Logo-youngadults-site

Preview Spoorloos en Een andere wereld

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

We hebben deze week twee leesfragmenten van een nieuwe serie van de Finse schrijfster Salla Simukka. Je kunt van beide delen het eerste hoofdstuk lezen: Spoorloos en Een andere wereld. De serie is al bekroond met Beste Jeugdboek Finland 2013. Dus het belooft heel wat! Het verhaal is in ieder geval origineel. Benieuwd naar de serie?

Het verhaal Spoorloos
Dit verhaal speelt zich af in de nabije toekomst. Emmi is vijftien en heeft het gevoel nergens bij te horen. Op school heeft ze zich niet echt kunnen profileren. Thuis is er weinig aandacht voor haar. Ze heeft geen vrienden en besluit weg te lopen. Na korte tijd keert ze terug. Dan blijkt dat er niemand meer is bij haar thuis, noch in de straat. De hele stad is leeg. Het internet doet het niet en de telefoon werkt niet meer. Na enkele dagen eenzaam rondtrekken ontmoet ze Onerva, die ook dacht helemaal alleen op de wereld te zijn. Ze worden vrienden. Dan ontmoeten ze Atro, een jongen van achttien en een beetje een filosoof. Het wordt een ontdekking van zichzelf in een virtuele wereld.

Het verhaal: Een andere wereld
Samuel is een nerd, die de hele nacht aan de computer zit en overdag slaapt. Hij heeft geen vrienden. School is afgelopen en hij zoekt niet naar werk. Zijn leven is leeg en hij verliest het contact met de maatschappij. Tot hij een ongelooflijk aanbod krijgt om aan een geheim project te werken. Het wordt nog betaald ook. Hij mag meebouwen aan ‘De lege wereld’, de creatie van een virtuele wereld. Later zal het spel verkocht worden aan erg rijke mensen, die wel eens willen beleven hoe de wereld zou zijn als hij alleen van hen zou zijn. Natuurlijk moet het spel eerst getest worden. En dan wordt Samuel hopeloos verliefd … In Een andere wereld worden alle vragen beantwoord die rijzen in Spoorloos. Beide boeken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Lees hier een fragment uit Spoorloos en hier een fragment uit Een andere wereld van Salla Simukka. Gelezen? Deel hieronder je mening met anderen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.