Logo-youngadults-site

De Legacies – Jessica Goodman

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Jessica Goodman neemt ons mee naar de schijnbaar glanzende wereld van de New Yorkse elite in haar boek De Legacies. Achter de façade van luxe en privilege schuilen echter duistere geheimen, waarvan de waarheid voortdurend verandert en waarvoor mensen bereid zijn over lijken te gaan.

Het verhaal begint met de toetreding van drie nieuwe leden tot de Legacy Club. Dit is een exclusieve high society-club waar macht en rijkdom hand in hand gaan met leugens, bedrog en verraad. Alleen de 36 beste eindexamenleerlingen van de meest prestigieuze scholen in New York mogen jaarlijks toetreden. Een lidmaatschap is voor het leven en staat garant voor rijkdom, connecties en zekerheid; want Legacies zorgen voor elkaar.

Op de avond van het prestigieuze Legacy-bal komt een van de nieuwe leden op mysterieuze wijze om het leven. Was het moord, zelfdoding of een stom ongeluk? Wat gaat er echt schuil achter de lachende gezichten en mooie praatjes van de Legacies?

Vlakke personages

Hoewel het verhaal intrigerend is, vond ik het wel een uitdaging om de personages uit elkaar te houden. Bernie, Isobel en Tori zijn drie nieuwe leden van de Legacy Club. Ze hebben elk een ander achtergrond verhaal. Zo komt Tori erachter dat haar vader in grote geldproblemen zit. Hierdoor zullen ze misschien de diner, die zo geliefd werd door Tori’s overleden moeder, kwijt gaan raken. En Bernie’s moeder is plotseling verdwenen. Haar vader doet alsof er niets aan de hand is – ze is immers wel eens vaker opeens vertrokken en kwam altijd terug. Bernie denkt hier anders over en met een tikkende klok probeert ze haar moeder op te sporen.

Behalve deze verschillende achtergrond verhalen, miste ik wel wat persoonlijkheid. De personages voelde voor mij niet als ‘echt’ aan en miste unieke trekjes die hen onderscheidt. Hierdoor vond ik het dus moeilijk om ze uit elkaar te halen. Met name Bernie en Isobel verwarde ik regelmatig met elkaar. Gelukkig doet het verder geen afbreuk aan het verhaal.

Heden en verleden

Een van de sterke punten van De Legacies is de manier waarop Jessica Goodman het verhaal vertelt. Dit doet ze door sprongen te maken tussen het heden en het verleden. Deze tempowisselingen voegen een extra laag van spanning toe aan het plot. Het creëert een mysterieuze sfeer en hield mij geboeid terwijl het verhaal zich ontvouwt.

In het heden lees je over Bernie, Isobel en Tori die zijn uitgenodigd om toe te treden aan De Legacies club. Zij maken zich klaar voor het hoogtepunt tijdens het Legacies-bal. Ze gaan jurken passen, bereiden presentaties voor, vragen zich af waar hun verdwenen moeder is gebleven, en bewaren alles vernietigende geheimen.

Het verleden speelt zich direct na het bal af. Een persoon is dood gevonden en de politie ondervraagt de personages over hun betrekking bij deze dood. Whodunnit? Ik wilde snel doorlezen om erachter te komen wat er nu is gebeurd dat tot de dood van een van de leden heeft geleid.

Conclusie

De Legacies is een intrigerend boek dat mij nieuwsgierig heeft gemaakt naar wat er gebeurt binnen de muren van de Legacy Club. Daarnaast leest het verhaal vlot en gemakkelijk, waardoor het fijn is om te lezen. De schrijfstijl is meeslepend en weet de spanning van het verhaal goed over te brengen, zeker richting het einde van het verhaal. Ik vond het dan ook moeilijk om het boek weg te legen nadat ik eenmaal was begonnen met lezen. Tot slot zijn plotlijnen goed doordacht, komen de verhaallijnen van de personages op een natuurlijke manier mooi samen en heeft het boek een verrassend einde.

De Legacies is een aanrader voor lezers die houden van mysterie, spanning en intriges. Het verhaal is het beste te vergelijken als een combinatie van De academie van Astrid Boonstoppel met de murder mysteries van Karen M. McManus en een vleugje De Erfenis van Jennifer Lynn Barnes. Ik geef De Legacies 3,5 ster.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Sandra Fonken

Sandra Fonken

Sandra (28) woont in Eindhoven en heeft een hele leuke baan in de marketing. Haar dag begint ze het liefst met een rondje hardlopen, zodat ze 's avonds zonder schuldgevoel op de bank kan ploffen met een kopje thee en een goed boek. Haar favoriete genres zijn YA, contemporary romance, fantasy, thrillers en feel good.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.