Logo-youngadults-site

De trend van dit moment: kleuren voor (jong)volwassenen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Kleurboeken volwassenenWeet je wat op dit moment DE trend is in de boekhandel? Kleuren voor volwassenen! ‘Is dat niet hartstikke kinderachtig?’ zul je je misschien afvragen, maar niets is minder waar! Er zijn namelijk kleurboeken speciaal voor volwassenen. Niks kinderachtige tekeningen en Disneyfiguren (hoewel er naar mijn mening absoluut niets mis is met Disneyfiguren). Misschien vind je het lastig om je een voorstelling te maken van kleuren voor volwassenen. Daarom zal ik je in dit artikel eens een rondleiding geven.

Mandala’s
Kleurboeken volwassenen MandalasMandala’s zijn cirkelvormige kleurplaten. Meestal zijn ze opgebouwd uit abstracte figuren die zich herhalen. Ze zijn er voor zowel volwassenen als kinderen en vaak wordt het kleuren van mandala’s beschouwd als rustgevend. Mandala’s kleuren is niet nieuw. Dat is eigenlijk al een tijdje populair. Er bleek echter ook behoefte te zijn aan “gewone” kleurplaten. Ben je inmiddels nieuwsgierig geworden naar mandala’s? Dan is dit een zeer hippe aanrader: Kaleido Color. Deze kleurplaten hebben namelijk allemaal een zwarte achtergrond, waardoor de kleuren bijna van het papier spatten!

Kleurboeken volwassenen2

Creatief kleuren
Uitgeverij Deltas kwam anderhalf jaar geleden met het kleurboek “Creatief kleurboek voor grote mensen.” Dit bleek een schot in de roos te zijn. Overwerkte mensen op zoek naar rust, bejaarden die zich verveelden en ook gehandicapten maakten gretig gebruik van dit nieuwe product. Ook meiden die zich te oud voelden voor de kinderkleurboeken konden hun ei kwijt in deze niet-kinderachtige versie. In mei 2013 kwam het vervolg, “Creatief kleurboek voor volwassenen” erbij, dat ook meteen zijn weg vond naar de actieve “kleurder”. In september 2013 voegde Deltas ten slotte een superdikke versie aan het assortiment toe, “Creatief kleuren voor volwassenen”. Die is inmiddels net terug uit herdruk (de eerste druk was binnen drie maanden uitverkocht!) Inmiddels hebben ook andere uitgeverijen dit gat in de markt ontdekt. Kleuren iets voor kleine kinderen? Echt niet!

Creatief tekenen
Kleurboeken volwassenen Creatief tekenenBen jij iemand die liever tekent dan kleurt? Dan is er ook genoeg voor jou verschenen de afgelopen maanden. Allereerst is er het superhippe tekenboek “Zentangle.” Al eens gehoord van deze techniek? Het is een meditatieve vorm van tekenen waarbij je eenvoudige patroontjes herhaalt en afwisselt. Als je vervolgens naar je eindresultaat kijkt, lijken het soms bijna Esher-achtige tekeningen! Als je benieuwd bent naar voorbeelden, type dan eens op twitter “#zentangle”, daar zijn er voldoende te vinden! Ook zijn er creatief dagboeken te krijgen; dagboeken waarbij je niet zozeer opschrijft wat je allemaal hebt beleefd, maar die je laten schrijven, tekenen en knutselen aan de hand van vragen over je dag, zoals “This is me” en “Creatief Dagboek”. Volgende maand komt hier “Doedel je dag” nog bij, met voor iedere dag een gekleurde stip om een smiley van te maken (hoe voelde je je vandaag) en een bladzijde om kort de hoogtepunten van die dag te vermelden.

Om ook jou enthousiast te maken voor het kleuren, kun je hier een kleurplaat voor volwassenen vinden. Wil je daarna nog meer? Ik zou zeggen: ren naar de boekhandel! Ook die van jou zal de kleurboeken voor volwassenen zeker op voorraad hebben!

Meer lezen over de boekhandel?

* Daarom ga je naar de boekhandel
* Ode aan de boekhandel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

6 gedachten over “De trend van dit moment: kleuren voor (jong)volwassenen!

  1. Oe, hoe kan het nou dat ik dit artikel heb gemist?! Ik zag hem toevallig onder de post met schrijftips van Michael Grant net. In elk geval, ik heb ook zo’n boek gekocht een maandje terug. Gisteravond heb ik m’n eerste kleurplaat afgemaakt! En ik heb zaterdag nog zo’n boek gekocht bij de Bruna, voor een vriendin. Die ga ik haar als cadeautje geven zaterdag. Lekker pesterig met een button van 18 erbij, want ze is zo blij dat ze eindelijk achttien is maar vindt kleuren en tekenen nog altijd heel leuk. Kleurboek voor volwassenen… Ghèhè!

  2. Dag Fliene,

    Haha, ik snap wel wat je bedoelt. Zelf heb ik ook helemaal geen problemen met kinderlijke tekeningen en ben ik op mijn zevenentwintigste nog steeds erg verslaafd aan Disney :p Maar die kleurboeken waren ook nooit een probleem om aan te komen, die waren (en zijn) altijd goed verkrijgbaar geweest. Nu dus ook wat wils voor liefhebbers van bloemenplaten en dergelijke 🙂

  3. Hmm, ik blijf de ‘kinderlijke’ kleurplaten toch leuker vinden. Haha. Ik ben het er wel helemaal mee eens dat het lekker ontspannend is, maar ik persoonlijk vind de tekeningen niets.

  4. Iedere keer dat mijn neefje van 2 komt logeren, betrap ik er mezelf op dat ik lustig meekleur…dus ik vind het wel super 🙂

  5. Klinkt leuk! Ik zag er laatst één bij de AKO en het zag er echt geweldig uit. Ben benieuwd

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.