Logo-youngadults-site

Genomineerden Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2014 bekend

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

diorapthe-2014De tien genomineerde boeken voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs (DJP) zijn bekend. De DJP is dé prijs voor het beste jongerenboek van het afgelopen jaar en bestaat uit twee Juryprijzen en een Publieksprijs. Voor de Publieksprijs kunnen jongeren tussen de 15 en 25 jaar vanaf vandaag stemmen op hun favoriete boek via www.djp.nl. De drie winnaars ontvangen ieder een geldbedrag van € 15.000,-. Stemmen kan tot en met 22 april. De winnaars worden op 23 april bekendgemaakt.

Genomineerd in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig zijn:
Kieuw – Saskia Maaskant (Davidsfonds)

Zeven pogingen om een geliefde te wekken – Ineke Riem (Arbeiderspers)

Tilt – Michiel Stroink (J.M. Meulenhoff)

Geschiedenis van een berg – Peter Verhelst (Prometheus)

Het land – Aukelien Weverling (Meulenhoff Boekerij B.V.)

Genomineerd in de categorie Vertaald zijn:
Waarom – Marjorie Celona, vertaald door Anke ten Doeschate (Cargo)

De Cirkel – Dave Eggers, vertaald door Gerda Baardman, Lidwien Biekmann, Brenda Mudde en Elles Tukker (Lebowski)

De schok van de val – Nathan Filer, vertaald door Nicolette Hoekmeijer (Anthos)

De verticale man – Davide Longo, vertaald door Pieter van der Drift (De Geus)

Het mes dat niet wijkt – Patrick Ness, vertaald door Ineke Lenting (Moon)

JongerenliteraTour
Een aantal auteurs van de genomineerde boeken sluit ook aan bij de JongerenliteraTour die morgen begint. Daarin reist Daan Heerma van Voss – vergezeld door verschillende auteurs, waaronder Hanna Bervoets en Jan van Mersbergen – in een oude Mercedes langs middelbare scholen in Nederland om de aandacht op jongerenliteratuur te vestigen.

Over de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs
De Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs wordt dit jaar voor de 5de keer uitgereikt. De prijs richt zich op boeken die een brug slaan tussen jeugdliteratuur en de wereld van volwassenen. Vorig jaar ging de prijs in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig naar Niemand in de stad van Philip Huff (De Bezige Bij). De prijs in de categorie Vertaald én de Publiekprijs gingen naar Een weeffout in onze sterren van John Green, vertaald door Nan Lenders (Lemniscaat).

De Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs wordt georganiseerd door Stichting CPNB in samenwerking met CJP en Stichting Lezen. De Prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Dioraphte. 

Op welke boeken ga jij stemmen? We zijn benieuwd naar de reacties 🙂

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Genomineerden Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2014 bekend

  1. Ik ken het logo wel, maar ik kende de prijs niet geloof ik! In elk geval goed dat er een artikel zoals dit is dan maar! En ja, ik sta er niet versteld van dat De Cirkel genomineerd is. Schijnt goed te zijn! Oh, en ik vind het wel grappig dat Michiel Stroink zijn boek is genomineerd. Ik las zijn eerste boek en die was genomineerd voor de Libris Literatuurprijs afgelopen jaar. =)

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.