Logo-youngadults-site

Liefde voor boeken moet je delen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

20150819 155450De Minibiebs schieten als paddenstoelen uit de grond. Dit is dan ook niet gek, want hoe leuk is het om een minibibliotheek in je voortuin te hebben? Het is makkelijk voor de buurt of voor passanten, maar het bevordert ook lezen. Cisz Strasters, medebeheerder van de popualaire Facebookgroep BoekenVerslinders schrijft vandaag over haar Minibieb genaamd BookKarma.

Cisz Strasters vertelt:
Nadat ik door een auto ongeluk vorig jaar met flinke rugklachten te kampen kreeg, ben ik een lange tijd aan huis gebonden geweest. Om de tijd te doden werd ik van steeds meer lees- en boekengroepen lid op Facebook, want naast lezen is het natuurlijk ook heerlijk om er de hele dag over te praten en inspiratie op te doen. Begin dit jaar kreeg ik het verzoek om medebeheerder te worden op de snelst groeien de boekengroep van facebook: BoekenVerslinders. Als echt boekenworm zei ik natuurlijk gelijk volmondig JA!

Mijn boekenwereld werd steeds groter. Daar waar ik eerst alleen de passie had voor zo veel mogelijk boeken, kwam er allemaal nieuwe informatie naar me toe. Bookcrossing, zwerfboeken, en toen ineens: DE MINIBIEB!

Als echte boekenworm droomde ik nog maar van één ding: mijn eigen Minibieb!

Heel marktplaats heb ik afgestruind naar het ideale kastje, maar tot mijn grote verdriet zag ik nooit dat ene kastje waar mijn hart sneller van ging kloppen. Op de site van Minibieb had ik de ideale kast al gezien. Puntdak, raampje in de deur, ruimte voor dertig boeken. Alleen was dit helaas ver boven mijn budget. Ik heb op Facebook een oproep gedaan, en zo kwam ik tot de ontdekking dat Fonds 1818 donaties in de vorm van Minibiebs deed. Dus de stoute schoenen aangetrokken en een mail gestuurd. Helaas was de actie al gesloten, maar ik mocht op de wachtlijst. Ze zouden me mailen, zodra er een kastje vrij kwam. Het beloofde mailtje kwam, maar de eigen bijdrage was helaas nog steeds boven mijn budget…

Cis2Opeens wist ik het! Elke gemeente stelt en budget beschikbaar voor buurtinitiatieven! Na druk zoeken op de site van gemeente Waddinxveen vond ik het aanvraagformulier. De aanvraag moest door minimaal drie personen gedaan worden en goed onderbouw worden in een begeleidend schrijven. En ik was maar alleen? Na veel vakjes over geslagen te hebben met een ‘n.v.t.’ heb ik een brief geschreven alsof mijn leven ervan afhing! En toen, nog geen week later kreeg ik reactie: Wijkplatform Zuidplas/ Triangel wilde mij een donatie doen!!! Ik heb echt staan dansen en gillen van blijdschap, direct het kastje besteld bij minibieb.nl.

Vijf weken later was het zover: mijn minibieb werd bezorgd! Mijn vader was al ingeschakeld om te komen boren en hem op te hangen, de verf en letterstickers stonden al klaar en 24 uur later pronkte mijn Minibieb in mijn voortuin, gevuld en wel. De eerste dagen werden er door passanten veel vragen gesteld, en het viel mij op dat niemand het fenomeen kende. Dat deed mij besluiten een uitlegpost te plaatsen in de lokale verkoopgroep op Facebook. En de reacties stroomden binnen, in 24 uur had ik al ruim 150 likes. Mensen waren zeer enthousiast, en verwelkomden de Minibieb met open armen! Vorige week werd ik zelfs uitgenodigd bij de lokale radiozender RTW FM, om een interview te geven over mijn Minibieb.

Elke dag is het weer een verrassing wat ik aantref in mijn kastje, en soms heb je echt de leukste gesprekken met mensen die een paar straten verder wonen en ook een passie voor lezen hebben. Het bewijst zichzelf elke dag weer voor mij: de liefde voor boeken verbindt mensen. Vandaar dat mijn kastje Bookkarma heet, want liefde voor boeken moet je delen…Minibieb Bookkarma Cisz Strasters BoekenVerslinders Facebook young-adults.nl

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Alex Hoogendoorn

Alex Hoogendoorn

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.