Logo-youngadults-site

Tunnel van Botten – V.E. Schwab

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Tunnel van Botten is het tweede deel uit de Casside Blake serie, geschreven door niemand minder dan V.E. Schwab. In dit deel worden we opnieuw meegenomen op een avontuurlijke reis door de wereld van geesten en mysteries.

Cassidy Blake is een tienermeisje dat de gave heeft om geesten te zien. Zo is haar beste vriend Jacob een geest die in de ‘tussenin’ wereld leeft. Alleen mensen die hun dood hebben overleefd kunnen deze geesten zien. Cassidy gaat samen met Jacob en haar ouders naar Parijs. Haar ouders zijn ‘inspookteurs’ en geloven heilig in het bestaan van spoken ondanks dat zij ze niet kunnen zien zoals Cassidy. Voor een serie filmen ze een reportage over verschillende spookachtige plekken in Parijs.

We volgen Cassidy en Jacob terwijl ze zich in de spookachtige catacomben van Parijs bevinden, waar ze per ongeluk een gevaarlijke geest wakker maken. Gedreven door de noodzaak om een eeuwenoud mysterie te ontrafelen, moeten ze samenwerken met oude en nieuwe vrienden voordat het te laat is en deze klopgeest voor altijd de straten van Parijs zal teisteren.

Jeugdboek voor volwassenen

Tunnel van Botten is een jeugdboek geschreven voor een wat jonger publiek. Desondanks is het verhaal zo meeslepend en meesterlijk verteld dat het ook voor volwassenen leuk is om te lezen. De tekst is eenvoudig te lezen voor de jongere lezers, maar ook erg vermakelijk voor een oudere generatie. Zelf ben ik eind-twintig en lees ik doorgaans niet zo graag jeugdboeken omdat ik ze te kinderlijk vind. Toch ben ik groot fan van de Cassidy Blake serie. Deze boeken zijn makkelijk te lezen, maar niet zo kinderlijk, voorspelbaar en over-de-top als andere jeugdboeken. Voor mij is het een boek wat makkelijk leest en fijn is voor tussendoor.

De thema’s van vriendschap, moed en zelfontdekking maken het boek toegankelijk en boeiend voor lezers van alle leeftijden. Of je nu een tiener bent die op zoek is naar een spannend avontuur of een volwassene die zich wil laten onderdompelen in een wereld vol magie en mysterie.

Minder spookachtig

Hoewel het verhaal draait om geesten en inspookteurs, is Tunnel van Botten iets minder spookachtig en duister dan Stad vol Geesten was. Persoonlijk heb ik het duistere tintje uit het eerste deel niet gemist. Nu kon ik tenminste vredig slapen nadat ik het boek uit had gelezen. 😉  V.E. Schwab slaagt er echter nog steeds in om een spannende sfeer te creëren die de lezer meeneemt op een bijzondere reis door Parijs.

Fijne schrijfstijl

Tunnel van Botten heeft een enorm vlotte schrijfstijl en korte hoofdstukken. Hierdoor zit er veel tempo in het verhaal en sla je de ene bladzijde naar de andere over. Daarnaast zijn de beschrijvingen van de omgeving zo beeldend geschreven dat ik echt weer even terug in Parijs was. Hierdoor zag ik alle scènes levendig voor me, wat mijn leeservaring heeft versterkt. Ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat de vertaler goed werk heeft geleverd.

Conclusie

In Tunnel van Botten gebeurt er zoveel dat het geen enkel moment saai is, zonder dat het langdradig wordt. Het is een erg goed vervolg van de Cassidy Blake serie. Hiermee bewijst V.E. Schwab opnieuw een meester te zijn in het vertellen van boeiende verhalen.  Met een lichtere toon en een vlotte schrijfstijl neemt ze lezers mee op een magische reis door Parijs, vol spanning, avontuur en mysterie. Een absolute aanrader voor (jong)volwassenen die houden van een spookachtig avontuur waarin vriendschap centraal staat. Ik gaf het wederom 4 sterren en kan niet wachten tot het volgende deel is vertaald.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Sandra Fonken

Sandra Fonken

Sandra (28) woont in Eindhoven en heeft een hele leuke baan in de marketing. Haar dag begint ze het liefst met een rondje hardlopen, zodat ze 's avonds zonder schuldgevoel op de bank kan ploffen met een kopje thee en een goed boek. Haar favoriete genres zijn YA, contemporary romance, fantasy, thrillers en feel good.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.