Logo-youngadults-site

Recensie: King of Wrath – Ana Huang

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
King of Wrath van Ana Huang

Voor degenen die de Twisted-serie van Ana Huang al verslonden hebben: vorige week is het eerste (vertaalde) deel van haar nieuwe Kings of Sin-serie verschenen: King of Wrath! Ik kon in ieder geval niet wachten om erin te beginnen! Lees hieronder of ik hem je aanraad!

Meedogenloos & arrogant vs. Beleefd & elegant

Dante Russo heeft altijd alles onder controle, op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Wanneer hij door chantage wordt gedwongen zich te verloven met een vrouw die hij niet kent: Vivian Lau, de dochter van zijn nieuwste aartsvijand, is zijn enige missie het bewijsmateriaal vernietigen en zijn vijand kapot te maken. Hij is niet voor niets King of Wrath. Er is maar één probleem: nu hij haar heeft… wil hij haar niet meer laten gaan.

Vivian Lau is de perfecte dochter en haar familie zet haar in als pion om de top van de high society te bereiken. Iets wat Vivian helemaal niet belangrijk vindt, maar haar ouders wel. Maar vanwege de familieband en plichtsbesef gaat ze nooit tegen de wens (of het bevel?) van haar ouders in. Ook als dat betekent dat ze wordt uitgehuwelijkt aan Dante. Want dit huwelijk opent dat deuren die anders gesloten zouden blijven voor haar familie. De botte, ongrijpbare Dante is niet bepaald haar droompartner en het was dus zeker niet haar plan om naar hem te gaan verlangen, of erger nog: om verliefd te worden op haar verloofde.

Genoeg tropes, maar zeker niet saai!

Arranged marriage, enemies to lovers, grumpy vs. sunshine; allemaal tropes die terugkomen in King of Wrath. En toch voelt het verhaal origineel; waarschijnlijk omdat Ana Huan je echt laat beleven dat je vanuit twee personages schrijft; de stijl verschilt daadwerkelijk van elkaar. 

Maar ook omdat je weliswaar vrij snel de chemie tussen Vivian en Dante wel voelt, ze best nog een tijdje om elkaar heen draaien. Ook de (verwachte) spicy scenes vind je niet al in de eerste paar hoofdstukken van het verhaal. Dat zorgt voor een fijne opbouw in het verhaal.

Plus: zowel Dante als Vivian maken de nodige groei door. Vivian leert steeds meer haar mannetje te staan en voor haarzelf in plaats van haar familie te kiezen. En Dante laat zijn zorgzame kant steeds vaker zien. Dat laatste zorgde bij mij wel voor een aantal fijne zwijmelmomenten tijdens het lezen van King of Wrath.

Pageturner

Ana Huang heeft een heel fijne en vlotte schrijfstijl en in King of Wrath is dat zeker niet anders. Beide vertelperspectieven voelen ‘echt’ aan, bovendien speelt ze met ‘om en om een hoofdstuk’ of beide vertelperspectieven in een hoofdstuk. En wat ze heel goed doet; een aantal personages die in de volgende delen gaat ontmoeten, nu alvast introduceren!

Conclusie: Lezen!

De fans van Ana Huang kunnen kunnen hun hart ophalen met dit hele fijne eerste deel King of Wrath. Maar ook voor nieuwe lezers van haar boeken is dit een heerlijk boek om in te starten! 

Ik geef het boek 4 sterren en kijk nu al uit naar de verschijnen van het tweede (vertaalde) deel: King of Pride, die in mei verschijnt! Mocht je ook Engelse boeken lezen dan heb je geluk; de eerste drie delen van Kings of Sin-serie zijn dan al te lezen! 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Debbie Jonker

Debbie Jonker

Debbie woont samen met haar vriend en twee honden in Zwolle (daar waar de mooiste boekwinkel staat!). In het dagelijks leven werkt ze als beleidsadviseur en projectleider. Er gaat geen dag voorbij of ze leest; op elke bank of tafel in huis ligt wel een boek. Haar favoriete genres zijn YA, Feelgood en Romans.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.