Logo-youngadults-site

Recensie: Love at first knight – Megan Clawson

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Eind april kwam bij uitgeverij Harpercollins de Nederlanstalige versie van Love at first knight van Megan Clawson uit. Eerder vertaalde deze uitgeverij ook al haar eerste boek Falling hard for the Royal Guard. De lovende reacties op haar eerste boek maakten mij zeer nieuwsgierig naar haar nieuwste werk.  

Love at first knight is een young adult roman van 384 pagina’s. Dankzij de vlotte schrijfstijl en de relatief korte hoofdstukken leest het boek aangenaam. De setting sprak mij persoonlijk wat minder aan, waardoor ik enigszins moeite had om volledig in het verhaal op te gaan. Bovendien vond ik de beschrijvingen, vooral in het begin, soms wat langdradig.  

Waarover gaat het verhaal? 

Love at First Knight vertelt het verhaal van Daisy Hastings, een jongedame die het gevoel heeft in het verkeerde tijdperk geboren te zijn. Haar passie voor LARP (live action role play) biedt haar een uitlaatklep. In haar vrije tijd duikt ze diep in deze wereld en transformeert ze zich in haar alter ego, de strijdster Alenthaea. Deze rol geeft haar zelfvertrouwen en kracht. 

Wanneer haar papa haar een beetje richting een solicitatie duwt, begint Daisy te werken bij de Tower of London, waar ze een ridderkamp voor kinderen begeleidt. Ze krijgt meteen een proefperiode van drie weken. 

Het tweede hoofdpersonage is Theodore ‘Teddy’ Fairfax. Volgens zijn familie is hij losgeslagne, ooit behoorde hij tot de koninklijke familie. Nu werkt hij, met tegenzin, tijdens de zomer bij Tower of Londen. Diep van binnen voelt hij echter dat hij nergens anders zou willen zijn.  

Wanneer Daisy door Teddy’s toedoen bijna ontslagen wordt, verklaart ze hem de oorlog. Terwijl ze hun degens kruisen, ontdekken ze dat ze beiden een beetje verloren zijn. End dat misschien, heel misschien, de liefde kan bloeien, zelfs op een slagveld.  

Mijn mening 

Een belangrijk element in dit boek is larp (live action role play). Daisy verkeert vaak in haar eigen fatasierijke ridderwereld en is heel veel met larp bezig. Ze overweegt regelmatig hoe haar larp-personage zou reageren in bepaalde situaties. Dit aspect vond ik lastig om me in in te kunnen leven, aangezien het ver van mijn eigen leefwereld ligt. Toch is het een originele setting voor een enemies-to-lovers verhaal. Als jij van ridders en larp houdt, is dit boek waarschijnlijk meer jouw smaak.  

Het verhaal wordt volledig vanuit Daisy’s perspectief verteld. Het had het verhaal meer diepgang gegeen als we af en toe ook vanuit Teddy’s pespectief hadden kunnen lezen. Zo hadden we beter kunnen begrijpen waarom hij bepaalde zaken deed. Nu komt Teddy over als een verwende jongen. Ook de chemistry tussen de twee personages was voor mij nu niet echt aanwezig.  

Daisy’s karakterontwikkeling is duidelijk zichtbaar en goed uitgewerkt doorheen het hele verhaal heen. Ze worstelt met zichzelf en mist bepaalde sociale vaardigheden. Het boek draait om het overwinnen van je angsten, iets wat Daisy meerdere keren moet doen.  

Love at first knight biedt een unieke en fantasierijke kijk op het klassieke enemies-to-lovers thema, verweven met de bijzondere wereld van larp. Het is een aanrader voor lezers die houden van een avontuurlijk en romantisch verhaal. Van mij krijgt het boek 3,5 sterren.  

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.