Logo-youngadults-site

Racistische tweets over Hunger Games sterren Lenny Kravitz en Amandla Stenberg

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Heel wat fans zijn woedend over de casting van de donkerkleurige acteurs in de fameuze boekverfilming The Hunger Games. In de harde en meedogenloze wereld Panem is Katniss het centrum van fatsoen: ze is rechtvaardig, meelevend en vecht tegen de ongelijkheid van het Capitool. Hoe zou zij reageren op het fanschandaal over de casting van donkerkleurige acteurs?

Terwijl The Hunger Games een hit is in alle bioscoopzalen, wordt het internet overspoeld door een stortvloed van racistische tweets over Lenny Kravitz, de wereldberoemde rockster die stylist Cinna portretteert, en Amandla Stenberg, die de superschattige en onschuldige Rue vertolkt die in de Hongerspelen een pact sluit met Katniss. Zo is op Tumblr een “Hunger Games tweet” blog geopend waarop de meest beledigende boodschappen te vinden zijn. “Noem me een racist, maar toen ik erachter kwam dat Rue zwart was vond ik haar dood helemaal niet zo zielig,” tweette een fan, terwijl een andere schreef:”Waarom moet Rue zwart zijn, dit heeft de film toch wel een soort van verpest.” De andere tweets zijn te grof en te aanstootgevend om gepubliceerd te worden.

Hoewel zulke berichten in welke omstandigheid dan ook ongepast en onterecht zijn, kenmerkt Suzanne Collins Rue in de boeken “met donkerbruine ogen en huid”; en Tresh – de andere tribuut van District 11 – “heeft dezelfde donkere huid als Rue”. Over Cinna’s huidskleur wordt niets vermeld. Ondertussen zijn de meeste tweets van Tumblr afgehaald, maar dat houdt discriminerende fans niet tegen om hun mening op internet te uiten.

Ik weet niet wat de acteurs hier zelf van vinden, maar ik walg van deze berichten! Ik vind het absoluut schandelijk en toen ik dit las viel mijn mond open van verbazing. Sinds wanneer wordt een acteur beoordeeld op huidskleur in plaats van op talent? Naar mijn mening is het net prachtig dat Suzanne Collins verschillende culturen in haar boeken vermengt. Daarnaast heb ik de film gezien en ik was diep onder de indruk van de manier waarop Lenny Kravitz – die ook nog eens fantastische muziek maakt – Cinna heeft neergezet. En Amandla heeft al helemaal mijn hart veroverd. Ze is zo schattig dat ik haar wilde knuffelen en bij Rue’s dood heb ik tranen gelaten. Naar deze acteurs gaat mijn welverdiend respect uit en ik vind het bedroevend dat er mensen zijn die op deze manier reageren!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

20 gedachten over “Racistische tweets over Hunger Games sterren Lenny Kravitz en Amandla Stenberg

 1. okey die mensen zijn echt ziek!
  we leven in de 21ste eeuw en niet meer in de middeleeuwen :O.
  Het is zo zwak! Ik vind dat alle acteurs in de Hunger Games het prachtig spelen, ook de zwarten!
  Echt waar, die mensen zijn niet normaal!

 2. @ lili je hebt gelijk! Zo had ik er nog niet over nagedacht…

 3. O? Dit bericht is me even ontgaan, tot ik net ging zoeken bij de zoekmachine onder “Hunger Games”. Eigenlijk best schandalig, inderdaad. Ik weet niet of ik zelf de personages snel zou associëren met negroïde mensen. Ik denk eerder wat lichtere huidskleuren, maar dat maakt toch helemaal niet uit? Dat het niet helemaal klopt met het beeld wat jij in gedachten had, maakt niet dat je het recht hebt te lopen discrimineren. En Lenny Kravitz is Cinna? Mijn god, wil je wel geloven dat me dat niet eens is opgevallen in de film? O.O Nu voel ik me echt oenig, haha. Nu ik het gegoogled heb, snap ik wel waarom. Zijn haar is normaal altijd lang en dik en in de film is ’t gemillimeterd. xD

 4. Het klopt dat ik me in eerste instantie bij rue geen getint meisje had voorgesteld maar dat komt door mijn eigen verwachting. Ik vind dat Amanda het heel goed gespeeld heeft en uiteindelijk echt goed in de film paste. Het commentaar over Lenny Kravitz vind ik absoluut belachelijk! Hij is een geweldig persoon die Cinna heel goed heeft neergezet en hij is ook nog eens een epische zanger. Die amerikanen kunnen soms ook echt niet normaal doen en sorry voor als deze opmerking mij dan een rascist maakt tegenover Amerikanen, maar ik vind dit echt niet kunnen!

 5. Diep en diep triest dat mensen hier een probleem van maken… Acteurs moeten worden beoordeeld op hun talent en niet op hun huidskleur, afkomst of wat dan ook! Rue is schattig zoals ze is in de film, ik vind Amandla een geweldige Rue spelen. Zo is het ook voor de andere “gekleurde” acteurs. Ook mijn mond viel open van verbazing toen ik dit las…

 6. Ik snap dit echt niet. Wat is er nou weer voor probleem?
  Of het nou in het boek staat of niet, mensen zouden nooit zo mogen reageren op iets als huidskleur. Hoewel ze in Amerika een stuk extremer zijn vaak met dit soort dingen, het blijft walgelijk.

 7. Ik weet niet eens of een blank iemand met gouden eyeliner wel gaat hoor, dus daaruit kun je afleiden dat hij bruin is

 8. Dit slaat inderdaad echt helemaal nergens op! En al had het niet in het verhaal zo gestaan, dan nog! Ik denk dat het veel belangrijker is dat een karakter goed vertolkt wordt!

 9. Er stond in het boek duidelijk dat ze allebei een DONKERE HUID hadden. Nou, nou. Wat een grote fans! -.-

 10. IDd ik ben het met iedereen eens!!!!!!!!!!!!!

 11. Mensen zoeken ook altijd iets om over te klagen… ik snap niet hoe laag sommige mensen kunnen zinken… echt te triest is dit gewoon!

 12. wtf, dit is 2012..
  Hoeveel donkere acteurs zijn er wel niet en laten we Obama vooral niet vergeten? Snap niet waar dit vandaan komt..

 13. Vind het ook echt belachelijk.

 14. mijn mond wil nog steeds niet dicht

 15. Wtf, dat slaat echt nergens op! Ik vind Amandla, Dayo en Lenny het supergoed spelen! Die mensen zijn echt gestoord!:sad:

 16. O… My… Josh… dit spoort niet?? 😮
  er werdt toch al in het boek gezegd dat ze donkerder waren? en trouwens… wat maakt dat nou uit zeg?
  Ik jankte net zo goed bij de dood van Rue… en Lenny, Amandla en Dayo acteerden supergoed!
  En trouwens, dan zou je net zo goed zoiets over Jacqueline Emerson kunnen gaan schrijven omdat die “ginger” is. nou en. die deed het net zo goed supergoed. ze deden het allemaal supergoed. dus wat is dit voor onzin? o.O

 17. ECHT ERG! IK VOND AMANDA EEN PERFECTE RUE!!! OKE ik schrok even van hun zwartheid bij alle 3, maar ze zijn geweldigf!

 18. Ik vind dit echt ZO idioot! Echt belachelijk dat er mensen zijn die zulke dingen zeggen. En het wordt in het boek al gezegd dat Rue en Tresh donker zijn dus ik snap niet dat die mensen zo verbaasd zijn, maar zelfs al stond het niet in het boek, wat maakt het in vredesnaam uit? Het gaat om het acteren niet om wat voor kleur iemand heeft. Ik zou het liefst, als het kon, al die berichten willen wissen zodat die lieve kleine Amandla het niet te zien krijgt. Dan heb je de rol zo geweldig neergezet en dan krijg je dit te horen. Ik hoop dat ze het zich niet te veel aantrekt. Hetzelfde geld trouwens voor Lenny Kravitz en de jongen die Tresh speelt (ben even zijn naam kwijt) Ik kan echt heel kwaad worden om zulke walgelijke berichten. Heb geen woorden voor die racistische idioten.

 19. Ik vind het ook zo erg dat mensen dit kunnen zeggen.. Ik vond beiden geweldig! Zeker Cinna, echt heel goed neergezet!

 20. Ik vind dit echt heel erg! Echt belachelijk dat mensen zo kunnen zijn. Ze moeten zich diep schamen! Dat kan toch gewoon niet, en Amandla is ook nog eens zo’n jong schattig meisje en Lenny Kravitz is een super goede rockster, ben ik met je eens Amelie. Het is inderdaad gewoon schandelijk!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.