Logo-youngadults-site

Iedereen heeft The Look

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Ik wist eigenlijk nog helemaal niks over dit boek voordat ik hem had gelezen, hierdoor werd ik blij verrast. Het was heel interessant om te lezen hoe het er zo’n beetje aan toe gaat in de modewereld. Want als Ted en haar zus Ava op een doodnormale dag op straat muziek gaan maken om geld te verdienen, komt er een scout naar ze toe die een foto wil maken van Ted. Omdat beide meisjes het raar vinden, Ted is namelijk echt geen klassieke schoonheid, zijn ze het er over eens dat het een nep scout moet zijn geweest. Iemand die geld wil zien van Ted en dan verdwijnt zonder nog iets te laten horen. Als Ted dan niet veel later ontdekt dat het bureau die de scout noemde echt bestaat, besluit Ava dat Ted echt een kijkje moet gaan nemen. En Ted kan echt geen nee zeggen tegen Ava, want Ted’s zusje heeft namelijk net gehoord dat ze kanker heeft. Ze moet chemo en bestraling ondergaan, dus als Ted haar dan een plezier kan doen, dan doet ze dat natuurlijk. Vanaf dat moment rolt Ted in het modewereldje. Maar is het wel eerlijk tegenover Ava? Ava is ernstig ziek en moet steeds naar het ziekenhuis. Dan kan Ted toch geen model worden?

Samen sterk
Tijdens het lezen van dit boek kreeg ik echt bewondering voor Ava. Ze houd zich enorm sterk voor iedereen, terwijl de chemo echt niet makkelijk is. En hoe Ted er dan altijd is voor Ava vind ik ook heel mooi om te lezen. Vooral het moment dat ze samen bij de kapster zijn is echt één van mijn favoriete momenten van dit boek. Ted heeft af en toe meer lef dan je in de eerste instantie zou denken. Hoewel ze zich in het begin zeker wel aangesproken voelt als iemand zegt dat ze dikke enkels heeft, kan het haar later geen bal meer schelen wat mensen van haar denken. Ze leert om sterk te zijn voor Ava, want die wordt uiteindelijk toch zwakker, ook al wil ze het niet laten merken.

We zijn allemaal mooi
Wat ik zo leuk vond aan The Look, is dat het duidelijk maakt dat iedereen mooi is. Het maakt niet uit wat je klasgenootjes of misschien zelfs je eigen familie over je zegt, er zijn altijd mensen die je wel mooi vinden, die jouw schoonheid wel kunnen zien. Daarom vind ik dat alle jonge meiden dit boek eigenlijk wel moeten lezen. Het stuk waarbij Ted op een bankje zit naast een zwerver, bewijst bijvoorbeeld ook dat iedereen iets moois in zich heeft. En Ted, waarvan niemand, zelfs zij zelf niet, verwacht dat ze ooit model zou kunnen worden, wordt gescout door een echt modellenbureau.. Dat zegt toch wel genoeg?

Verboden voor jongens
Hoewel ik een echte romance freak ben, vond ik dat de romantiek in het geval van Ted niet echt nodig was. Het voegde naar mijn mening niet echt iets toe, omdat het verhaal al zo mooi en sterk is zonder Ted een oogje op iemand te geven. The Look is zeker een aanrader voor alle young adult/chicklit liefhebbers! Van mij krijgt hij 4 sterren want ik heb er zeker van genoten. Het is bijzonder om te lezen hoe Sophia Bennett van zoiets triests als kanker, toch een ontzettend mooi verhaal kan maken.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Jenny Buijs

Jenny Buijs

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.