Logo-youngadults-site

Dit zijn de winnaars van de Jonge Jury

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Vandaag vond de Dag van de Jonge Jury in Utrecht! Dar werden naar jaarlijkse gewoonte de winnaars bekendgemaakt van de prijs van de Jonge Jury 2024 en de Jonge Jury debuutprijs.

De dag van de Jonge Jury

Tivoli Vredenburg stond vandaag helemaal in het teken van boeken voor 12 tot 15-jarige lezers. Zo kwamen er heel wat auteurs langs zoals Chinouk Thijssen, Carlie van Tongeren en Cis Meijer. Ook was er een optreden van Babs en stonden er heel wat kraampjes van onder andere Blossom Books, Chapter & chill en de Utrechtse Boekhandel. De jonge lezers konden er ook een boek ruilen, deelnemen aan de bingo en workshops volgen.

Prijs van de Jonge Jury

Vorig jaar ging Cis Meijer met de prijs naar huis. Dit jaar gaat de prijs naar Buddy Tegenbosch voor zijn boek Jimi Fender Johnson. Het boek kreeg de meeste stemmen en deed het daarmee beter dan 24 uur van Marcel van Driel en Catch van Elvin Post. In dit boek belandt Jimi na een mysterieuze ontmoeting met een vrouw in het New York van 2001, op de dag voor de aanslagen op de Twin Towers.

imi leeft voor muziek. Na een repetitie met zijn band heeft hij een mysterieuze ontmoeting met een vrouw die hem waarschuwt: als hij de trap op gaat, reist hij terug naar het verleden. Om terug te keren naar het heden zal hij een persoonlijke en intense opdracht moeten vervullen.

Jimi besluit de sprong te wagen en belandt in het New York van 10 september 2001. Met behulp van muzikale aanwijzingen en een onverwachte bondgenoot in de vorm van de kleurrijke Mateo ontdekt Jimi wat hem te doen staat.

Zijn opdracht brengt hem naar de bovenste verdieping van het WTC, op de ochtend van 9/11. Lukt het hem zijn taak te volbrengen? En weet hij de wolkenkrabber op tijd te verlaten? 

Jonge Jury debuutprijs

De Jonge Jury debuutprijs gaat dit jaar naar Al het kwade komt in tweeën van Chris Hoksbergen: een psychologische fantasy. Dat boek verscheen in mei van vorig jaar bij uitgeverij Godijn Publishing. Chris Hoksbergen volgt Lysander Mazee op die vorig jaar de debuutprijs mee naar huis nam.

Kun je worden wie je wil zijn? Vrij zijn van wie je vroeger was? Of ben je gedoemd slechts een rol in deze wereld te spelen?

In het duistere Klifholm vechten twee onverwachte duo’s voor een plaats in het politieke machtsspel. Een hypnotiseur en een illusionist, een paardenfokker en een jonge edelvrouw. Geld, invloed en magie lonken, maar alles heeft een prijs. Kunnen ze dit levensgevaarlijke spel volgens hun eigen regels spelen, of blijven ze gevangen in de eeuwige cirkel van macht en manipulatie?

Al het kwade komt in tweeën is een verhaal over de waarde van wilskracht, verzet en de zoektocht naar vrijheid. Maar wees gewaarschuwd, in Klifholm is niets wat het lijkt en komt niemand ongeschonden uit de strijd.

Heb jij al één van de winnende boeken van dit jaar gelezen?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.