Logo-youngadults-site

Get to know Liam Hemsworth

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Alle mensen die The Hunger Games hebben gezien, moeten verliefd zijn geworden op de looks van Liam Hemsworth. Hij vertolkt Gale, de beste vriend van Katniss met wie ze samen jaagt. Ook ik kon mijn ogen niet van hem afhouden en ik hunker om meer van hem te zien! Maar helaas is hij al bezet. Zijn vriendinnetje is niemand minder dan Miley Cyrus! Ze hebben zelfs samen gespeeld in de prachtige verfilming van The Last Song van Nicholas Sparks. Lees snel verder om nog meer te weten te komen over de fantastische Liam Hemsworth!

Liam werd geboren op 13 januari 1990 in Melbourne, Australië. Hij is de zoon van Leonie, een lerares Engels, en Craig Hemsworth, raadgever bij de sociale dienst. Daarnaast heeft hij twee grote broers, Chris en Luke Hemsworth. Toen hij een jaar of 8 was verhuisde hij en zijn familie naar Philip Island, een klein strandstandje. Daar bracht hij veel tijd door met surfen. Zijn ex-vriendinnetje en oud-klasgenote Laura Griffin zegt: “Alle meisjes waren gek van hem. Hij was populair en een grappenmaker die me steeds liet lachen.” Op de middelbare school begon hij zich serieus bezig te houden met acteren. Hij huurde een agent in en zo begon zijn acteercarrière op de Australische TV. Liam heeft een tijdje geacteerd in Neighbours, The Elephant Princess, maar had ook rollen in McCleod’s Daughters en Home and Away.

Op gebied van films brak hij in Australië niet echt door, maar hij bemachtigde wel rollen in de films Knowing en Triangle. In 2009 verhuisde hij met zijn broer Chris voor zijn acteercarrière naar Los Angeles. Eerst verbleven ze in het gasthuis van zijn agent William Ward, maar na een tijdje verhuisden ze naar een eigen appartement. Liam werd gecast voor de film The Last Song, en met deze rol brak hij door. En als Gale in The Hunger Games heeft hij voorgoed zijn stempel op de filmwereld gezet!

Leuke weetjes

 • Hij speelde samen met zijn vriendin Miley Cyrus in The Last Song. Al sinds mei 2009 vormen ze een koppel. Ze verschijnen ook samen in het openbaar.
 • Zijn beide broers, Chris en Luke Hemsworth, zijn ook acteurs. Voor Snow White and The Huntsman werd Liam eerst genoemd voor de rol van de jager, maar die ging uiteindelijk naar zijn broer Chris.
 • Daarnaast woont hij ook nog steeds samen met zijn broer Chris in Los Angeles.
 • Liam is helemaal gek van surfen. In zijn kindertijd besteedde hij hier samen met zijn broers het grootste deel van zijn tijd aan.
 • Voor zijn acteerwerk verdiende hij zijn geld als vloerenlegger.
 • Zijn favoriete acteurs zijn Leonardo DiCaprio, Heath Ledger en Paul Newman.

Persoonlijke quotes

“We love making movies. We got into the business to make movies. At the end of the day, whether you’re doing a low budget film or a big budget film, you want it to do well and you want people to see it. That’s the whole point. You want to put some kind of message in it.”

“The fans that I have met so far have been nothing but supportive and extremely passionate about the books. I feel so honored to meet all these people. Something like this, which I think is bigger than anyone in the film, it’s pretty crazy. “

“I learn more with every job, and I’m very thankful for where I am.”

“There is this place in Nashville called Steak and Shake, which is pretty much the best food, ever. That is our secret, sexy place to go.  When I look over at her when she’s biting into a steak sandwich and there is some steak sauce dripping down her chin, there is nothing sexier.” – Over Miley Cyrus

“At this point, I’m happy to be part of something special. As an actor I liked to choose scripts that I’m passionate about.”

“We don’t have shopping centers or traffic lights or anything like that, where I live at least.

“We are brothers and we are always competitive, but it is a good thing, it pushes us and we are always happy whenever someone books something.” – over zijn broers.

Filmografie – titel, jaar,rol
Knowing (2009)Spencer
Triangle (2009)Victor
The Last Song (2010)Will Blakelee
The Throwback (2011)Isaac Gildea
The Hunger Games (2012)Gale Hawthorne
AWOL (2012)Wright
The Expendables 2 (2012)Billy Timmons
Arabian Nights (2014)Ali Baba

FUN FACTS

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

3 gedachten over “Get to know Liam Hemsworth

 1. ohja!! dus daar ken ik hem van 🙂
  The last song 😛

 2. Ik heb liever zijn broer Chris 😉 Hoewel Liam ook niet verkeerd is

 3. HIER WAS IK AL OP AAN HET WACHTEN!!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.