Geplaatst op 4 Reacties

Hair like Katniss Everdeen

Katniss-Braid

Op verzoek hebben we toch even gezocht naar een filmpje waarin uitgelegd wordt hoe het haar Katniss Everdeen wordt gevlochten, zoals ze dit draagt in The Hunger Games (Suzanne Collins). Wat dat betreft heeft Djeanine helemaal gelijk dat het kapsel de look helemaal afmaakt. Wil jij ook weten hoe de haren precies ingevlochten worden? Kijk dan even verder, hoewel het filmpje in het Engels is, legt ze het heel duidelijk uit. Ook hebben we een transcript gemaakt waarin we (in het Nederlands) stap voor stap uitleggen hoe je de vlecht kunt maken.

In principe is Katniss’ haar gewoon ingevlochten, vanaf de ene kant van haar hoofd diagonaal naar de andere kant. Zo’n vlecht kan ook kleiner, zoals op de voorbeelden hieronder. Maar wij gaan de variant uitleggen waarin het hele haar wordt gebruikt voor de vlecht, zoals bij Katniss.

Doe het zelf

Allereerst is het belangrijk dat je aan de voorkant een plukje haar niet meevlecht. Katniss heeft een soort pony gecreëerd door een klein stukje niet mee te vlechten. Om de look zo authentiek mogelijk te maken, houd je een lok apart en pak je een pluk haar tot net achter je oor. Verdeel de pluk in drie gelijke strengen. Houd deze in de linker hand vast, waarbij de haarstrengen door de vingers apart worden gehouden. Begin te vlechten door de rechter haarstreng over de middelste haarstreng te brengen, welke nu door de rechterhand wordt overgenomen. De oorspronkelijke rechter haarstreng wordt hiermee automatisch middelste haarstreng. Breng nu de linker haarstreng over deze nieuwe middelste haarstreng, waarmee nu deze haarstreng middelste haarstreng wordt. We hebben nu één complete vlechtcyclus voltooid. We nemen het haar weer in de linkerhand, waarbij de strengen haar door de vingers apart gehouden worden, net als bij het begin.

Maar nu komt “de draai”. Terwijl je alle drie de haarstrengen in één hand houdt, maak je met de vlecht (of haarstreng) een halve slag, de onderkant komt nu boven. Neem de strengen haar opnieuw, afgescheiden door de vingers, in de hand, net als bij het begin. Alleen liggen ze nu in omgekeerde volgorde.

Ga verder met de vlecht en neem een strook haar op van de rechterkant van het hoofd. Voeg dit bij de rechter haarstreng. Leg net als eerst de rechter haarstreng over de middelste haarstreng (midden wordt weer rechts). Vervolgens neem je alle haarstrengen apart over in de rechterhand. Neem nu een strook haar op van de linkerkant van het hoofd en voeg dit bij de linker haarstreng. Leg deze streng weer over de nieuwe middelste haarstreng (midden wordt automatisch weer links). Neem alle haarstrengen weer over in de linkerhand en draai de vlecht opnieuw een halve slag. Leg de strengen haar weer zo in je hand zodat je verder kunt gaan met vlechten.

Dit herhaal je tot je iets voorbij het kuiltje in je nek bent. Vanaf hier vlecht je de rest van je haren mee. Vergeet niet om ook aan de andere kant een plukje los te laten voor je oor, om de look helemaal compleet te maken. Vlecht tot het uiteinde van je haar door en doe er een elastiek in. Je look is nu compleet!

Veel succes!

Bekijk hier het filmpje

4 gedachten over “Hair like Katniss Everdeen

  1. Het is niet de vlecht van katniss, bij haar staat het lik op haar hoofd en voor dat te krijgen moet je dus de strengen onder elkaar doen in de plaats van ze boven elkaar te brengen. Zo krijg je een effect dat het op je hoofd staat en dan krijg je de vlecht van Katniss Everdeen 🙂

  2. die achter kant is niet het zelfde

  3. Leuk!!!!! stuur een foto!!!!

  4. Mijn moeder heeft het zojuist bij me gedaan 🙂 (In m’n eentje lukte niet echt XD) en ik vind het supertof! Heb alleen iets te kort haar, de vlecht is niet heel lang, en m’n haar is blond, maar ach XD

Geef een reactie