Logo-youngadults-site

Groot, groter, grootst

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Ik was bijna aan het stuiteren die laatste dag voordat ik wegging, zo enorm zenuwachtig was ik. En toen we de dag erna naar schiphol gingen werd dit alleen nog maar erger. Het afscheid van mijn familie ging niet zonder tranen. Maar hoe moeilijk het ook was, ik was echt super blij dat het nu eindelijk ging gebeuren. De vlucht ging redelijk snel. Iedereen had zijn eigen schermpje waar je films en tv-series op kon kijken, of muziek kon luisteren. Omdat ik die nacht door de zenuwen maar een paar uurtjes had geslapen kon ik met moeite mijn ogen openhouden in het vliegtuig, ook al was het half twee in de middag.
In New York aangekomen moesten we enorm lang wachten tot we eindelijk door de douane mochten. Ze zijn daar een flink stuk strenger dan in Nederland. Ze willen je vingerafdrukken, een foto en vervolgens krijg je een stempel, dan mag je je koffer pakken en daarna moet je weer een ander formulier inleveren en dan mag je pas het land in. De rit naar de campus duurde ook nog best lang. Gelukkig konden we onderweg al even genieten van het uitzicht. De beroemde skyline van New York kwam steeds dichterbij maar helaas gingen we om de stad heen naar Tarrytown, waar de campus staat. Mijn kamergenootje was net voor mij aangekomen, ze komt uit Japan en is heel aardig. Er is nog een leeg bed dus ik ben benieuwd wanneer mijn andere kamergenootje arriveert.

De dag erna volgde een oriëntatieochtend, en ’s middags, jawel, een welkom tour naar New York City! We kwamen aan op Grand Central, wat iedereen die Gossip Girl kijkt wel moet kennen van de allereerste aflevering.

En toen waren we eindelijk in New York. Natuurlijk was het allereerste wat ik zag toen ik het station uitkwam een hotdogkraampje. Typisch New York. Eten, eten en nog meer eten. En dan het liefst enorme porties. Ga naar een willekeurig eettentje en je kunt kiezen uit medium, large en extra large. Small bestaat hier niet wat eten betreft. Gelukkig voor mij kan ik gewoon op de campus eten.

Iedereen die naar New York gaat moet zeker naar het Rockefeller Center. Het uitzicht is echt geweldig. Je kan de hele stad zien; Central Park, wat een raar gezicht blijft zo’n enorm park midden in de stad en het Empire State Building waar ik natuurlijk ook heen moet.

De volgende dag hebben we, zoals een echte toerist dat doet, fietsen gehuurd en de hele middag door Central Park gefietst. Het was een drukte van jewelste met enorm veel hardlopers, fietsers en mensen die lekker op een kleed in het gras aan het genieten waren van de zon. Ik heb mijn ogen uitgekeken. Vooral als je over de wegen scheurt met je fiets en omringd bent door bomen maar daarachter alleen maar torenhoge gebouwen ziet. Ik ga er zeker nog vaker komen!

Zondag werden we met echte gele Amerikaanse schoolbussen naar een enorm winkelcentrum gebracht net buiten Tarrytown. Helaas hadden we maar drie uurtjes dus ik ben meteen Victoria’s Secret ingedoken en daarna heb ik me nog even uitgeleefd in Forever 21, echt een onwijs leuke winkel.

Maar omdat ik hier gekomen ben om mijn Engels te leren zal ik morgen (maandag) toch echt aan de slag moeten. Mijn eerste les begint om tien uur en ik ben toch wel een klein beetje zenuwachtig. Ik heb namelijk geen idee hoe de lessen hier gaan en wie er bij me in de klas zitten. In mijn volgende blog zal ik jullie vertellen hoe mijn eerste lessen zijn gegaan en wat ik allemaal nog meer heb meegemaakt in New York. Ik wil binnenkort naar the New York Library die echt ENORM is dus daar volgende keer ook foto’s van.

Groetjes vanuit Tarrytown!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

7 gedachten over “Groot, groter, grootst

  1. Ja klopt, in de herfst van 2013 komt er eentje in Amsterdam. Dus gelukkig hoef ik hem dan maar een paar maanden te missen als ik terug kom 😉

  2. wel in antwerpen .. dus als je in Limburg woont valt dat nog mee..
    Maar zover ik weet in Nederland niet .. ik heb wel gelezen dat er een kwam

  3. Forever 21 is toch nog niet in Nederland?

  4. oooooooooooooh forever 21, de mijne is net in brand gevlogen (de enige in mijn provincie dus)

  5. Yeeey!!! Idd heerlijk opgewekt! Ik hoop dat je de eerste week goed bent door gekomen!! Ben heel benieuwd naar de foto van de bieb!!!

  6. Heeey leuke blog heb je gewchteven meeste dien had ik al gezien /gehoort via je facebook maar toch eeg keuk 😀

  7. Whaha, blije! Klinkt enorm opgewekt en de foto’s zien er awesome uit! Tof ook die laatste foto! Best spannend zo’n eerste lesdag normaal gesproken. Nu is het nóg spannender, zo in een ander land en met mensen uit, waarnaar ik begrijp, allerlei verschillende landen ook nog eens! Ik kan niet wachten het vervolg te lezen! Have fun daar zo! =D

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.