Logo-youngadults-site

Sevenster en Starters winnen Crimezone YA-thriller awards 2012

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Voor de tweede keer werd bij Boekhandel Paagman de Crimezone YA-thriller Awards uitgereikt voor de Beste Young Adult thriller van het jaar. Alexandra Penrhyn Lowe ontving uit handen van Judith Visser de award voor Beste Nederlandstalige YA-thriller van het jaar voor Sevenster, het eerste deel in de Wachter-serie. In de categorie ‘Buitenland’ ging de prijs naar Lissa Price voor haar YA-thriller Starters.

De tweede editie van de Crimezone Beste YA-thriller van het Jaar verkiezing werd georganiseerd in samenwerking met Paagman. In twee ronden werd er bijna 4.000 keer gestemd.
Crimezone YA organiseerde zelf een aftelactie naar de dag van de uitslag met twaalf dagen lang elke dag een interviewtje met één van de genomineerde auteurs.

Categorie Buitenland
Lissa Price mag zich met 32% van de uitgebrachte stemmen op haar debuut Starters winnares van deze prijs noemen. Haar prijs werd namens uitgeverij Unieboek in ontvangst genomen. Daar waren ze niet echt verrast, omdat ze Starters allemaal “een heel gaaf boek” vinden. De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine van Ransom Riggs (uitgeverij Clavis) werd tweede (17%) en Inwijding van Veronica Roth (uitgeverij Van Goor) werd derde (16%).

Categorie Binnenland
De derde prijs werd uitgereikt aan Helen Vreeswijk’s Judas (15%). Tussen de tweede prijs, die uiteindelijk naar Mel Wallis de Vries’ Verstrikt (22%) ging, en de eerste prijs was het een nipte strijd, want het bleek maar een paar procent te verschillen. Uiteindelijk was Alexandra Penrhyn Lowe met haar debuut Sevenster (24,5%) de gelukkige. Alexandra was dolblij met haar prijs, maar ook stomverbaasd. Zoals ze het zelf verwoordde: “Wauw, ik had verwacht dat Mel zou winnen. Ik ben hier helemaal stil van.” De winnares gaf ook aan al bezig te zijn met het vervolg op haar nu bekroonde boek, dat Wolfsbloed zal gaan heten.

Welk van deze boeken die gewonnen hebben vinden jullie het leukst? Wij zijn benieuwd naar jullie mening.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

10 gedachten over “Sevenster en Starters winnen Crimezone YA-thriller awards 2012

  1. Ik vind Sevenster echt een heel gaaf boek, maar ik vind Inwijding toch wel beter dan Starters…

  2. Starters is echt een top boek!!

  3. Geweldig dat starters heeft gewonnen. Ik vind Inwijding ook ontzettend leuk maar Starters is echt m’n favoriete boek op het moment.

  4. Allebei leuke boeken, alleen jammer -toch- dat Starters van inwijding heeft gewonnen. Zelf vind ik inwijding beter 😉

  5. t zijn allemaal superleuke boeken:-), maar k had niet verwacht dat sevenster 1e zou worden:P

  6. Ik had zelf ook op sevenster gestemt en op inwijding

  7. Wauw, heel raar dat Starters gewonnen heeft van Inwijding.

  8. Ik heb Starters gelezen en het verbaast mij ook niets dat het boek een deze prijs gewonnen heeft ik vindt het echt een super spannend en leuk boek.

  9. Welverdiend, het zijn super mooie boeken 😉

  10. Há! Van Starters verbaast het me niet dat ‘ie gewonnen heeft. Ik hoor iedereen daar zo lovend over spreken. =) Heb ‘m zelf niet gelezen, though. Ik denk toch niet dat ik het echt wat vind, met van die rampenscenario’s. Wat ik wel grappig vind, is dat er zo’n award bestaat hiervoor! Dat wist ik niet eens. Wel tof. ^.^

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.