Logo-youngadults-site

Zes nominaties Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs bekend

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Glijvlucht van Anne-Gine Goemans (De Geus), Magnus van Arjen Lubach (Podium) en Een uur en achttien minuten van Peter Zantingh (De Arbeiderspers) zijn genomineerd voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs in de categorie oorspronkelijk Nederlandstalige boeken. In de categorie vertaalde boeken zijn dit Tsjik van Wolfgang Herrndorf, vertaald door Pauline de Bok (Cossee), Skippy tussen de sterren van Paul Murray, vertaald door Dirk-Jan Arensman (Signatuur) en De ruwe weg van Willy Vlautin, vertaald door Rob van Erkelens (Nijgh & Van Ditmar). Op donderdag 19 april worden de twee juryprijzen van elk €15.000 uitgereikt. Evenals de publieksprijs, die ook €15.000 bedraagt. Nog tot en met 10 april kunnen jongeren tussen de 15 en 30 jaar via www.djp2012.com stemmen op hun favoriete boek van het afgelopen jaar en bepalen welk boek de publieksprijs wint.

De Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs is dé Nederlands-Vlaamse literaire prijs voor het beste jongerenboek van 2011. Het bestaat uit drie prijzen in totaal: twee juryprijzen en de publieksprijs. Behalve via www.djp2012.com, kan er voor de publieksprijs ook gestemd worden via www.cjp.nl in Nederland en in Vlaanderen op www.cjp.be. De jury van de DJP staat onder leiding van Ronald Giphart. Vorig jaar gingen de twee juryprijzen naar De hemel van Heivisj van Benny Lindelauf en Ik ben de sterkste van Christian Frascella, vertaald door Henrieke Herber. De publieksprijs werd gewonnen door Mama Tandoori van Ernest van der Kwast.

De stemperiode van de publieksprijs ging op donderdag 8 maart van start. Die dag gingen in totaal honderd zwerfboeken uit de longlist ‘op reis’ door Nederland en Vlaanderen. De boeken zijn voorzien van een bericht over de DJP en een oproep om te stemmen. De ontvanger van het boek wordt gevraagd het boek te lezen en er vervolgens iets over te posten op de DJP Facebookpagina, www.facebook.com/jongerenliteratuur. Inmiddels zijn er heel wat berichten, foto’s, filmpjes en recensies verschenen.

De Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs wordt georganiseerd door Stichting CPNB en is een initiatief van Stichting Lezen Nederland, Stichting Lezen Vlaanderen, het Nederlands Letterenfonds, CJP Nederland, CJP Vlaanderen. De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Taalunie en stichting Dioraphte.

Je kunt nog tot en met 10 april stemmen voor de publieksprijs.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.