helaas is nog niet bevestigd dat er ook daadwerkelijk een derde seizoen gaat komen, maar gezien het einde van seizoen 2 en het feit dat Karen McManus bezig is met een derde boek in de reeks, lijkt het mij te verwachten dat we over een tijdje gewoon naar het derde seizoen van ‘One of Us is Lying’ zitten te kijken.

Maar eerst vooral genieten van het tweede seizoen van ‘One of Us is Lying’ als je dat nog niet gedaan hebt!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Anina

Anina

Anina van As (23) houdt al haar hele leven van lezen en boeken. Hoewel ze geniet van een goede thriller en een liefdevolle roman, blijven YA-boeken altijd haar favoriet. Naast lezen vindt ze het leuk om creatief bezig te zijn, te sporten, series en films te kijken en is het haar droom ooit een eigen boek te schrijven. In het dagelijks leven werkt Anina als kleuterleerkracht op een basisschool in de buurt van Rotterdam. Hoewel de kinderen in haar klas nog een beetje te klein zijn om zelf te kunnen lezen, vindt ze het geweldig om prentenboeken voor te lezen en de kinderen die het willen te leren lezen. Naast haar baan doet ze de master Educational Needs.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.