Logo-youngadults-site

NBD|Biblion recensies voor Dark Romance 1 & 2

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Wij hebben heel leuk nieuws. Een paar maanden geleden hebben we de Dark Romance bundels als recensie-exemplaren opgestuurd naar NBD|Biblion. De boeken zijn gerecenseerd en we mogen er trots op zijn. Verboden verlangen, het eerste deel in de serie, krijgt maar liefst 5 sterren en het tweede deel, Ontluikende liefde, krijgt maar liefst 4 sterren. Niet verkeerd toch? Wij zijn in ieder geval heel tevreden met dit nieuws en hopen dat bibliotheken en boekhandels de boeken oppakken. Hieronder kun je beide recensies lezen. Heb je een van de twee bundels al gelezen? Dan zijn wij erg benieuwd naar je reactie!

NBD|Biblion recensie Verboden verlangen van Eva Moraal, Marijke F. Jansen en Isabel Peters
Verhalenbundel met drie novellen, waarin de romance tussen een tienermeisje en een, in bepaalde opzichten, buitengewone jongeman tot een verrassende climax leidt. In de eerste novelle ‘Metamorfose’ is de sympathieke metamorf Roberto, een van de verstoten vormveranderaars uit het reservaat, degene die de aandacht trekt. In ‘Muze’ zorgt de engel Roriël voor een romantische vonk. Ieder hoofdstuk van dit verhaal begint met een fragment uit een Bijbelboek. In de laatste novelle ‘De zeepdroom’ wordt de hoofdpersoon verliefd op een charmante jongen uit een andere tijd. De verhalen – geschreven vanuit het perspectief van de vrouwelijke hoofdpersonen (ik-figuur) – zijn een combinatie van zorgvuldig opgebouwde spanning, mysterie, duistere krachten, aantrekkingskracht en verrassende wendingen. Deze bundel is ontstaan naar aanleiding van een schrijfwedstrijd, georganiseerd door www.young-adults.nl, waaruit zes winnaars zijn gekozen. De tweede bundel met winnaar vier, vijf en zes heet ‘Ontluikende liefde’*. Fans van dit genre zullen genieten van het nieuwe talent van eigen bodem. Vanaf ca. 15 jaar.
S.E. van Zonneveld (NBD|Biblion recensie)

NBD|Biblion recensie Ontluikende liefde van Anne Nicolai, Olga Hoekstra en Hester Stasse
Bundeling van drie novelles voor jongeren, van drie van zes Nederlandstalige auteurs die een schrijfwedstrijd van young-adults.nl wonnen. De bundel van de andere drie winnaars heet ‘Verboden verlangen’*. De verhalen lezen heel gemakkelijk en zijn puur ontspannend van aard. Ze gaan over een vreemde gebeurtenis in het leven van een jongere, die leidt tot een romantische ontmoeting. Zo wordt Elin uit het eerste verhaal verliefd op haar wever, de jongen die haar leven weeft en die ze enkel kan zien door een spiegel. Lilith komt in het hiernamaals terecht, waar ze wordt getraind door de knappe aartsengel Gabriël. Het laatste verhaal gaat over de jongen Robin. Hij heeft ’s nachts vreemde dromen die hij blijkt te delen met een meisje uit zijn klas. Het zou van betere kwaliteit zijn zonder ‘De Wever’, het eerste verhaal. De nogal vlakke stijl, trage opbouw en oppervlakkige personages hiervan weten moeilijker te boeien. De twee andere verhalen, ‘Engelenveer’ en ‘Dromenland’, zijn interessanter. Ze zijn uitgediept, geschreven in een meer volwassen stijl, en hebben een betere opbouw. Het boek is heel verzorgd vormgegeven, met een voor het genre herkenbaar foto-omslag. Vanaf ca. 15 jaar.
Cindy Mergits (NBD|Biblion recensie)

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

4 gedachten over “NBD|Biblion recensies voor Dark Romance 1 & 2

  1. Zijn de eboeken nou ook al in orde? Daar zat ik eigenlijk op te wachten 🙂

  2. Dat is nog eens erg leuk nieuws. En een drijfveer voor iedereen om mee te doen aan de 2e schrijfwedstrijd.

  3. Oh hopelijk heeft mijn biebs ze dan ook snel

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.